Ο Σταμάτης Μαλέλης παρουσίασε το βιβλίο του «Το Τέρας κι Εγώ»

Ο Σταμάτης Μαλέλης παρουσίασε το βιβλίο του «Το Τέρας κι Εγώ»

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην παρουσίαση του δεύτερου κατά σειρά βιβλίου του Σταμάτη Μαλέλη, «Το Τέρας κι Εγώ. Κατάθλιψη: Το λυκόφως και το λυκαυγές».

Ο Σταμάτης Μαλέλης παρουσίασε το βιβλίο του «Το Τέρας κι Εγώ»
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην παρουσίαση του δεύτερου κατά σειρά βιβλίου του Σταμάτη Μαλέλη, «Το Τέρας κι Εγώ. Κατάθλιψη: Το λυκόφως και το λυκαυγές».

Η παρουσία φίλων, συναδέλφων, εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και ατόμων από τον καλλιτεχνικό χώρο, στη σημαντική για εκείνον βραδιά ήταν κάτι που συγκίνησε τον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Star και δε δίστασε να το παραδεχτεί και ενώπιόν τους: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος, που είναι τόσοι φίλοι εδώ ανάμεσα μας. Ήταν από τις σπάνιες φορές που κάποιος μπορεί να έχει τη δυνατότητα να δει παλιούς του φίλους, ανθρώπους στους οποίους χρωστάει πάρα πολλά, ανθρώπους που συμπορεύτηκε μαζί τους, παλιούς του συντρόφους και νέους συντρόφους, φίλους πραγματικούς και ανιδιοτελείς».

Κλείσιμο
Μιλώντας για την κατάθλιψη, δήλωσε ότι «είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Ήδη ο ελληνικός λαός υποφέρει και από αυτό, και η σημερινή κρίση και συγκυρία, κάνει πολύ μεγαλύτερα τα αδιέξοδα, και οδηγεί πάρα πολύ κόσμο στην κατάθλιψη. Η κοινωνία, έχει άμεση σχέση με την κατάθλιψη».

Το πρόβλημα και η δημιουργία της κατάθλιψης, βρίσκεται όπως είπε, «στο κομβικό σημείο που συναντάται η κοινωνική εξέλιξη και το κοινωνικό γίγνεσθαι, με τις πραγματικές επιθυμίες του καθένα μας».

Και συνέχισε: «Από τη στιγμή που βγήκε το βιβλίο μου, δεν περίμενα πως τόσος πολύς κόσμος θα με πάρει να μου πει ότι έχει αυτό το πρόβλημα. Ακόμα και σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν πάρει στο τηλεφωνικό κέντρο του Star, και μου στέλνουν μηνύματα, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια για το θέμα της κατάθλιψης. Το θέμα της ψυχικής υγείας δυστυχώς, δεν έχει αντιμετωπιστεί από το κράτος, με τη σοβαρότητα που θα έπρεπε. Ειδικά στην επαρχία, που την αφήσαμε με το στίγμα, και τους ανθρώπους να ντρέπονται να πάνε στο γιατρό, μην τους πει τίποτα η μικρή κοινωνία. Μακάρι το βιβλίο μου να γίνει αφορμή να πέσουν αυτά τα ταμπού».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «μόνο οι ειδικοί και οι επιστήμονες μπορούν να δώσουν πραγματικές συμβουλές».

Τι του άφησε η δική του εμπειρία με αυτό το… τέρας, που περιγράφει στο βιβλίο του; «Να κάνω στη ζωή μου αυτό που θέλω εγώ, κι όχι αυτό που μου επιτάσσουν κάποιοι άλλοι. Να ακολουθώ πιο πολύ το υποσυνείδητο μου, και όχι το Εγώ. Τον ορθολογισμό. Και έτσι μπορεί να έρθει η πλήρης ισορροπία σε έναν άνθρωπο».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης