Αναβάλλεται η κατάθεση της Ναόμι για το "ματωμένο" διαμάντι;

Αναβάλλεται η κατάθεση της Ναόμι για το "ματωμένο" διαμάντι;

Οι συνήγοροι του πρώην προέδρου της Λιβερίας, Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται για εγκλήματα πολέμου ζήτησαν να αναβληθεί η κατάθεση...

Αναβάλλεται η κατάθεση της Ναόμι για το "ματωμένο" διαμάντι;

Να αναβληθεί η κατάθεση της Ναόμι Κάμπελ η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη ζήτησαν οι συνήγοροι του πρώην προέδρου της Λιβερίας, Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το Ειδικό Δικαστήριο για τη Σιέρα Λεόνε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της υπόθεσης, η υπεράσπιση ζητά την αναβολή "μέχρι η κατηγορούσα αρχή να λάβει και να διαβιβάσει στην υπεράσπιση ένα έγγραφο που περιλαμβάνει στοιχεία της κατάθεσης της Ναόμι Κάμπελ".

Κλείσιμο

Το δικαστήριο έχει καλέσει το μοντέλο να καταθέσει στη δίκη αυτή σχετικά με ένα διαμάντι που της προσέφερε ο Τέιλορ το 1997 μετά από ένα δείπνο που είχε παραθέσει ο τότε πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα. Ο 62χρονος Τέιλορ αρνείται κατηγορηματικά ότι έγινε κάτι τέτοιο ενώ η Κάμπελ, από την πλευρά της, έχει δηλώσει δημοσίως ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στην υπόθεση αυτή.

Η κατηγορούσα αρχή υποστηρίζει ωστόσο ότι ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας μετέβη τον Σεπτέμβριο του 1997 στη Νότια Αφρική για να πουλήσει ή να ανταλλάξει με όπλα τα διαμάντια που είχε πάρει από αντάρτες της Σιέρα Λεόνε.

Για το θέμα του δώρου προς την Κάμπελ έχουν επίσης κληθεί να καταθέσουν η ηθοποιός Μία Φάροου και η ατζέντισσα του μοντέλου, Κάρολ Γουάιτ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης