Κορωνοϊός: Η τηλεόραση στην μετά καραντίνα εποχή

Αλλαξαν τα γούστα, άλλαξαν και τα νούμερα αλλά και η περίφημη κατάταξη - Οι επιλογές των τηλεθεατών μετά την λήξη της καραντίνας λόγω πανδημίας δεν θυμίζουν και πολύ τους προηγούμενους μήνες

Melisses-Chef
Ανοιξαν οι πόρτες, έφυγε το 13033, χαλάρωσαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, και… πάγωσαν τα τηλεκοντρόλ. Την περίοδο της καραντίνας είχαν πάρει φωτιά όμως πλέον κάτι δείχνει πως έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά την τηλεοπτική συνήθεια.

Για παράδειγμα όσο μείναμε σπίτι είδαμε πολύ «MasterChef». Κατά μέσο όρο 2 εκατομμύρια τηλεθεατές κάθε βράδυ, κάποιες φορές και περισσότεροι. Πλέον το ριάλιτι μαγειρικής δεν ξεπερνά το 1,4 εκατομμύρια τηλεθεατές, απώλεια της τάξης των 600 χιλιάδων τηλεθεατών γεγονός που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Ο βασικότερος είναι τα spoiler και ακολουθούν οι δύο πιο άστοχες αποχωρήσεις της Κατερίνας και της Ντέμης. Για να μην κοροϊδευόμαστε, λίγοι παρακολουθούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα για το μαγειρικό περιεχόμενό του, το οποίο ομολογουμένως είναι κάτω του μετρίου φέτος. Όλα είναι ίντριγκα και γι αυτό όταν βγάζεις εκτός ανταγωνισμού την πηγή της τότε οι συνέπειες είναι η απώλεια τηλεθέασης. Η Κατερίνα ήταν το κόκκινο πανί και η Ντέμη το πρόσωπο που άλλο έδειχνε και άλλο ήταν. Ολο αυτό ήταν το προσάναμμα για να φουντώνει κάθε βράδυ η φλόγα του ριάλιτι και λογικά όταν αποχώρησαν έσβησε. Από την άλλη όταν ξέρεις πως ο Σταύρος και ο Σταυρής τερματίζουν με τον Σταύρο να έχει ήδη κερδίσει τις δύο από τις τρεις δοκιμασίες του τελικού τότε ξενερώνεις τηλεοπτικά.

Δείτε ποιος αποχώρησε στο χθεσινό επεισόδιο: 

Σταυρής ή Διονύσης; Δείτε ποιος παίκτης αποχώρησε | MasterChef 4


Οι «Αγριες Μέλισσες», η σειρά που έκανε την διαφορά τη φετινή σεζόν, έχασε ένα κομμάτι τηλεθεατών καθώς καταργήθηκε η συνήθεια και πολύς κόσμος μετακινήθηκε σε άλλου είδους μυθοπλασία στις συνδρομητικές πλατφόρμες. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες η τηλεθέαση επιστρέφει και η απόσταση από το ριάλιτι μαγειρικής είναι περίπου 100 με 150 χιλιάδες τηλεθεατές.

Δείτε τρέιλερ για το σημερινό επεισόδιο:

ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 104 (10/6/2020) TRAILER


Απώλειες σημειώνει και η πρωινή ζώνη, η οποία είδε μία μικρή ενίσχυση από την ημέρα που πήγαν τα παιδιά σχολείο και κυρίως τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό. Το μεσημέρι αν και τα τηλεπαιχνίδια είναι σταθερά η εκπομπή του Νίκου Μουτσινά, «Καλό μεσημεράκι», δεν κάνει τα νούμερα που έκανε προ καραντίνας αν και προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα συνθήκη.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάντως εντοπίζεται στην βραδινή ζώνη. Εκεί όπου από τότε που έκανε την εμφάνισή του ο «Γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος» στον ΣΚΑΪ έχει κάνει την ανατροπή. Στέκεται απέναντι στο μαγειρικό θηρίο και επιπλέον όταν αυτό δεν «βρυχάται» σημειώνει επιδόσεις της τάξης του 1 εκατομμυρίου τηλεθεατών. Τούρκικο μεν, καλής ποιότητας σε σχέση με τα ομοειδή προϊόντα της χώρας του δε.

Κλείσιμο
Τα Σαββατοκύριακα το σκηνικό αλλάζει. Ο ΣΚΑΪ σταθερά κυριαρχεί τα Σαββατόβραδα με το «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» και τον Σπύρο Παπαδόπουλο, πολύ μακριά από τις παλιότερες επιδόσεις του. Η Κυριακή ανήκει στον ΑΝΤ1 και ειδικότερα στο «Still Standing Golden edition» που έκανε την έκπληξη αλλά και στην προβολή των παραστάσεων του Μάρκου Σεφερλή που τερματίζουν σταθερά πρώτες στις προτιμήσεις των τηλεθεατών. Η σεζόν φυσικά έχει σφυρίξει λήξη εδώ και μέρες. Ο,τι ήταν να γίνει έγινε, οι τάσεις μπορεί να αποδυναμώθηκαν αλλά διατηρήθηκαν και δεν βρέθηκε η συνταγή αυτή που θα ανατρέψει τα πάντα.

Η σεζόν που έρχεται θα είναι ομολογουμένως συναρπαστική. Με ριάλιτι α’ γραμμής να μονομαχούν στο όριο και τις «wannabe Μενεγάκη» να προσπαθούν να μπουν στον τηλεοπτικό χάρτη με το στανιό. Θα γελάσουμε. Πολύ.

Ειδήσεις σήμερα:

MasterChef 4: «Κούμπωσε» η εξάδα του τελικού - Ποιος αποχώρησε στην τελική δοκιμασία

Άγριες Μέλισσες: Θα καταφέρει ο Κλεομένης να κρύψει τη διπλή ζωή που κάνει;

MasterChef: Ο Διονύσης ξέσπασε σε δάκρυα... έτοιμος για όλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης