Eurovision 2021 - Απόψε έχει Stefania: Θα περάσει η Ελλάδα στον τελικό;

Eurovision 2021 - Απόψε έχει Stefania: Θα περάσει η Ελλάδα στον τελικό;

Δείτε το βίντεο από τη δεύτερη πρόβα της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2021 - Στην αρχή υπήρξαν προβλήματα, τα οποία αποκαταστάθηκαν

EUROVISION_2021_STEFANIA_B2
Η Stefania Λυμπερακάκη διαγωνίζεται απόψε στον Β ημιτελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού με τα προγνωστικά των στοιχημάτων να θεωρούν σίγουρη την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου και ούριο άνεμο στα πανιά της από τη χθεσινοβραδινή καλοκουρδισμένη πρόβα της.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Ουτρέχτη η Stefania παίζει εντός έδρας στην αρένα του Rotterdam Ahoy και αυτό βγήκε στις επευφημίες που εισέπραξε από τους 3.500 θεατές στη δεύτερη πρόβα χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εθνικές επιτροπές έδωσαν τις βαθμολογίες τους για τον Β ημιτελικό.

Όχι δηλαδή ότι δεν υπήρχαν κι άλλοι χειροπιαστοί λόγοι εκτός από την εντοπιότητά της. Η εμφάνισή της ήταν φωνητικά άρτια, αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο σκηνικό εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που αξιοποιεί εντυπωσιακά την επαυξημένη πραγματικότητα και η βιντεοκλιπίστικη αισθητική του έγινε δεκτή από τους δημοσιογράφους με ως επί το πλείστον θετικά σχόλια. Τα στοιχηματικά γραφεία δίνουν 91% πιθανότητες στο «Last Dance» να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Αν αυτό συμβεί, τότε όλα ξεκινούν πάλι (σχεδόν) από την αρχή.

Δείτε εδώ το βίντεο από την δεύτερη πρόβα της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2021



Η Stefania εμφανίζεται μόνη στη σκηνή μέχρι το πρώτο ρεφρέν οπότε και το πείραμα του augmented reality ξεκινά με τους τηλεθεατές να παρακολουθούν τα πόδια ενός χορευτή και τον κορμό ενός άλλου να χορεύουν μαζί της. Στο δεύτερο μέρος του τραγουδιού ξεδιπλώνεται το πιο θελκτικό στο μάτι μέρος της σκηνοθεσίας με την 18χρονη ερμηνεύτρια να αιωρείται πάνω από μια μεγαλούπολη. Η ελληνική συμμετοχή επενδύει φέτος στη φαντασμαγορία, την επινοητικότητα και την πρωτοτυπία, που όμως θα αποδώσει καρπούς εφόσον όλα δουλέψουν ρολόι.
Κλείσιμο
043_431435312
H Stefania μαζί με όλoυς τους συντελεστές της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision

033_6549013_60a532c388b07
033_6549020_60a5332b2d50e
Εικόνες από την χθεσινή ελληνική πρόβα


Στη χθεσινή πρώτη πρόβα τζενεράλε που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι το οπτικό αποτέλεσμα δε δικαίωσε την αναμονή και τη συζήτηση που έχει προκαλέσει. Ευτυχώς, μέχρι το βράδυ τα τεχνικά θέματα βελτιώθηκαν πολύ και εντυπωσιακά. Η Ελλάδα εμφανίζεται στην τέταρτη θέση του Β ημιτελικού – προηγείται των συμπαθητικών Τσέχων που ούτε οι ίδιοι δε μοιάζουν να πιστεύουν στην πρόκρισή τους και της μάλλον αδιάφορης αυστριακής συμμετοχής.


Δείτε εδώ τα φαβορί του Β΄ημιτελικού: Ελβετία, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία και Ισλανδία






 




Τα φαβορί

Δεκαεπτά χώρες θα διεκδικήσουν απόψε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, δέκα θα το αποκτήσουν. Αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο Αλβανός Gjon Muharremaj που διαγωνίζεται για λογαριασμό της Ελβετίας. Φιναλίστ του «Αλβανία έχεις ταλέντο», του «Ελβετία έχεις ταλέντο» και του γαλλικού The Voice ο 22χρονος τραγουδιστής στοχεύει μακριά με την σπαραξικάρδια μπαλάντα, την λυρικότητα που ξεχειλίζει και το σε κάθε περίπτωση διακριτό ηχόχρωμά του. Το ίδιο ψηλά βάζει τον πήχη και η εκπρόσωπος της Βουλγαρίας. Η Victoria διαθέτει προϋπηρεσία στο βουλγαρικό X-Factor, σύνδεση στο ίντερνετ για να κοπιάρει την Lana del Rey και την Billie Eilish, εκπεφρασμένες ζωοφιλικές ανησυχίες και έρεισμα στην LGBT κοινότητα χάρη στις συμμετοχές της στο Pride της Σόφιας.

Το εισιτήριο για τον τελικό στο τσεπάκι φαίνεται πως έχει η larger than life εκπρόσωπος του Σαν Μαρίνο ονόματι Senhit που σφύζει 80ίλας, η βαλκανικά σέξι συμμετοχή της Σερβίας με τις Hurricane, η αμφιλεγόμενη λόγω των δηλώσεων της Άντζελα Περιστέρη από την Αλβανία που αποσβένει επί σκηνής την προϋπηρεσία της στα μπουζούκια της χώρας μας αλλά και η Natalia Gordienko από τη Μολδαβία την οποία γνωρίσαμε εξαιτίας της οφθαλμοφανούς ομοιότητας του φορέματός της με εκείνο της Έλενας Τσαγκρινού -ξεδιάντροπη βιομηχανική κατασκοπεία απ’ το καλάθι.

033_6549141_60a53e810fba0
Η σέξι συμμετοχή της Σερβίας με τις Hurricane


Ωστόσο το μεγαλύτερο κύμα συμπάθειας φαίνεται πως έχουν δημιουργήσει οι Ισλανδοί Daði og Gagnamagnið. Όχι άδικα. Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι οι Κονιτοπουλαίοι του Ρέικιαβικ -το γκρουπ δημιούργησε ο Daði Freyr με την σύζυγο, την αδελφή του και τους κολλητούς φίλους του- δε θα εμφανιστούν live στον ημιτελικό, λόγω κρούσματος Covid-19 στην αποστολή τους. Έτσι, η Ισλανδία που δεν έχει σηκώσει ποτέ την κούπα της Eurovision (και τη θέλει πολύ) θα διαγωνιστεί μέσω της εμφάνισης που μαγνητοσκοπήθηκε στο Ρότερνταμ στις 13 του μήνα. Η κακή τύχη των Ισλανδών έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω τους -και ενδεχομένως το ίδιο να συμβεί με την ετυμηγορία κοινού και επιτροπών ακόμα και στον τελικό του Σαββάτου.

043_431320193
Οι «Κονιτοπουλαίοι του Ρέικιαβικ» οι Ισλανδοί Daði og Gagnamagnið


Οδηγός επιβίωσης

Η μετάδοση του Β ημιτελικού θα ξεκινήσει απόψε στις 22.00 από την ΕΡΤ1 με την περιγραφή της Μαρίας Κοζάκου και του Γιώργου Καπουτζίδη που είναι για μία ακόμα χρονιά απολαυστικοί. Το ελληνικό κοινό θα μπορεί να συμμετέχει στην τηλεψηφοφορία αμέσως μετά τις εμφανίσεις και των 17 συμμετοχών είτε μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων είτε μέσω του επίσημου app της Eurovision. Το πλαφόν στις ψήφους είναι 20 ανά τηλεφωνικό αριθμό. Η αυλαία του αποψινού σόου θα ανοίξει με ένα εντυπωσιακό χορευτικό δρώμενο με τη χρήση των νέων μέσων, ενώ περίπου στο μέσον της μετάδοσης θα υπάρξει και σύντομη ζωντανή σύνδεση με την Έλενα Παπαρίζου, η οποία θα συμμετέχει ως προσκεκλημένη στον τελικό του Σαββάτου μαζί με άλλους θρύλους της Eurovision.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στο Β' Ημιτελικό είναι:

1. Σαν Μαρίνο
2. Εσθονία
3. Τσεχία
4. Ελλάδα
5. Αυστρία
6. Πολωνία
7. Μολδαβία
8. Ισλανδία (μέσω βιντεοσκοπημένου act)
9. Σερβία
10. Γεωργία
11. Αλβανία
12. Πορτογαλία
13. Βουλγαρία
14. Φινλανδία
15. Λετονία
16. Ελβετία
17. Δανία

043_dpa-pa_210518-99-640517_dpai
Τα στοιχηματικά γραφεία δίνουν 22% πιθανότητες για επικράτηση της Ιταλίας με τους punk/rock Maneskin

Στον δρόμο για τον τελικό

Ήδη μετά τον πρώτο ημιτελικό άλλες συμμετοχές έχουν διατηρήσει τη δυναμική τους, κάποιες αναζητούν το χαμένο momentum τους και άλλες που δεν τις έπιανε το μάτι (και το αυτί) σου διεκδικούν με αξιώσεις την κούπα του 65ου διαγωνισμού. Τα στοιχηματικά γραφεία δίνουν 22% πιθανότητες για επικράτηση της Ιταλίας με τους punk/rock Maneskin, 18% για τη Γαλλία που ρίχνει στη μάχη την Barbara Pravi και τη μπαλάντα της και 16% για τη Μάλτα που μετά την εμφάνιση της 18χρονης Destiny προχθές δείχνει να κερδίζει το χαμένο έδαφος των εντυπώσεων.

Η δεκάδα για τους bookmakers ολοκληρώνεται με την Ουκρανία -το ηλεκτρονικά πειραγμένο παραδοσιακής κοπής τραγούδι της είναι ήδη η απόλυτη έκπληξη της διοργάνωσης-, την Ελβετία, την Ισλανδία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο που χάνει μέχρι στιγμής έδαφος στην όγδοη θέση, το Σαν Μαρίνο και τη Λιθουανία. Ωστόσο, ας κρατάμε μικρό καλάθι. Οι τηλεθεατές από 39 χώρες που θα ψηφίσουν στον τελικό του Σαββάτου και οι ισάριθμες επιτροπές δημιουργούν ένα πολυσυλλεκτικό, μεγάλο και ετερόκλητο «εκλογικό σώμα» οι αποφάσεις του οποίου δύσκολα προεξοφλούνται. Σε κάθε περίπτωση, όπως συνήθιζε να λέει και η Δάφνη Μπόκοτα, δηλαδή ένας αληθινός θεσμός του θεσμού, καλή επιτυχία Ελλάδα!

Ειδήσεις σήμερα: 

Με το πρόσχημα ότι θα τους πλήρωναν, άδειασαν δύο λογαριασμούς στην Δράμα!

«Ανησυχίες» των Τούρκων: «Οι ΗΠΑ θέλουν στρατιωτική βάση και στην Σαμοθράκη»

«Ανταρσία» Ρεπουμπλικανών σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την εισβολή στο Καπιτώλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης