Οι αστυνομικοί απαντούν στην Τζένη Ιωακειμίδου για το περιστατικό στην Βουλιαγμένης

Οι αστυνομικοί απαντούν στην Τζένη Ιωακειμίδου για το περιστατικό στην Βουλιαγμένης

«Πέντε τροχονόμοι ήταν στο σημείο, όλοι απάνθρωποι και αγενείς;», γράφει μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης

Τη δική του παρέμβαση για την καταγγελία της ηθοποιού, Τζένης Ιωακειμίδου, έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο κ. Καλλιακμάνης απάντησε στην ηθοποιό η οποία υποστήριξε ότι έπεσε θέμα προκλητικής συμπεριφοράς από τροχονόμους στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Καλλιακμάνη στο Facebook
«Για το περιστατικό που συνέβη με αστυνομικούς της Τροχαίας Ελληνικού στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, με την εμπλοκή γνωστής ηθοποιού, θα ήθελα να πω τα παρακάτω: Δεν μπορώ να γνωρίζω αν όσα καταγγέλλει η κυρία είναι αλήθεια η ψέματα, όμως εκεί που ταυτίζονται οι απόψεις είναι στο γεγονός ότι έτρεχε με περίπου 140 χιλιόμετρα την ώρα, σε έναν δρόμο που το όριο ταχύτητας είναι 80 χιλιόμετρα. Και στη συνέχεια παραβίασε και ερυθρό σηματοδότη.

Έθεσε λοιπόν σε κίνδυνο τη δική της ζωή, τη ζωή του παιδιού της, αλλά και τη ζωή των ανυποψίαστων ανθρώπων που εκείνη τη στιγμή είτε πήγαιναν στη δουλειά τους, είτε γύριζαν στο σπίτι τους, είτε έκαναν την βόλτα τους ανυποψίαστοι. Πρέπει λοιπόν όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι πολλές φορές, είτε γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει, είτε κάτω από οποιαδήποτε συναισθηματική φόρτιση λόγω κάποιου έκτακτου γεγονότος, γινόμαστε εν δυνάμει δολοφόνοι άλλων ανθρώπων, που στο κάτω – κάτω δεν φταίνε σε τίποτα ή δολοφόνοι του ίδιου του εαυτού μας και της οικογένειας μας.

Εγώ δεν ξέρω ποια ήταν η συμπεριφορά των συναδέλφων μου ή ακόμα ακόμη δε γνωρίζω ποια θα ήταν η δική μου συμπεριφορά αν έβλεπα έναν άνθρωπο να οδηγεί επικίνδυνα έχοντας μέσα στο αυτοκίνητο του ένα μωρό παιδί. Από την άλλη, λέω εγώ, αν λέει αλήθεια ή κυρία και όντως προσπαθούσε να μεταβεί σε ένα γιατρό πολύ γρήγορα, αν σταματούσε την ώρα που της έκαναν σήμα οι τροχονόμοι και τους έλεγε “βοηθήστε με το παιδί μου έχω πρόβλημα” οι τροχονόμοι θα κοίταζαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους ή θα την βοηθούσαν να φτάσει στον προορισμό της σώα και αβλαβής; Πέντε τροχονόμοι ήταν στο σημείο, όλοι απάνθρωποι και αγενείς;».

Τι λένε αστυνομικές πηγές
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο katechaki.gr: «πράγματι, το μπλόκο της Τροχαίας σταμάτησε το όχημα της κυρίας Ιωακειμίδου στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του ΣΕΠΑ, με κατεύθυνση προς Γλυφάδα. Ένα σημείο που για όσους περνούν σχετικά συχνά απ’ εκεί είναι γνωστό ότι υπάρχει έλεγχος της ταχύτητας με ραντάρ. Στην ουσία της υπόθεσης τώρα, η ηθοποιός στην ανάρτηση της υποστηρίζει ότι έτρεχε με 128χλμ. την ώρα, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν το ραντάρ έδειξε 138 χλμ. την ώρα -δηλαδή 50χλμ. πάνω από το επιτρεπόμενο όριο-. Αξιόπιστες πηγές με καλή γνώση του περιστατικού αναφέρουν ότι χρειάστηκε να γίνει ανάσχεση της κυκλοφορίας (μεσαία και δεξιά λωρίδα) προκειμένου να ακινητοποιήσει με ασφάλεια το όχημα της η ηθοποιός.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρά τα σήματα των τροχονόμων προς την οδηγό να βγει σιγά – σιγά δεξιά, έξω από την πύλη του στρατοπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας που υπάρχει κενό, πέρασαν αρκετά δευτερόλεπτα μέχρις ότου η οδηγός συμμορφωθεί στις υποδείξεις. Εκεί η αστυνομικός της Τροχαίας -την οποία καταγγέλλει για «ύφος χιλίων καρδιναλίων» η κυρία Ιωακειμίδου- της έδειξε τη συσκευή ραντάρ (όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις) και την ενημέρωσε ότι θα βεβαιωθεί παράβαση για υπέρβαση ορίου ταχύτητας.

Όπως γράφει στο Facebook η ηθοποιός «δεν ζητάω κατανόηση, να μην μου κόψει κλήση την παρακαλώ όμως να μη με καθυστερήσει. Εκείνη με εκνευριστικά αργούς ρυθμούς κοιτάζει για ώρα τα χαρτιά (δεν έχω ιδέα τι έψαχνε) παίρνω τηλέφωνο την παιδίατρο για να της επιβεβαιώσει ότι το παιδί εξετάστηκε πριν λίγο και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο μήπως και ευαισθητοποιηθεί. Εκείνη όμως με απαξιωτικό ύφος αρνήθηκε να μιλήσει με τη γιατρό». Η εικόνα, ωστόσο, που μας μεταφέρουν είναι αρκετά διαφορετική και πιο συγκεκριμένα ότι η κυρία Ιωακειμίδου άρχισε να φωνάζει ότι το παιδί της είναι άρρωστο και ότι «εάν πάθει κάτι θα δεις τι θα σου κάνω».

Μιλούσε στο κινητό παραβίασε και ερυθρό σηματοδότη
Η αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξε μια ματιά στο παιδί το οποίο κάθονταν σε ειδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μαζί με μία κυρία και έδειχνε αρκετά ήρεμο.

Η Τζένη Ιωακειμίδου γράφει πως χρειάστηκαν 15 λεπτά για να της βεβαιώσουν οι τροχονόμοι την απάντηση, αν και πηγές με γνώση του περιστατικού αναφέρουν πως η διαδικασία διήρκησε περίπου 3 λεπτά. Μάλιστα, η ηθοποιός φέρεται να έκανε λεκτική επίθεση προς την τροχονόμο λέγοντας «κοιτάξτε ρε παιδιά, με το πάσο της πηγαίνει. Ελλαδάρα τι να πεις». Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ξεκίνησε ακουμπώντας με το αυτοκίνητο της την τροχονόμο, μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο και πατώντας παρατεταμένα την κόρνα και παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη. Τότε, ένας άλλος αστυνομικός από το μπλόκο της Τροχαίας την ακολούθησε με το περιπολικό και την ακινητοποίησε λίγα μέτρα πιο κάτω, στην περιοχή του Ελληνικού, την ενημέρωσε ότι θα βεβαιωθεί παράβαση για το κόκκινο και το κινητό, καθώς ότι πρέπει να προσέλθει το συντομότερο δυνατόν στο Τμήμα Τροχαίας για να παραλάβει την κλήση.

Η κα. Ιωακειμίδου, από την πλευρά της, πράγματι παραδέχεται ότι μερικά μέτρα πιο κάτω τη σταμάτησε περιπολικό, γράφει όμως ότι της έδινε «εντολές από το μεγάφωνο του περιπολικού που να σταματήσω (λες και ήμουν εγκληματίας!!!) σταματάω λοιπόν ξανά δεξιά και ο οδηγός (μόνος του μέσα στο περιπολικό και με πολιτικά ρούχα) μιλώντας μου στον ενικό και με προσβλητικό τρόπο (είπαμε σαν να ήμουν εγκληματίας) μου ζητάει την άδεια και το δίπλωμα (που μου είχαν κρατήσει πριν από λίγα λεπτά) του δίνω πάλι ότι χαρτιά είχα ¨και μου κρατάει την άδεια του αυτοκινήτου λέγοντας μου: έλα – έλα τελείωνε, πήγαινε τώρα».

ΥΓ: Το ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι εάν όντως η ηθοποιός πήγαινε στο νοσοκομείο και υπήρχε τόσο μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού της, γιατί δεν ζήτησε από τους αστυνομικούς όχι απλά να τη συνοδεύσουν αλλά να της ανοίξουν και δρόμο -όπως συμβαίνει σχεδόν καθημερινά σε ανάλογα περιστατικά-;

ΥΓ2: Η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει να αναδείξουμε και τις δύο πλευρές του νομίσματος, χωρίς να υιοθετούμε τη μία ή την άλλη άποψη.

ΣΧΟΛΙΑ (103)

Χοντρο

προστιμο με τη μια. 15.000ευρω και πανω. Μονο απο αυτα καταλαβαινουν οι ψωναρες.

οποιος θελει

να πάει γρήγορα στο νοσοκομείο καλεί το 100 πριν ξεκινήσει και ζητάει ειτε ασθενοφόρο είτε από την αστυνομία να πηγαίνει μπροστά με σειρηνες και φάρους να ανοίγει δρόμους να κλείνει διασταυρωσεις με φανάρια,δεν έχει κανεις το δικαίωμα να κάνει επίθεση στους αστυνομικούς και να σηκωνει αντάρτικο 1944- 1949 ,να παραβιάζει κόκκινο φανάρι ούτε αν κινδυνεύει το παιδί του ούτε για κανένα απολύτως λογο,έπρεπε να ανοίξουν το κινητό της ποιος γιατρός της είπε να τα κάνει αυτά τα αυτοκτονικα και δολοφονικά σκηνικα να του πάρουν παρουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος να πάει να βοσκει γιδια ,έπρεπε να της πάρουν τις πινακίδες ναψτην κατεβάσουν κάτω να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο της και να το πάρει γερανός και να καλέσουν ασθενοφόρο για το παιδί είτε αν αργούσε να πάει με περιπολικό ηνμε γονίδιο αυτοκίνητο με οδηγό αστυνομικό και συνοδεία περιπολικά το παιδί στο νοσοκομείο ,οχι να τη σταματάνε να τη γραφουν και μετά να παραβιάζει κόκκινο μιλώντας στο κινητό αν σκότωνε κανενα τι θαλεγε μετά;Αχχ καλέ μολις η αστυνομία με άφησε να φύγω που έκανα τα ίδια σκηνικά και χειρότερα αχχχ καλε η αστυνομία φταίει που Μ άφησε να φυγω ;Καποτε στην ίδια περιοχή ενας με αλφα ρομεο που έκανε αυτά τα σκηνικά και περασε το κόκκινο τράκαρε σκοτώθηκαν όλοι και απ' τα δυο αυτοκίνητα και η μηχανή του αυτοκινήτου βρέθηκε 500 μέτρα μακριά ,αυτή η ταχύτητα είναι υπερβολική μετα τα 80 το αμάξι δεν πατάει κάτω στο δρόμο ,πετάει ,δεν ελέγχεται εύκολα μου το έχει πει παλιός μηχανικός αυτό,σε ραδιοφωνική εκπομπή για τον νέο κώδικα οδικής κυκλοφορίας στέλνει μήνυμα ενας από Γερμανία και λέει ήμασταν με φίλο μου με το αυτοκίνητο του σταματημένοι σε κόκκινο φανάρι στη Γερμανία και επειδή βιαζομασταν ελεγξαμε την κυκλοφορία και αφού είδαμε ότι από την άλλη μεριά δεν ερχόταν άλλο αυτοκίνητο περάσαμε με κόκκινο μας συλλάβανε μας πάνε στην τροχαία με το που μπαίνουμε ρωτάνε τι καναν αυτοί παραβίασαν το κόκκινο;Μαθεύτηκε αμέσως το εξωφρενικό γεγονός μέσα στο κτήριο της Τροχαίας και βγαίναν απ' όλα τα γραφεία να ελθουν να δουν τους Έλληνες που περάσανε με κόκκινο,με τα πολλά μας λενε μετα θα σας πάμε στο δικαστήριο ,με το που μπαινουμε στο δικαστήριο και μαθαινουν ότι περάσαμε με κόκκινο φρικαραν και ρωταγανε τιιιιι;πέρασαν με κόκκινο ;Και βγαίνανε όλοι από τα γραφεία τιυς και τρεχανε να δούνε τους δύο Έλληνες που περάσανε με κόκκινο και στο τέλος μας φέρανε και ψυχολόγο...

Ανανεωση

Προς τους ηλίθιους που παίρνουν το μερος της ηλιθιας. Η ηλίθια συνελήφθη παλι πριν απο λιγο καιρό για οδήγηση πολυ επάνω απο το όριο ταχύτητας και παραβίαση κόκκινου σηματοδότη!!!, παλι στη παραλιακή!!! Ευτυχώς της πήραν το δίπλωμα.

πραγματικό περιστατικό

πραγματικό περιστατικό το 2017 στην ηλιουπολη - αθήνα ,μηχανάκι κλεμμένο πέφτει πίσω σε παρκαρισμένο αμάξι (μισό στο δρόμο - μισό στο πεζοδρόμιο σε μονόδρομο ) μετά από 5-10 τηλέφωνα στό 100 ερχεται μετά από 5-6 ωρες περιπολικό μέ γυναίκα αξιωματικό και οδηγό ανδρα αστυφυλακα ,οταν εφθασαν εκεί τούς ειπαν βρε παιδιά γιατί κάνατε τοσες ωρες να ερθετε ...η κομπλεξική μπατσίνα αστυνομικός απο αντίδραση ,αντι να ασχοληθεί με το συμβάν γιά το οποίο ηρθε εκεί ,αρχεισε να γράφει 8-10 αυτοκίνητα που ηταν παρκαρισμένα με τον ιδιο τρόπο (μισο στο δρόμο μισο στο πεζοδρόμιο) μαζι και το χτυπημένο αμάξι ,σε αντίδραση των αλλων οδηγών αφού γράφεις εμάς θά γράψεις καί ολα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα σε ολον τόν δρόμο πού ειναι ετσι παρκαρισμένα γιά 500-700 μέτρα ,αυτή σηκώθηκε και εφυγε και βέβαια ουτε απάντηση εδωσε ουτε ασχολήθηκε με το περιστατικό για το οποίο κάλεσαν το 100 ,μάλλον ειχε περίοδο την ημέρα αυτή ...και ειχε τα νεύρα της ...εγιναν καταγγελίες γιά την συμπεριφορά της αυτή σέ υπουργό-σε αρχηγό αστυνομίας κλπ ...συμπέρασμα μπάτσος-μπατσίνα οτι γουστάρουν κάνουν γιατί εχουν εξουσία οι ντενεκέδες ...

τιτικα

λες βλακειες!οταν ενας αστυνομικος παρει κληση και εντολη για ενα συμβαν,ασχολειται με αυτο! το ιδιο και για παρκαρισμενα. μονο μετα απο εντολη ανωτερου δινει κλησεις πινοκιο

george

Και μετά πήγες στην τατιάνα...

Aχ Αμερικα.... !!!

Τρεχεις με 140 στην πολη περνας κοκκινο και τη λες και στους μπατσους... !!!!!! Και στα καπακια βγαινουν τα βουρλα οι ελληναραδες και την υποστηριζουν... Τελικα η κυρια "ηθοποιος" το εχει πιασει το νοημα. Δουλεμα στον κοσμο οτι και καλα ειναι ηθοποιος, δουλεμα στον κοσμο οτι ειχε δικιο που ετρεχε, δουλεμα μεσα στα μουτρα ΣΑΣ οτι την φωναζαν απο τα μεγαφωνα... Λιγα τραβαμε μαγκες μου. Πολυ λιγα.

δικαιολογιες

Καλα τα παραμυθια κυριοι της τροχαιας αλλα....ειναι γνωστο σε ολους μας ποσα βληματα κυκλοφορουν αναμεσα σας και με τι υφος πλησιαζουν τους πολιτες ....πιστευω απολυτα την κυρια Ιωακειμιδου ....αν δε οι αστυνομικοι ηταν νεοι τοτε αυτοι ειναι μεγαλοι ψαρακες και δεν εχουν καθολου ανθρωπια μεσα τους.

Νικος

Αντιθέτως με όσα κομπλεξικά και αναληθή γράφεις, η αστυνομία πολλές φορές έχει συνδράμει σε ανάλογα περιστατικά. Έσω κάτι άλλο έχει γίνει όσο και να χτυπιέσαι...

Το εχει ξανακανει ανοητε.

Οταν θα κοπανησει το παιδακι σου, να θυμασαι οτι υποστηριζεις την "κυρια Ιωακειμιδου ...." Ποσο μακακας μπορει να εισαι τελικα. Μονο αν παθει καποιος δικος σου απο "οδηγο" που περναει φαναρι τοτε -ισως- θα καταλαβεις τι παπαρια εγραψες.

geo @19.27 !!!

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ !! ΙΣΩΣ ΕΣΥ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑ'' ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ !! ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΜΑΛΛΟ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ! Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΚ Η'ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ . ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ .ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ? ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ''ΚΑΣΤΑΝΑ'' !!

Xάρης

Γελάω ατελείωτα με κάτι αναρχόνια-συριζόνια, που αφορμή βρήκαν από το επεισόδιο με τη Τζένη, για να ξιφουλκήσουν πάλι κατά της Αστυνομίας, της Τροχαίας, των ΜΑΤ, του Λιμενικού και κάθε ένστολου... Ναι, παιδιά η περίπτωση της Τζένης είναι άλλη μία περίπτωση police brutality... Λευτεριά στην Τζένη.. Δώστε τις πινακίδες της BMW πiσω... Ο αγώνας τώρα δικαιώνετα.

Αυτα ειναι τα ΜΑΤ που μας προστατευουν

Εδω τα ΜΑΤ συνελαβαν ανθρωπο με πυτζαμες στην ΑΘΗΝΑ οτι εκανε επεισοδια στο τελικο κυπελου στο ΒΟΛΟ τα ΜΑΤ και ενας συγκεκριμενος χτυπουσε με γκλοπ ανθρωπο που ειχε πεσει κατω και πεταξαν φωτοβολιδα σε ατομα που δεν εχουν προστασια

ΓΙΩΡΓΟΣ

Εδώ πάντως στη θήβα οι ρομά κάνουν πάρτυ αλλά η αστυνομία λέει οτι είναι γκέτο και δεν μπορούν να τους αντιμετωπίσουν.. Η κοινωνία εκεί θέλει τσαμπουκά όχι μόνο με τις παραβάσεις του κ.ο.κ

ΝΝ

Κωλάρα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης