Ζέτα Δούκα: Είμαι 8 χρόνια μεγαλύτερη από τον άνδρα μου

Ζέτα Δούκα: Είμαι 8 χρόνια μεγαλύτερη από τον άνδρα μου

«Ακόμα και τώρα, στα 45 μου, με πονάει το γεγονός ότι δεν υπάρχει το τέλειο που μπορώ να αγγίξω», είπε μεταξύ άλλων η ηθοποιός

Zeta_Douka
Η Ζέτα Δούκα είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Η ίδια μίλησε στο Page 2 της Νέας Σελίδας και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως είναι 8 χρόνια μεγαλύτερη από το σύζυγό της και πολλά άλλα.

-Εσύ έχεις δουλέψεις με τον εαυτό σου;
Ναι. Έχω δουλέψει με τον εαυτό μου κάνοντας ψυχανάλυση και ψυχοθεραπεία για πολλά χρόνια και με διαφορετικούς ανθρώπους. Έκανα για πρώτη φορά ψυχοθεραπεία στα 19 μου και επανέρχομαι κατά καιρούς, δοκιμάζοντας διαφορετικές προσεγγίσεις. Αν τα μετρήσω, πρέπει να είναι πάνω από δέκα χρόνια. Θεωρώ ότι είναι καλό να διακόπτεις και να επανέρχεσαι, γιατί με αυτό τον τρόπο, αντιλαμβάνεσαι καλύτερα το κομμάτι του εαυτού σου που έχεις δουλέψει και μπαίνεις σε έναν άλλο δρόμο που χρήζει διερεύνησης.

-Ποια ήταν η αφορμή για να απευθυνθείς στα 19 σου σε ειδικό;
Αυτό που λέω σε όσους με ρωτούν πώς ξεκίνησε αυτό το ταξίδι της αυτογνωσίας είναι ότι όλα τα «βάσανά» μου, σχετίζονται με την τελειοθηρία που μου είχαν περάσει από τότε που ήμουν παιδί. «Πρέπει να είσαι τέλεια μαθήτρια, τέλεια χορεύτρια, να πάρεις 20 και όχι 19». Μα, ποτέ δεν μπορείς να αγγίξεις το τέλειο, Αυτό είναι κάτι όμως που το διαπιστώνεις στο μέλλον! Η αναζήτηση της τελειότητας, θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη πηγή δυστυχίας του ανθρώπου. Η τελειομανία ήταν το πρώτο κομμάτι που έπρεπε να δουλέψω και πρέπει να σου ομολογήσω ότι ακόμα και τώρα, στα 45 μου, με πονάει το γεγονός ότι δεν υπάρχει το τέλειο που μπορώ να αγγίξω. Υπάρχει ακόμα μέσα μου, βαθιά ριζωμένος ο σπόρος της…

-Πότε έγινε το «κλικ» μέσα σου και κατάλαβες ότι το είδωλο που βλέπεις στον καθρέφτη δεν είναι ένα κορίτσι με τέλειες αναλογίες, αλλά κάποιο που έχει πρόβλημα;
Νομίζω ότι βαθιά μέσα μου, ακόμα κι αν η φύση της ασθένειας είναι η πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ήξερα τι έκανα. Ανεξάρτητα αν μπορούσα να το παραδεχτώ! Εκεί λοιπόν είναι που χρειάζεσαι βοήθεια από το περιβάλλον σου ώστε να σε ωθήσει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό, γιατί χρίζεις ψυχολογικής υποστήριξης. Πρέπει να γίνει όμως με έναν τρόπο που δεν θα σε φοβίσει, ούτε θα σε κάνει να αντιδράσεις και να το βάλεις στα πόδια. Δεν ξέρω να σου πω πώς. Σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικό! Δεν ξέρω πως έγινε το «κλικ». Ήταν όμως κάτι που δούλευα μέσα μου πολύ καιρό, ήξερα ότι έκανα κακό στον εαυτό μου και κάποια στιγμή, σε ανύποπτο χρόνο, είπα «ως εδώ» και κατέβασα τον διακόπτη! Θεωρώ ότι με βοήθησε πολύ και η ενασχόληση με το θέατρο. Ωστόσο, μου πήρε δέκα χρόνια από την ζωή μου, Θα μπορούσα να έχω πεθάνει ή να έχω κλονίσει σοβαρά την υγεία μου. Αυτό που συμβουλεύω στους πάσχοντες, είναι να μην χάνουν χρόνο, να ζητούν όσο πιο γρήγορα μπορούν βοήθεια!

-Ποιος είναι πιο αυστηρός με την Θάλεια; Εσύ ή ο Μιχάλης;
Ο Μιχάλης. Ειδικά στο θέμα της διατροφής, είναι αυστηρός, εγώ όχι τόσο. Ακόμα και αν θέλει να τρέφεται μόνο με μακαρόνια, δεν θα επιμείνω τόσο πολύ, γιατί ξέρω είναι μια φάση που περνάνε όλα τα παιδάκια. Εκεί που είμαι πιο αυστηρή είναι σε ότι αφορά την ασφάλεια και την ευγένεια. Δεν θα την αφήσω να μπει σε ένα χώρο και να φωνάζει. Και αν το κάνει, θα της πω: «Δεν είναι ωραίο αυτό που κάνεις γιατί ενοχλείς».

-Πιστεύεις ότι ο Μιχάλης θα είχε μπει στη ζωή σου αν δεν είχες δουλέψει με τον εαυτό σου;
Ο δρόμος της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης είναι μοναχικός. Δεν είμαι σίγουρη αν βοηθάει στις σχέσεις και την κοινωνική ζωή, γιατί όσο περισσότερο καταλαβαίνεις τόσο απομονώνεσαι. Εμένα μου έφερε κάποιους ανθρώπους που πιθανότατα να μην τους είχα, γιατί δεν θα μπορούσα να τους εκτιμήσω, αλλά έχει απομακρύνει και κάποιους άλλους γιατί δεν συμβάδιζαν με τον τρόπο σκέψης μου. Με τον Μιχάλη έχουμε πολλά κοινά σημεία στον τρόπο σκέψης. Ωστόσο, τα χρόνια που μας χωρίζουν, γιατί εκείνος είναι οκτώ χρόνια μικρότερος μου, είναι ένα σημείο αιχμής. Αν είχαμε την ίδια ηλικία, πιθανότατα να ήμασταν ακριβώς στο ίδιο σημείο του δρόμου. Τώρα έχουμε κάποια πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε. Πάντως, είμαστε στον ίδιο δρόμο, που είναι και το ζητούμενο. Το όνομα σου έχει ακουστεί για να συμμετέχεις στο σίκουελ του «Καφέ της Χαράς». Θα είσαι τελικά; Έχω κάνει κάποιες συζητήσεις με τον Χάρη Ρώμα, ο οποίος ήθελε να διερευνήσει την επιθυμία μου και τη διαθεσιμότητά μου να συμμετάσχω στο σίκουελ του «Καφέ της Χαράς». Του είπα ότι με χαρά θα το συζητούσα και ευελπιστώ να γίνει, γιατί θέλω να συνεργαστώ πολύ με τον Χάρη. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι το «Thrive» ανανέωσε για ακόμα δέκα επεισόδια. Οπότε του χρόνου θα κάνω σίγουρα αυτό και… βλέπουμε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης