Χάρι & Μέγκαν: Μια ζωή (σαν;) παραμύθι έγινε βιβλίο

Χάρι & Μέγκαν: Μια ζωή (σαν;) παραμύθι έγινε βιβλίο

Η επίμονη Μέγκαν, το «Ραντεβού στα τυφλά» που έγινε μεγάλος έρωτας, ο γάμος, τα μεγάλα αγκάθια, η σχέση με την Κέιτ και η φυγή σε Καναδά και Αμερική 

harry000
Η ιστορία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν ή αλλιώς του άτακτου πρίγκιπα και του κοριτσιού με το πλατύ χαμόγελο, την ταπεινή καταγωγή και τις αμερικανικές ρίζες που κατέλαβε μία θέση στον Οίκο του Ουίνδσορ, μόλις έγινε βιβλίο.

Ο τίτλος του «Finding Freedom - Βρίσκοντας την ελευθερία και η δημιουργία μιας μοντέρνας βασιλικής οικογένειας» και το περιεχόμενο του κάτι σαν αγιογραφία της γυναίκας με τα προσωνύμια «Τυφώνας Μέγκαν» και «Me-Gain». Όπως όλα τα παραμύθια δεν θα μπορούσε να μην έχει την δική του πριγκίπισσα…
IMG_4439


Omid Scoble και Carolyn Durand. Αυτά είναι τα ονόματα των δημοσιογράφων του βασιλικού ρεπορτάζ που υπογράφουν τις 423 σελίδες της βιογραφίας «ενός πραγματικά μοντέρνου βασιλικού ζευγαριού», τα γεγονότα της οποίας διαδραματίστηκαν μεταξύ 2016 και 2020 και στηρίχθηκαν σε περισσότερα από δύο χρόνια ερευνών.

Η έναρξη του ειδυλλίου ανάμεσα στην αμερικανίδα ηθοποιό και τον Άγγλο πρίγκιπα, η αποκάλυψή του, το κυνήγι των παπαράτσι, ο αρραβώνας, ο γάμος, η ταραγμένη σχέση της Μέγκαν με τον πατέρα της Τόμας Μαρκλ και με τη συνυφάδα της Κέιτ Μίντλετον, αλλά και η απρόσμενη απόφαση του ζεύγους να αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα και να μετακομίσει στη Βόρεια Αμερική: αποτελούν μερικά μόνο από τα κεφάλαια ενός βιβλίου που διαβάζεται ευχάριστα κάτω από τον ζεστό ήλιο του καλοκαιριού συντροφιά με ένα Martini - αγαπημένο drink της Μέγκαν Μαρκλ. Της γυναίκας που συνάντησε τον πρίγκιπα της καρδιάς της τον Ιούνιο του 2016 στο Λονδίνο, σε ένα «ραντεβού στα τυφλά»…


IMG_4438
Κλείσιμο

Η επίμονη Μέγκαν και το «Ραντεβού στα τυφλά» που έγινε μεγάλος έρωτας
«Έχοντας περάσει μέρος της παιδικής της ηλικίας σε ένα στριμωγμένο διαμέρισμα, άλλοτε γκαράζ, στην καρδιά του Λος Άντζελες, μοναχοπαίδι ενός χωρισμένου ζευγαριού με πολλά οικονομικά προβλήματα, δεν της άρεσε να ξοδεύει τα λεφτά της για πράγματα που σύντομα θα έβγαιναν εκτός μόδα.
Αν επρόκειτο να επενδύσει σε κάτι, ήθελε να είναι διαχρονικό, όπως οι ψηλοτάκουνες γόβες της με την υπογραφή του Sergio Rossi.

Αγωνίστρια από παιδί, η Μέγκαν εξακολουθούσε να φοβάται ότι τα όσα καλά της είχαν συμβεί μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να χαθούν…
Από τον καιρό που ήταν φοιτήτρια, παλεύοντας ανάμεσα στα μαθήματα και τις διάφορες δουλειές, αργότερα στις οντισιόν στις οποίες πήγαινε για να πάρει μικρούς ρόλους μέχρι που έγινε μία επιτυχημένη τηλεοπτική σταρ, και συνέχισε να εξελίσσεται επαγγελματικά δημιουργώντας μία δημοφιλή ιστοσελίδα lifestyle, η Μέγκαν είχε πάντα ένα σχέδιο. Εργαζόταν σκληρά για να επιτύχει τους στόχους της».

Με αυτές τις λέξεις, οι συγγραφείς του βιβλίου παραχωρούν την «έναρξή» του στην δυναμική Μέγκαν για να επικεντρωθούν εν συνεχεία στα παιδικά, μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια καθώς και στα επαγγελματικά της επιτεύγματα: «Στο Northwestern, η Μέγκαν βρέθηκε ξανά ανάμεσα σε κυρίως ευκατάστατους φοιτητές από εύπορες οικογένειες.

Ούσα επιμελής φοιτήτρια, κατάφερε να ανταπεξέλθει σε όλα τα μαθήματα του εξαμήνου, παράλληλα με την part-time εργασία για να καλύψει το κόστος από το δίδακτρα και τη διαμονή της. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με το μπέιμπι σίτινγκ που αναλάμβανε για να καλύψει επιπλέον έξοδα, τη συμμετοχή της σε θεατρικές παραστάσεις και την εθελοντική εργασία…

Τα πρώτα χρόνια της προσπάθειάς της να εργαστεί ως ηθοποιός συνοδεύτηκαν από μακρές περιόδους ανεργίας… Το 2006 συμμετείχε στο ριάλιτι «Deal or No Deal» και στα διαλείμματα της εκπομπής, όταν τα υπόλοιπα κορίτσια κουβέντιαζαν ή κουτσομπόλευαν, εκείνη έμενε μόνη της, διάβαζε σενάρια και προετοιμαζόταν για οντισιόν…
Όταν η Μέγκαν έφτασε στο Λονδίνο, είχαν περάσει πέντε χρόνια από τότε που μετακόμισε στο Τορόντο για να συμμετάσχει στο σήριαλ «Suits», και η ζωή της ήταν εντελώς διαφορετική από τη νεαρή ηθοποιό του Λος Άντζελες που έτρεχε από οντισιόν σε οντισιόν με το σαραβαλιασμένο της Ford Exlporer, που ποτέ δεν είχε αρκετά χρήματα για να επισκευάσει όταν χαλούσε η αυτόματη κλειδαριά -και έτσι πέρασε πέντε ολόκληρους μήνες μπαίνοντας μέσα στο αυτοκίνητό της από το πορτ μπαγκάζ…».

IMG_4444



Το «ραντεβού στα τυφλά» στο ιδιωτικό κλαμπ Soho House με τον πρίγκιπα Χάρι που της ετοίμασαν δύο καλοί της φίλοι (ο Μάρκους και η Μίσα), έμελε ωστόσο να την εκτοξεύσει στα ουράνια -οικονομικά και συναισθηματικά.

Περνώντας στα ψιλά τον γάμο-αστραπή με τον παραγωγό Τρέβορ Ένγκελσον και την επικείμενη σχέση της με τον διάσημο σεφ του Τορόντο, Κόρι Βιτιέλο, το βιβλίο καταπιάνεται με τον «διασκεδαστικό τύπο Χάρι» που έμελε να γίνει ο άνδρας της ζωής της.

«Ο Χάρι ήξερε πώς να εντυπωσιάζει αλλά σχεδόν πάγωσε όταν μπήκε στην αίθουσα και είδε τη Μέγκαν.
Ήξερε ότι είναι όμορφη, είχε δει φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram και στο διαδίκτυο αλλά ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή από κοντά. “Ουάου!” εξομολογήθηκε αργότερα σε έναν φίλο του. “Η ομορφότερη γυναίκα που έχω δει σε ολόκληρη τη ζωή μου”… Η Μέγκαν τον αποσυντόνισε αμέσως. Δεν ήταν μόνο οι χαριτωμένες φακίδες της, το τέλειο χαμόγελο ή η αμερικανική προφορά.

Η Μέγκαν έχει τη δυνατότητα να γεμίζει τον χώρο στον οποίο βρίσκεται. Στις κοινωνικές εκδηλώσεις, όλα τα μάτια στρέφονται πάνω της. Γελάει λίγο πιο δυνατά, λάμπει λίγο περισσότερο...
Στο τέλος της βραδιάς η οποία διήρκησε τουλάχιστον τρεις ώρες, ο Χάρι και η Μέγκαν πήραν ξεχωριστούς δρόμους. Παρά την προφανέστατη έλξη μεταξύ τους, δεν υπήρξε αποχαιρετιστήριο φιλί ούτε κάποια προσδοκία, παρά μόνο μία ένδειξη ότι κάτι υπήρχε ανάμεσά τους και εύχονταν να ξανασυναντηθούν σύντομα.
Μόλις η Μέγκαν επέστρεψε στο δωμάτιό της, δέχτηκε ένα τηλεφωνικό μήνυμα από τον Χάρι…
Μόλις έξι βδομάδες μετά το πρώτο τους ραντεβού, ο πρίγκιπας θα την πήγαινε ένα ταξίδι… Προορισμός τους ήταν η Αφρική- μία ήπειρος που είχε μεγάλη σημασία για εκείνον….
Ο Χάρι και η Μέγκαν πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού τους σε μία από τις πολυτελείς σκηνές, η διαμονή στις οποίες κόστιζε 1957 δολάρια τη βραδιά… Το γεγονός ότι η Μέγκαν ένιωθε πάντα τόσο άνετα μακριά από την πολυτέλεια και τις ανέσεις και ότι αμέσως αγκάλιασε την άγρια φύση είναι κάτι που ο Χάρι λάτρεψε…
Ήταν αυτή η αγάπη για την περιπέτεια και το να μοιράζονται συναρπαστικές εμπειρίες που τους έφερε τόσο κοντά εξαρχής. Το γεγονός ότι και στους δύο άρεσε να ρίχνουν στα σακίδιά τους τα απαραίτητα και να ξεκινούν για μία ακόμη εξερεύνηση…»
 .


f3---FINDING-FREEDOM_3D

Ο κόσμος μαθαίνει, ο Τύπος ασχημονεί, ο Χάρι επαναστατεί
Χάρι και Μέγκαν γίνονται αχώριστοι και μόλις τρεις μήνες αφότου ξεκίνησε η σχέση τους, η λέξη «σ’ αγαπώ» βγαίνει αβίαστα από τα χείλη τους, ωστόσο λίγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν τον έρωτά τους. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότεροι αυτό το «λίγοι» θα δώσει την θέση του σε «ολόκληρο τον πλανήτη».

«Εκείνο το βράδυ στο Τορόντο, στα τέλη Οκτωβρίου, ο Χάρι ήταν ευτυχισμένος, το ίδιο και η Μέγκαν. Έπιναν κοκτέιλ και ένιωθαν χαλαροί, απολαμβάνοντας το πνεύμα του Χαλοουίν. Ήταν πιθανότατα η τέλεια βραδιά μέχρι που έλαβαν ένα τηλεφώνημα από έναν από τους βοηθούς του Χάρι στο παλάτι του Κένσινγκτον. Και τα νέα δεν ήταν καλά. Η The Sunday Express θα δημοσίευε την ιστορία της σχέσης τους και η σκανδαλοθηρική εφημερίδα άφηνε να εννοηθεί ότι το θέμα είχε διαρρεύσει από έναν υπάλληλο της Ευγενίας και του πατέρα της, του πρίγκιπα Ανδρέα…
Το τηλέφωνο του Χάρι δεν είχε σταματήσει να χτυπά, τον καλούσαν από το Παλάτι, και οι βοηθοί του πρότειναν ότι ήταν καλύτερο να διακόψει το ταξίδι του και να επιστρέψει στο Λονδίνο. Αλλά ο πρίγκιπας δεν το δέχτηκε. Δεν θα υποχωρούσε. Αν τα πράγματα δυσκόλευαν, δεν θα ήθελε να βρίσκεται πουθενά αλλού παρά δίπλα στη Μέγκαν…
Μόλις αποκαλύφθηκε η αλήθεια η Μέγκαν έλαβε μέσα σε 24 ώρες περίπου 100 μηνύματα από ανθρώπους με τους οποίους δεν είχε μιλήσει για μήνες, ακόμα και για χρόνια. Όλοι ήθελαν να μάθουν: ‘’Είναι αλήθεια όσα λέγονται;’’ .

Μία εβδομάδα αργότερα, ο προορισμός της Μέγκαν ήταν το Λονδίνο και ο Χάρι. Για την απογοήτευση από τα ρατσιστικά σχόλια που θα δεχόταν και τα οποία έφταναν ακόμη και τους ακραίους χαρακτηρισμούς «νέγρα» και «κοπρόσκυλο» δεν είχε ακόμη ιδέα: «Ο Χάρι ήταν εξοργισμένος.
Για τον πρίγκιπα, η Μέγκαν ήταν η προσωπική του γνωριμία με τον τόσο έντονο αρνητισμό του ρατσισμού… Ο Χάρι, θα έκανε τα πάντα για να υπερασπιστεί τη φήμη της Μέγκαν και να προστατεύσει την προσωπική της ζωή, αλλά τον ενοχλούσαν οι περιορισμένες του δυνατότητες… Ο Τύπος δεν είχε καμία πρόθεση να σταματήσει, δεδομένου ότι η Μέγκαν ήταν ένα θέμα που πουλούσε υπερβολικά πολύ. Στο πρωτοσέλιδο της μεγαλύτερης σε πωλήσεις σκανδαλοθηρικής εφημερίδας The Sun, ένας πηχυαίος τίτλος έγραφε: “Το Κορίτσι του Χάρι στο Pornhub”
Με δήλωσή του, ο πρίγκιπας Χάρι, επιπλήττει τμήματα του Τύπου για “κακομεταχείριση και παρενόχληση” της Αμερικανίδας ηθοποιού, κάνοντας συγκεκριμένα λόγο για “ρατσιστικά υπονοούμενα” ορισμένων άρθρων… Με την άνευ προηγουμένου δήλωσή του, ο Χάρι όχι μόνο είχε παραδεχτεί επίσημα τη σχέση του με τη Μέγκαν αλλά είχε επίσης κάνει ξεκάθαρο ότι βρισκόταν ο ίδιος πίσω από αυτή την έντονη διαμαρτυρία…».

IMG_4435


Ο γάμος, τα μεγάλα αγκάθια, η σχέση με την Κέιτ και η φυγή σε Καναδά και Αμερική
«Αν ο πρίγκιπας κατάλαβε από το πρώτο κιόλας ραντεβού ότι ήθελε να βγαίνει με την ηθοποιό, μόλις τρεις μήνες αργότερα γνώριζε πως ήθελε να την παντρευτεί. Μέχρι τον Ιούνιο του 2017, εκείνη και ο Χάρι μιλούσαν για τον γάμο τους όχι τόσο ως ενδεχόμενο, αλλά ως βεβαιότητα. Χωρίς να το γνωρίζουν πολλοί ο Χάρι είχε ήδη αγοράσει δαχτυλίδι αρραβώνων…», αναφέρουν οι συγγραφείς περνώντας ευθύς αμέσως στη ρήξη της σχέσης Ουίλιαμ και Χάρι όταν ο πρώτος του εξέφρασε τους ενδοιασμούς τους αναφορικά με την ταχύτητα αυτής της σχέσης.

«Στους μήνες που ακολούθησαν τη συζήτηση του Ουίλιαμ με τον Χάρι, οι δύο άντρες μόλις που μιλούσαν. Τα δύο αδέλφια, από εκεί που πάντα έβρισκαν χρόνο ο ένας για τον άλλον, τώρα σπάνια συναντιούνταν… Και οι δύο απομακρύνθηκαν. Ο Χάρι πήγαινε λιγότερες φορές για να δει τα παιδιά (σ.σ. του Ουίλιαμ) αλλά και οι προσκλήσεις από τον Ουίλιαμ και την Κέιτ ήταν περιορισμένες. Αν και δεν ήταν απαραίτητα υπεύθυνη, η Κέιτ δεν έκανε τίποτα για να γεφυρώσει το χάσμα… Παρά το γεγονός ότι η Κέιτ και η Μέγκαν είχαν την ίδια περίπου ηλικία, δεν είχαν και πολλά κοινά…».

Royal_Brothers




Σύμφωνα με την εν λόγω βιογραφία, αν η στάση του Ουίλιαμ και της Κέιτ πλήγωσαν τον Χάρι και την Μέγκαν, τίποτα δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με τις πληγές που άνοιξε στην ψυχή της Μέγκαν τόσο η στάση φιλικών της προσώπων από το παρελθόν όσο και μελών της οικογένειάς της τα οποία εκμεταλλεύτηκαν με το… κατάλληλο αντίτιμο τη σχέση της με τον Χάρι.

Η ετεροθαλής αδελφή της, Σαμάνθα Μαρκλ απευθύνθηκε στα ΜΜΕ και «παρουσίασε τη Μέγκαν ως μία γυναίκα που φιλοδοξούσε να ανελιχθεί κοινωνικά, ούσα αρκετά χειριστική για να το καταφέρει και σχεδιάζοντας προσεκτικά κάθε κίνησή της, από το να γίνει τηλεοπτική σταρ και να αφιερωθεί στις φιλανθρωπίες έως το να συνάψει σχέση με τον Χάρι.

Το χειρότερο απ’ όλα όμως ήταν όταν κατηγόρησε τη Μέγκαν πως την απομάκρυνε εξαιτίας της σκλήρυνσης κατά πλάκας με την οποία διαγνώστηκε η Σαμάνθα το 2008, και που την καθήλωσε σε αναπηρική καρέκλα. “Φιλοδοξία της ήταν πάντα να γίνει πριγκίπισσα”, δήλωσε η Σαμάνθα, η οποία πληρώθηκε αδρά από τη The Sun». “Η συμπεριφορά αυτή δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση σε ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας”…».


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, σύμφωνα με το βιβλίο, και ο ετεροθαλής αδελφός της Μέγκαν, Τόμας Μαρκλ Τζούνιορ, ο οποίος σε μία ανοιχτή επιστολή προς τον Χάρι η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό In Touch, έγραφε: «Η Μέγκαν προφανώς δεν είναι η σωστή γυναίκα για εσάς. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βλέπετε το πραγματικό πρόσωπο της Μέγκαν που βλέπει τώρα ολόκληρος ο κόσμος. Αυτή τη στιγμή επιχειρεί να παίξει τον ρόλο μιας πριγκίπισσας, εφόσον το να είναι μία ηθοποιός Γ’ κατηγορίας του Χόλιγουντ έχει πλέον παλιώσει».

Αναλυτική περιγραφή γίνεται και στο τέλος της σχέσης της Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ, ο οποίος σύμφωνα με τους συγγραφείς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την νέα θέση της κόρης του παρά τα συγχωροχάρτια που εκείνη μοίραζε σε κάθε μικρό ή μεγάλο ατόπημά του: «Αν με αγαπάς, όπως δηλώνεις στον Τύπο, σε παρακαλώ, σταμάτα. Άφησέ μας να ζήσουμε τη ζωή μας ήρεμα και ειρηνικά. Σε παρακαλώ, σταμάτα τα ψέματα, σταμάτα να προκαλείς τόσο πόνο και να εκμεταλλεύεσαι τη σχέση μου με τον άντρα μου», φέρεται να διαμήνυσε η Μέγκαν στον πατέρα της, τον μόνον άντρα στη ζωή της που, κατά τα γραφόμενα, φαίνεται να την πλήγωσε τόσο βαθιά.

IMG_4440

Λεπτομέρειες για τη σχέση της Μέγκαν με τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον ερχομό στον κόσμο του μικρού Άρτσι, την ξαφνική αποχώρηση από το σπίτι της πρώτης νταντάς με δάκρυα στα μάτια,, αλλά και την απόφαση του πριγκιπικού ζεύγους να εγκαταλείψει τη Μεγάλη Βρετανία, συμπληρώνουν μεταξύ άλλων το εύπεπτο αυτό βιβλίο που όπως ήταν αναμενόμενο δεν απέχει πολύ από παραμύθι.
Ένα παραμύθι στο οποίο ο «άτακτος Χάρι» κατάφερε να γράψει τον δικό του επίλογο με την παρακάτω φράση: «Δεν θα μας βλέπετε πλέον εδώ, αλλά η δουλειά συνεχίζεται…».

Info: Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Χάρτινη Πόλη».



Ειδήσεις σήμερα:


Μια ανάσα από θερμό επεισόδιο από σύγκρουση της τουρκικής φρεγάτας Κεμάλ Ρέις με τη φρεγάτα Λήμνος

Απίστευτες εικόνες: Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε αγώνα ποδηλασίας στη Γαλλία

Νίκη Λυμπεράκη: Η περιπέτεια υγείας με τον νεογέννητο γιο της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης