Σπεράντζα Βρανά: Το σπάνιο εξώφυλλο με το πληθωρικό κόκκινο μπικίνι πριν 60 χρόνια

Σπεράντζα Βρανά: Το σπάνιο εξώφυλλο με το πληθωρικό κόκκινο μπικίνι πριν 60 χρόνια

Η αξέχαστη Ελληνίδα ηθοποιός φωτογραφημένη τον Αύγουστο του 1961, για το εξώφυλλο του περιοδικού «Φαντασία»

vrana
Ένα «ταξίδι πίσω στον χρόνο», στον Αύγουστο του 1961, προσφέρει στους χρήστες του instagram ο συλλέκτης – δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης με την πρόσφατη ανάρτησή του για την αξέχαστη Σπεράντζα Βρανά.

Ο ίδιος γράφει:
«Η Σπεράντζα Βρανά σε ένα σπάνιο εξώφυλλο για το περιοδικό "Φαντασία" την 1η Αυγούστου του 1961 όπου αποτυπώνεται για άλλη μία φορά η απόλυτη θηλυκότητα και η πληθωρική της παρουσία.

Την περίοδο αυτή εμφανίζεται με επιτυχία στην σκηνή του "Ακροπόλ" στην επιθεώρηση "Τριαντάφυλλα για σας" με τον Κώστα Βουτσά στο πλάι της με τον οποίο είναι αρραβωνιασμένη από την άνοιξη του ίδιου χρόνου σε ένα θυελλώδη έρωτα που θα λήξει δύο χρόνια αργότερα.

Γεννημένη στο Μεσολόγγι τέλη της δεκαετίας του '20, θα χάσει τον πατέρα της στην ηλικία των επτά ετών και επτά χρόνια αργότερα και την μητέρα της από ασιτία την περίοδο της Κατοχής προκειμένου να εξασφαλίσει φαγητό για την μοναχοκόρη της.

Το 1943 στα εφηβικά της χρόνια όπου ζει με συγγενείς της, αποφασίζει να ακολουθήσει ένα από τα μπουλούκια που εμφανίζονται στην γειτονιά της και διδάσκεται την τέχνη της υποκριτικής δίπλα σε μεγάλες μορφές του μουσικού θεάτρου, της πρόζας και της οπερέτας. Το 1948 κάνει το θεατρικό της ντεμπούτο στην θρυλική επιθεώρηση του Αλέκου Σακελλάριου "Άνθρωποι Άνθρωποι" και μια λαμπρή καριέρα στην συνέχεια όπου εξελίσσεται σε μία από τις εμβληματικότερες μορφές της επιθεώρησης με μια εξίσου αξιόλογη καριέρα και στον κινηματογράφο.


Σε κάθε εμφάνιση της στην σκηνή καταφέρνει να κλέβει την παράσταση με το θέατρο να "σείεται" κυριολεκτικά και το αντρικό κοινό να παραληρεί με το μπρίο, τις σέξι εμφανίσεις και την εκρηκτική παρουσία της. Στα μέσα της δεκαετίας του '80 θα γράψει την αυτοβιογραφία της και μια σειρά βιβλίων στην συνέχεια με καθαρό, αληθινό και κοφτερό λόγο που θα καταδείξει και το ξεχωριστό συγγραφικό της ταλέντο.

Το 1966 θα βρει το "λιμάνι" της στο πρόσωπο του τραγουδιστή Παύλου Πατάκα με τον οποίο θα ζήσει τα ωραιότερα χρόνια της ζωής της μέχρι τον χαμό του το 2008 και ένα χρόνο αργότερα θα "φύγει" και η ίδια γεμάτη και χορτασμένη από την ζωή. Το απόλυτο θηλυκό του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου και μια αυθεντική "μάγκισσα" στην σκηνή και την ζωή που θα μείνει στις καρδιές των συναδέλφων της και του κοινού για το ταλέντο, την γνησιότητα και την αλήθεια της».





Ειδήσεις σήμερα:

Μπαμπινιώτης για επίθεση που δέχεται για Λιγνάδη:«Απέναντι σε μια οργανωμένη απόπειρα διασυρμού θα αμυνθώ»

Δεκτές ξανά οι χαρτινές αποδείξεις: Με σκανάρισμα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ!

Sex, drugs και τραπ: Ομερτά για το κύκλωμα με τις αφέντρες και τα ναρκωτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης