«H τέχνη μπορεί να σε κάνει να κλάψεις!»

«H τέχνη μπορεί να σε κάνει να κλάψεις!»

Η ηθοποιός δεν κρύβει ότι η «Μαρία» της θυμίζει σε πολλά τον ίδιο της τον εαυτό

«H τέχνη μπορεί να σε κάνει να κλάψεις!»
Υποδύεται τη «Μαρία»… την υπομονετική, ώριμη αλλά και εύθραυστη κόρη του Γιώργη! Μοιάζει περισσότερο με τη μητέρα της, την Ελένη, και διαφέρει πολύ από την ανήσυχη, ανικανοποίητη και φιλόδοξη αδερφή της, την Άννα. Μετά από επτά συγκλονιστικά επεισόδια, η Γιούλικα Σκαφιδά κάνει την εμφάνισή της στο «Νησί» και μας μιλά για τη μεγάλη της εμπειρία: τη συμμετοχή της στο «Νησί», ενώ δεν μας κρύβει ότι η «Μαρία» της θυμίζει σε πολλά τον ίδιο της τον εαυτό!

Κλείσιμο


Όγδοο επεισόδιο για το «Νησί» και η «Μαρία» μεγάλωσε. Να φανταστώ ότι περίμενες πως και πως την εμφάνισή σου…
Πως και πως περίμενα τη σειρά, όχι μόνο το όγδοο επεισόδιο όπου εμφανίζομαι πια κι εγώ ως «Μαρία»! Είμαστε όλοι μας πολύ περήφανοι γι’ αυτή τη δουλειά, που κάνουμε ένα χρόνο τώρα, οπότε η ανυπομονησία μας να μοιραστούμε με το κοινό αυτό το όμορφο που μας συμβαίνει ήταν μεγάλη. Το γεγονός βέβαια ότι ο κόσμος δέχτηκε το «Νησί» με τόση θέρμη μας δίνει διπλή χαρά! Όσον αφορά στη δική μου παρουσία, ένα μικρό άγχος υπήρχε. Όπως και να το κάνουμε οι προσδοκίες του κοινού είναι πλέον πολύ μεγάλες! Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Αλήθεια πώς σου φάνηκες ως «Μαρία»;
Δύσκολο να σου απαντήσω... Είμαι μέρος αυτής της δουλειάς και δεν μου είναι πολύ εύκολο να λειτουργώ ως αντικειμενικός παρατηρητής. Θεωρώ πως το όγδοο επεισόδιο ήταν ένα ωραίο, αναγνωριστικό επεισόδιο!




Αν σου δινόταν η ευκαιρία, θα άλλαζες κάτι στην πρώτη σου εμφάνιση;
Κι αυτό είναι δύσκολο να στο απαντήσω… Έχω συνέχεια στο μυαλό μου σκηνές που έχουν ήδη γυριστεί και σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να έχουν παιχτεί διαφορετικά. Αυτό είναι το γλυκόπικρο βασανιστήριο του ηθοποιού! Εν τέλει για να σου απαντήσω, ναι έχω σκεφτεί «αχ, εκείνο έπρεπε να το έχω κάνει έτσι» ή «αχ, εκεί έπρεπε να το κάνω αλλιώς», όμως η σειρά ακόμη συνεχίζεται, όπως και τα γυρίσματα, και δεν θέλω να τα σκέφτομαι αυτά!

Πώς προέκυψε  η συμμετοχή σου στη σειρά;
Με πήραν τηλέφωνο από την εταιρία παραγωγής και μου είπαν για μια συνάντηση στο σπίτι της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, με την οποία μάλιστα έχουμε ξανασυνεργαστεί. Εκεί ήταν και ο σκηνοθέτης, Θοδωρής Παπαδουλάκης αλλά και η Βικτόρια Χίσλοπ. Ήταν κάτι σαν κλειστή οντισιόν! Αρχικά μου μίλησαν για τη δουλειά, μια άλλη μέρα διάβασα ένα κείμενο και με τράβηξαν ένα βίντεο, κάναμε μια ακόμη συνάντηση και μετά από λίγες μέρες μου είπαν ότι είχα πάρει το ρόλο της «Μαρίας».




Το βιβλίο το είχες διαβάσει πριν;
Ναι και χάρηκα πάρα πολύ για το συγκεκριμένο ρόλο γιατί η «Μαρία» ήταν η αγαπημένη μου. Μεγάλη χαρά όμως μου έδωσε ο ενθουσιασμός του σκηνοθέτη αλλά και το ότι τα γυρίσματα θα γίνονταν στην Κρήτη. Οι δελεαστικές συνεργασίες επίσης που απλώθηκαν μπροστά μου ήταν ένας σημαντικός λόγος να χαρώ! Κακά τα ψέματα, τέτοιες ευκαιρίες δεν δίνονται συχνά!

Είσαι μια από τις πρωταγωνίστριες της μεγαλύτερης επιτυχίας των τελευταίων χρόνων. Πώς το βιώνεις όλο αυτό;
Δεν με επηρεάζει, ούτε θετικά, ούτε και αρνητικά. Προσπαθώ να κάνω καλά τη δουλειά μου κι όταν αυτή η δουλειά έχει και την ανταπόκριση του κόσμου, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή!

Παρόλα αυτά, δε σε αγχώνει το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα; Δε σε κάνει πιο απαιτητική;
Και φυσικά με αγχώνει! Αυτό ίσως είναι και το μόνο που έχω σκεφτεί! Εδώ θα έλεγα ότι με έχει επηρεάσει η μεγάλη επιτυχία της σειράς. Στο τι δηλαδή θα δεχθώ να κάνω από κει και πέρα… Σκέφτηκα όμως πολύ και είπα στον εαυτό μου, ότι τα κριτήριά μου θα είναι ίδια με πριν! Να μην κάνω συμβιβασμούς, οικονομικούς ή ο,τιδήποτε άλλο, να μην παρασυρθώ, να κάνω πάντα ένα ρόλο που θα μου αρέσει και όλα θα πάνε καλά!





Μίλησέ μου λίγο για την ηρωίδα την οποία υποδύεσαι… Τη «Μαρία».
Όπως σου είπα ήδη, είναι η αγαπημένη μου! Είναι ήρεμη, υπομονετική και με το που πεθαίνει η μητέρα της προσπαθεί να καλύψει το κενό. Γίνεται εκείνη η μητέρα του σπιτιού. Στέκεται δίπλα στον μπαμπά της και υπομένει καρτερικά ό, τι κι αν της συμβεί. Γιατί της συμβαίνουν πολλά της «Μαρίας». Και καλά και κακά… Πρόκειται για έναν άνθρωπο που αγαπά τη ζωή γι’ αυτό και στο τέλος δικαιώνεται!

Γιατί είναι η αγαπημένη σου; Μήπως βρίσκεις στη «Μαρία» κάποια δικά σου στοιχεία;
Έτσι είναι. Κάποιες φορές είμαι κι εγώ εύθραυστη και συγχρόνως δυνατή σαν την ηρωίδα μου. Υπομονετική και χαμηλών τόνων… Γι’ αυτό τη «Μαρία» την αγάπησα από την πρώτη στιγμή!

Έχεις σπουδάσει στη σχολή Ναυπηγών και Μηχανικών, αλλά τελικά έγινες ηθοποιός…
Ναι, έγιναν όλα πολύ ξαφνικά! Στην Τρίτη Λυκείου είδα πολύ θέατρο κι έτσι, ενώ πέρασα στη σχολή Ναυπηγών και Μηχανικών, ταυτόχρονα φοίτησα στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Από το δεύτερο έτος άρχισα να παίζω σε διάφορες παραστάσεις και η άλλη σχολή σιγά - σιγά έμεινε πίσω. Αισθάνομαι όμως τόσο πλήρης με αυτό που κάνω, που δεν το μετανιώνω στιγμή!





Θέλω τώρα να μου πεις το εξής: Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του κοινού που δεν βλέπει το «Νησί» επειδή πέφτει  ψυχολογικά. Αυτό εσύ πώς το βλέπεις;
Δε συμφωνώ καθόλου! Τι σημαίνει έχω προβλήματα και δεν μπορώ να δω μια σειρά; Η ουσία της τέχνης είναι αυτή… Να δεις δηλαδή μια δουλειά και να σε προβληματίσει… Να σε κάνει ακόμη και να κλάψεις! Γιατί όχι; Θεωρώ μεγάλη υπόθεση να συγκινείσαι «εκ του ασφαλούς» από μια σειρά και όχι από στενάχωρες καταστάσεις που σου συμβαίνουν! Άλλωστε, το «Νησί» είναι μια ψεύτικη ιστορία, ακόμη κι αν συνέβη, συνέβη παλιά! Τώρα μιλάμε απλά για μια σειρά. Το βρίσκω πολύ όμορφο λοιπόν να διοχετεύει κανείς το συναισθηματισμό του σε μία σειρά. Το «δεν το βλέπω, γιατί θα κλάψω» δεν είναι ο ορισμός της τέχνης. Και επίσης, οι άνθρωποι από καταβολής κόσμου, είχαν προβλήματα. Τα προβλήματα δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο.

Εσύ έχεις κλάψει με το «Νησί»;

Αν έχω κλάψει; Πρώτη φορά έκλαψα πέρυσι από σκηνή που είδα στο μόνιτορ. Και ξέρεις… είναι πολύ σημαντικό για εμάς που είμαστε μέσα σε όλο αυτό να έχουμε δει τις σκηνές 15 και 20 φορές και παρόλα αυτά να συγκινούμαστε. Είναι φοβερό γιατί αν και δεν μπορούμε να αποστασιοποιηθούμε όπως οι θεατές, συμβαίνει το αξιοπερίεργο …να συγκινούμαστε όπως και το κοινό!

Θες να μας πεις λίγα απ’ όσα μας επιφυλάσσει ακόμη το «Νησί»;
Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα! Ο νέος κύκλος μόλις ξεκίνησε και το σασπένς είναι μεγάλο. Κατραπακιές, απογοητεύσεις και ζήλιες… Οι λεπροί συνεχίζουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ενώ άνθρωποι φεύγουν κι έρχονται στη Σπιναλόγκα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη και πολλή συγκίνηση!

Καλή συνέχεια Γιούλικα και καλή δύναμη… Σ’ ευχαριστώ πολύ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης