Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Ζητά νέα δίκη λόγω «προκατειλημμένων μαρτύρων»

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Ζητά νέα δίκη λόγω «προκατειλημμένων μαρτύρων»

Όπως ισχυρίζεται η νομική ομάδα του πρώην παραγωγού, οι ένορκοι κατέθεσαν με σκοπό να τόν κάνουν να μοιάζει «απεχθής»

weinstein
Οι δικηγόροι του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ζητούν να πραγματοποιηθεί εκ νέου δίκη, μετά την σκληρή απόφαση του δικαστηρίου τον περασμένο Μάρτιο, καθώς όπως υποστηρίζουν, οι μάρτυρες, που κατέθεσαν εναντίον του, χρησιμοποιήθηκαν απλά και μόνο για να κάνουν τον πελάτη τους να μοιάζει απεχθής.

Ο επιτυχημένος παραγωγός του Hollywood μετά τις κατηγορίες γυναικών για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμούς κατά τη διάρκεια της καριέρας του, καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης.

Η νομική του ομάδα είχε δηλώσει ότι θα κάνει έφεση, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου και χαρακτήρισε την 23 χρόνων φυλάκιση ως «θανατική καταδίκη» και όχι ισόβια φυλάκιση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Wall Street Journal και την Independent, οι δικηγόροι του κατέθεσαν έφεση 166 σελίδων, όπου αναφέρουν την άποψη τους σχετικά με τους μάρτυρες και το γεγονός ότι ήταν προκατειλημμένοι απέναντι στον πρώην παραγωγό.

Πέραν της δίκης, που πραγματοποιήθηκε, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν αναμένει μία επιπλέον δίκη στην Καλιφόρνια, η οποία έχει μέχρι στιγμής αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Ο λόγος είναι περαιτέρω κατηγορίες, που τού απαγγέλθηκαν και αφορούν, επίσης, στη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και παραμένει στο σωφρονιστικό κέντρο Wende Correctional Facility της Νέας Υόρκης.


Ειδήσεις σήμερα: 

Φορολογικές δηλώσεις: Η εφορία θα προσυμπληρώνει τις αγορές και δαπάνες που κάναμε όλο τον χρόνο

Μένιος Φουρθιώτης: Στον Εισαγγελέα ο φάκελος με τα στοιχεία της υπόθεσης

Self test: Από σήμερα στα φαρμακεία - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης