Marsha Elle: Η μαύρη Playmate με το πρόσθετο πόδι εμπνέει την τέχνη

Marsha Elle: Η μαύρη Playmate με το πρόσθετο πόδι εμπνέει την τέχνη

Αυτοπροσδιορίζεται σαν «βιονικό μοντέλο» - Eίναι μαύρη ανήκει στα μοντέλα plus size, κυρίως όμως ποζάρει με το πρόσθετο μέλος της

marsha-elle
Μια μίνι έκθεση ζωγραφικής με αντικείμενο την ίδια δημοσιοποίησε μέσω του προφίλ της στο Instagram η Marsha Elle.

Διάφοροι καλλιτέχνες αποτύπωσαν ελεύθερα, σε ολόσωμα πορτρέτα τη μορφή της Marsha, της πρώτης Playmate στην ιστορία του «θεσμού» η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά που δεν θα έπρεπε να έχει ένα σύμβολο γυναικείας ομορφιάς - πάντα σύμφωνα με τη στερεότυπη και συμβατική αντίληψη.
Marsha_01
Marsha_02
Marsha_03

Η Marsha είναι μαύρη, ανήκει στα μοντέλα plus size (όπερ σημαίνει ότι είναι το αντίθετο του skinny), κυρίως όμως ποζάρει με το πρόσθετο πόδι της.

Έως πριν από μερικά χρόνια θα θεωρείτο εντελώς αδιανόητο για μια ακρωτηριασμένη, τσουπωτή Αφροαμερικανίδα, να παίρνει θέση μπροστά στο φακό φωτογράφου μόδας ή lifestyle. Σήμερα όμως, όταν κάθε κάστρο προκατάληψης έχει ή πρέπει να φαίνεται πως έχει γκρεμιστεί, η γενναία Marsha είναι σούπερ-σταρ του μόντελινγκ. Ιδιαίτερα αφού το Playboy τής απένειμε τον επίζηλο τίτλο της «Playmate», τον Απρίλιο του 2020.

Marsha_05
Marsha_06
Marsha_07



Η Marsha Elle είναι εξόχως δημοφιλής και αγαπητή σε ένα πολύ μεγάλο κοινό. Κι αυτό δεν είναι παράδοξο, εφόσον οι θαυμαστές της την θεωρούν πρότυπο για την θέλησή της να βαδίσει κόντρα στην αναπηρία, στις φυλετικές διακρίσεις και, βέβαια, στο καθ' οιανδήποτε έννοια body shaming. Η ίδια πέρασε πολλά έως ότου συμφιλιωθεί με το σώμα της. Αφ' ότου όμως ανακάλυψε μέσα της τη δύναμη να μην ντρέπεται γι' αυτό που είναι, εξελίχθηκε σε μια δημόσια persona που παραδειγματίζει και εμπνέει.


Κλείσιμο
Marsha_08
Marsha_09
Marsha_10


Εν προκειμένω κάποιοι δημιούργησαν εναλλακτικές απεικονίσεις της, η Marsha Elle όμως συχνά ανεβαίνει στη σκηνή κάποιας αίθουσας συνεδρίων για να εκφωνήσει εμψυχωτικές ομιλίες. Με πυρήνα την περιπέτεια της δικής της ζωής στις πλείστες των περιπτώσεων. Εσχάτως, όπως ήταν φυσικό, πήρε θέση υπέρ των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ κατά της ρατσιστικής βίας, ύστερα από τη φρικτή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη.


Marsha_11
Marsha_12
Marsha_13

Εκτός από το μόντελινγκ, η Marsha Elle είναι γνωστή και ως τραγουδίστρια/τραγουδοποιός. Αυτοπροσδιορίζεται σαν «βιονικό μοντέλο», εξαιτίας του πρόσθετου δεξιού της ποδιού.
Μια εκ γενετής δυστροφία του μηριαίου οστού υπέβαλε τη Marsha σε μια δια βίου δοκιμασία. Ως παιδί ακόμη αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στη ζωή του αναπήρου - πέραν του πόνου και της ψυχολογικής επιβάρυνσης από τη διαδικασία του ακρωτηριασμού.


Marsha_14
Marsha_Art_01

Γεννήθηκε στην Αϊτή και πολιτογραφήθηκε ως Αμερικανίδα μετά από τη μετανάστευση της οικογένειάς της στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Marsha_Art_02
Marsha_Art_03
Marsha_Art_04

Από τα 5 της χρόνια άρχισε να προβάρει πρόσθετα μέλη, ενώ παράλληλα, δυστυχώς, γινόταν στόχος bullying και χλεύης από τους συνομηλίκους της.

Marsha_Art_05
Marsha_Art_06
Marsha_Art_07


Η Marsha χρειάστηκε να κάνει σεμινάρια αυτοσεβασμού και αυτοπεποίθησης σε ειδικό camp για ακρωτηριασμένα άτομα προτού βρει το κουράγιο να αποκαλυφθεί στον κόσμο.

Marsha_04


Ωστόσο, όταν το έκανε, άφησε ακριβώς αυτό τον κόσμο -δηλαδή όλο τον κόσμο- με το στόμα ανοιχτό.

Δείτε βίντεο: Marsha Elle: Η μαύρη Playmate με το πρόσθετο πόδι εμπνέει την τέχνη
Marsha Elle: Η μαύρη Playmate με το πρόσθετο πόδι εμπνέει την τέχνη



Ειδήσεις σήμερα:

Διαφθορά στην ΕΛΑΣ: «Ξήλωσε» όλους τους επίορκους αστυνομικούς ο Χρυσοχοΐδης

Μετά την Ξάνθη «καμπανάκι» για τον κορωνοϊό και στην Καστοριά

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Επανεκκίνηση στα 50 του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης