Τζάσι Σμόλετ: Σε ποινή φυλάκισης 150 ημερών καταδικάστηκε ο «Τζαμάλ» της σειράς Empire

Τζάσι Σμόλετ: Σε ποινή φυλάκισης 150 ημερών καταδικάστηκε ο «Τζαμάλ» της σειράς Empire

Κατηγορείται για ψευδομαρτυρία - Παραπλάνησε το κοινό κι είπε ψέματα στις Αρχές ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης και δέχτηκε βία, προκειμένου να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας - «Ήθελες να γίνεις διάσημος και το πέτυχες οργανώνοντας ένα εθνικό πάρτι οίκτου για τον εαυτό σου», του είπε ο δικαστής

jussie
Σε ποινή φυλάκισης 150 ημερών καταδικάστηκε ο «Τζαμάλ» της σειράς Empire, καθώς κρίθηκε ένοχος για πέντε κακουργήματα.

Ο ηθοποιός Τζάσι Σμόλετ κατηγορείται ότι είχε προβεί σε ψεύτικες καταγγελίες περί σεξουαλικών και ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον του, προκειμένου να αποκομίσει οφέλη από τη δημοσιότητα που θα απολάμβανε.


Κλείσιμο
Η φυλάκισή του αποτελεί μονάχα ένα μέρος της συνολικής ποινής του, η οποία υπολογίζεται σε 30 μήνες με αναστολή, 120.106 $ για αποζημίωση στην πολιτεία και επιπλέον πρόστιμο 25.000 $.

Όταν αποκαλύφθηκε η ποινή του ηθοποιού και οι αρχές ετοιμάστηκαν να τον μεταφέρουν στη φυλακή της κομητείας Κουκ, εκείνος έβγαλε τη μάσκα του, σηκώθηκε και είπε επανειλημμένα: «Δεν είμαι αυτοκτονικός. Αν μου συμβεί κάτι εκεί μέσα, δεν το έκανα εγώ. Πρέπει να το ξέρετε όλοι αυτό».


Ενώ οδηγούταν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο Σμόλετ σήκωσε τη γροθιά του στον αέρα και φώναξε: «Δεν είμαι αυτοκτονικός, είμαι αθώος!».

Δεδομένου του λευκού εώς τώρα ποινικού του μητρώου, ήταν αναμενόμενο πως δεν θα αντιμετωπίσει το μέγιστο της ποινής από τους δικαστές.

Όπως ανακοίνωσε στη σημερινή ακρόαση στο Ποινικό Δικαστήριο Leighton στο Σικάγο, η δικηγόρος υπεράσπισης του ηθοποιού, Tina Glandian και η υπόλοιπη νομική ομάδα ξεκαθάρισε ότι σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση.


Μιλώντας απευθείας στον ηθοποιό ο δικαστής εξαιρετικά εκνευρισμένος μαζί του έκανε λόγο για «παραπλάνηση του κοινού σχετικά με φυλετικά και ομοφοβικά εγκλήματα μίσους», αναφέροντάς του επίσης πως «δεν ήξερε από πού να αρχίσει όσον αφορά την ανάρμοστη συμπεριφορά του». Τον χαρακτήρισε μάλιστα, «εγωιστή, αλαζονικό και ναρκισσιστή».

«Πραγματικά, επιθυμούσες την προσοχή του κοινού κι άθελά σου έκανες κακό στα πραγματικά θύματα. Το έκανες απλά και μόνο, γιατί ήθελες να γίνεις διάσημος και το πέτυχες οργανώνοντας ένα εθνικό πάρτι οίκτου για τον εαυτό σου», του είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline.

Ύστερα φέρεται να συμπληρωσε: «Είσαι απλώς ένας τσαρλατάνος, που προσποιείται ότι είναι θύμα ενός εγκλήματος μίσους. Διέπραξες καθαρή ψευδομαρτυρία».



Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσίδα εστιατόρισσα στη Νέα Υόρκη, παντρεμένη με Ουκρανό, αντιμέτωπη με κύματα αντιρωσικού μίσους

Βολιβία: Πέθανε στα 80 του χρόνια ο βολιβιανός αξιωματικός που σκότωσε τον Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα


Αίσθηση προκαλεί ανάρτηση της συζύγου του Σρέντερ - Ο πρώην καγκελάριος βρίσκεται στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης