Πινκ, Μπίλι Άιλις και Σελένα Γκόμεζ υπογράφουν την επιστολή της UNICEF για δωρεά εμβολίων κατά του Covid

Πινκ, Μπίλι Άιλις και Σελένα Γκόμεζ υπογράφουν την επιστολή της UNICEF για δωρεά εμβολίων κατά του Covid

«Η πανδημία δε θα τελειώσει ποτέ, μέχρι να τελειώσει από παντού», γράφει η επιστολή και αυτό υποστηρίζουν και οι καλλιτέχνες που τάσσονται με την UNICEF ζητώντας μία δίκαιη αντιμετώπιση όλων των χωρών

pink_selena_billie
Οι Πινκ, Μπίλι Άιλις και Σελένα Γκόμεζ βάζουν την υπογραφή τους κάτω από την επιστολή της UNICEF, προτρέποντας τους παγκόσμιους ηγέτες να δωρίσουν εμβόλια κατά του κορωνοϊού στις ευάλωτες χώρες λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής των G7 αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κορνουάλη.



Τονίζουν μάλιστα πως παρά τον στόχο του Πρόεδρου Μπάιντεν να εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων μέχρι τις 4 Ιουλίου, «η πανδημία δε θα τελειώσει ποτέ, μέχρι να τελειώσει από παντού». Για αυτό το λόγο, η γρήγορη και δίκαιη διάθεση εμβολίων σε κάθε χώρα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Κλείσιμο
Την ίδια άποψη έχουν οι Κέιτι Πέρι, Ορλάντο Μπλουμ, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ολίβια Κόλμαν, Λίαμ Νίσον, Κλόντια Σίφερ, Αλίσα Μιλάνοκαι Τζέμα Τσαν, οι οποίοι υπογράφουν επίσης την επιστολή μαζί με τις άλλες τρεις τραγουδίστριες.



Μέσα σε αυτήν σημειώνεται επίσης πως παρόλο που η UNICEF είναι ήδη στο στάδιο παροχής δόσεων με πρωτοβουλία του παγκόσμιου οργανισμού υγείας COVAX, οι δόσεις είναι κατά 190 εκατ. λιγότερες από αυτές, που χρειάζονται.

«Ο κόσμος έχει χάσει ενάμιση χρόνο ήδη για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ο ιός όμως εξακολουθεί να εξαπλώνεται σε αρκετές χώρες και να μεταλλάσεται με την πιθανότητα να πάμε πίσω από εκεί που ξεκινήσαμε. Αυτό συνεπάγεται με κλειστά σχολεία, ελλείψεις στην υγειονομική περίθαλψη και οικονομική πτώση, που απειλεί το μέλλον πολλών οικογενειών και παιδιών παγκοσμίως», αναφέρει η επιστολή.



Η επικεφαλής των εμβολίων της UNICEF Λίλι Καπράνι επεσήμανε την ανισότητα, που κυριαρχεί στο σύστημα υγείας, ενώ εξήγησε επίσης πως θεωρείται απάνθρωπο να εμβολιάζονται παιδιά και έφηβοι χαμηλού κινδύνου, αντί το πλεόνασμα των δόσεων να δωρίζεται σε χώρες, που υπάρχει ανάγκη και σε πληθυσμούς που κινδυνεύουν.

«Οι ελπίδες του κόσμου στηρίζονται στους ώμους σας. Μαζί πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση. Ας χτίσουμε ένα υγιέστερο, πιο φωτεινό και πιο δίκαιο μέλλον για κάθε παιδί και για όλους», κλείνει η επιστολή.




Ειδήσεις σήμερα:

Οι εμβολιασμοί ανοίγουν τον δρόμο προς την κανονικότητα - Τι αλλάζει από το Σάββατο και από 1η Ιουλίου

Κυρίαρχη η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού στη χώρα μας - Ανησυχία για το ινδικό στέλεχος

Ροδόπη: Σπάνιο περιστατικό εγκεφαλίτιδας από τσίμπημα τσιμπουριού σε κτηνοτρόφο -Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης