Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Από την γνωριμία μέχρι το άδοξο τέλος του γάμου τους

Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Από την γνωριμία μέχρι το άδοξο τέλος του γάμου τους

Η 14χρονη ιστορία αγάπης έλαβε τέλος με μια λιτή ανακοίνωση

tatiana-mplatnik__4_
Στην αγκαλιά των Ελβετικών Άλπεων, στο θέρετρο Γκστάαντ, ένας τόπος που έχει φιλοξενήσει αμέτρητες ιστορίες αγάπης και παραμυθένιων συναντήσεων, ο πρίγκιπας Νικόλαος της Ελλάδας και η Τατιάνα Μπλάτνικ έγραψαν το πρώτο κεφάλαιο μιας ρομαντικής ιστορίας που έμελλε να οδηγήσει στα βήματα ενός κοινού βίου. Ήταν το 2003 όταν οι δρόμοι τους συναντήθηκαν, σε μια συγκυρία που θα αποδειχθεί καθοριστική για την κοινή τους πορεία.

tatiana-mplatnik__3_
Ο πρίγκιπας Νικόλαος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, ήταν ήδη γνωστός στα κοσμικά σαλόνια και τις βασιλικές αίθουσες της Ευρώπης. Η Τατιάνα Μπλάτνικ, γεννημένη στη Βενεζουέλα στις 28 Αυγούστου 1980, είναι κόρη του Σλοβένου επιχειρηματία Λάντισλαβ Μπλάτνικ και της Γερμανίδας αριστοκράτισσας Μαρί Μπίερλαϊν. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, μετακόμισε στην Ελβετία και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Georgetown. Εργάστηκε στο πλευρό της σχεδιάστριας ρούχων Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ και ανέλαβε ρόλους στην οργάνωση εκδηλώσεων και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ενεργή στη φιλανθρωπία και έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα Breathe για την ψυχική υγεία.

Σαν παραμύθι

Η ζωή του Νικόλαου και της Τατιάνας είναι μια ρομαντική ιστορία αγάπης που ξεκίνησε στις χιονισμένες πίστες του Γκστάαντ. Από το 2004 είναι μαζί και η αγάπη τους στεγάζεται τα πρώτα χρόνια σε ένα διαμέρισμα στο Τσέλσι του Λονδίνου. Η πολυπόθητη πρόταση γάμου έγινε μετά τα Χριστούγεννα του 2009, κατά τη διάρκεια διακοπών τους στο Πόρτο Χέλι. Εκεί, ο Νικόλαος παρέδωσε στην Τατιάνα ένα δαχτυλίδι κειμήλιο από τη γιαγιά του και της ζήτησε να γίνει γυναίκα του. Η απάντηση της ήταν φυσικά θετική, και έτσι ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός. Ο έρωτας τους σφραγίστηκε με έναν ρομαντικό και λαμπερό γάμο στις 25 Αυγούστου του 2010 στις Σπέτσες, με καλεσμένους τα πιο γνωστά μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Κλείσιμο
Η τελετή ήταν μια λαμπερή εκδήλωση που συνδύασε την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική, αντανακλώντας τις πολιτισμικές ρίζες και τις προσωπικές επιλογές του ζευγαριού.
tatiana-mplatnik__2_
Συνολικά, περίπου 370 καλεσμένοι παρευρέθηκαν στον γάμο μεταξύ των οποίων πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών, jet setters και εξέχοντες επιχειρηματίες. Μερικοί από τους καλεσμένους ήταν η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με τα παιδιά της, τον τότε διάδοχο του θρόνου Φελίππε με τη σύζυγό του Λετίθια και τις Ινφάντες Κριστίνα και Έλενα, η πριγκίπισσα Ειρήνη, η βασίλισσα της Δανίας Μαγκρέτε και η αδελφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη, συνοδευόμενες από την πριγκίπισσα Μαίρη, σύζυγο του διαδόχου του θρόνου Φρέντερικ και του αδελφού του πρίγκιπα Χοακίμ, ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαάκον, η διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας Βικτόρια με τον σύζυγό της και τα μικρότερα αδέλφια της, τη Μαντλέν και τον Καρλ Φιλίπ, ο τότε διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας Βίλχελμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του Μαξίμα κλ. Επίσης, οι οικογένειες Βαρδινογιάννη, Νιάρχου, Λιβανού, Παναγοπούλου, Κόβα, Καίσαρη, Στράτου, Γερουλάνου καθώς και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με την Ζωή Λάσκαρη. Μεγάλοι απόντες ήταν ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας που δεν παραβρέθηκε για λόγους υγείας, καθώς και η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας που εκπροσωπήθηκε από τον πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ με τη σύζυγό του.

Το art de la table, το décor του χώρου , οι λαμπερές αφίξεις και οι δημοσιογράφοι που είχαν καταφθάσει στη χώρα μας απ΄όλο τον κόσμο, πασπάλιζαν την Ελλάδα με ολίγον βασιλικό γκλάμουρ.

Οι καλεσμένοι είχαν επιλέξει ενδυμασίες που αντανακλούσαν την κομψότητα και την λάμψη της εκδήλωσης. Η νύφη φορούσε τιάρα και νυφικό με μακρύ πέπλο από τον οίκο Angel Sanchez, γνωστό για την φινέτσα, τη θηλυκότητα και τη σύγχρονη αισθητική του. Με εξειδίκευση στα νυφικά και τις διάσημες πελάτισσές, ο συγκεκριμένος οίκος, συνδύασε την χαρακτηριστική θηλυκή γραμμή με ένα ντελικάτο μπολερό από λεπτοδουλεμένη δαντέλα.
1543382
Οι Σπετσιώτες θυμούνται ακόμη ότι η νύφη έφτασε στην εκκλησία με μια στολισμένη άμαξα με λευκά άλογα, κλασική παράδοση των Σπετσών, ενώ ο γαμπρός δια θαλάσσης με το παραδοσιακό σκαρί της οικογένειάς του, την διάσημη «Αφρόεσσα» που ο Κωνσταντίνος είχε κάνει δώρο στη σύζυγό του Αννα Μαρία.

Οι υψηλοί καλεσμένοι επέλεξαν ενδυμασίες που ανταποκρίνονταν στην επίσημη φύση της εκδήλωσης, με τις γυναίκες να φορούν εντυπωσιακές τουαλέτες και τους άνδρες να εμφανίζονται με σμόκιν. Η Iφάντα Κριστίνα, για παράδειγμα, φορούσε ένα φόρεμα που παλαιότερα ανήκε στη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και που μάλιστα είχε φορεθεί στον γάμο της . Η επιλογή των ρούχων αντανακλούσε την παράδοση, την κομψότητα και την αίγλη που συνδέονται με τέτοιου είδους βασιλικές εκδηλώσεις.

Μετά το γλάμουρ, τι;

Η ζωή του Νικόλαου με την Τατιάνα αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη που ξεπερνά τα σύνορα και τις διαφορές. Επρόκειτο για μια «ένωση» σχεδόν καρμική που ξεκίνησε στις χιονισμένες κορυφές και βρήκε την απόλυτη έκφρασή της στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Οι δυό τους βρήκαν κοινό έδαφος για την τέχνη, την πολιτισμική κληρονομιά και τη φιλανθρωπία. Μέσα από την κοινή τους πορεία, έδειξαν ότι η αγάπη δεν είναι μόνο ένα συναίσθημα αλλά και μια δύναμη που μπορεί να μεταμορφώσει την καθημερινότητά τους.

Η Τατιάνα, με την εμπειρία της στον χώρο της μόδας, έφερε μια αίσθηση στυλ και κομψότητας στην κοινή τους ζωή, ενώ ο πρίγκιπας Νικόλαος με τη πριγκιπική του καταγωγή, πρόσθεσε ένα τόνο κοσμοπολιτισμού και γκλάμουρ. Μαζί έκαναν μια ζωή πλούσια σε ταξίδια και κοινωνική δράση, αποτελώντας ένα παράδειγμα για το πώς μπορούν να συνυπάρξουν δύο διαφορετικοί κόσμοι.
tatiana-mplatnik__1_
Η ιστορία τους, όμως, δεν έμελλε να έχει το γνωστό φινάλε των παραμυθιών “και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα”. Μετά από 14 χρόνια κοινής ζωής, το ζευγάρι αποφάσισε να προχωρήσει στη λύση του γάμου τους, όπως ανακοινώθηκε χθες το βράδυ. Η είδηση του διαζυγίου τους έγινε γνωστή μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο της πρώην Βασιλικής Οικογένειας της Ελλάδος με τα παρακάτω λόγια «Ο Πρίγκιπας Νικόλαος και η Πριγκίπισσα Τατιάνα μετά από δεκατέσσερα χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λύση του γάμου τους. Και οι δύο εκφράζουν τη δυσκολία της απόφασης αυτής, τη βαθιά εκτίμηση και σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, αλλά και την αγάπη με την όποια πορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι ίδιες αξίες σεβασμού και κατανόησης θα αποτελέσουν και τη βάση της σχέσης τους στο μέλλον, μια σχέση βαθιάς και ειλικρινούς φιλίας. Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τον τόπο που και οι δύο αισθάνονται σπίτι τους».

Το βελούδινο διαζύγιο

Παρόλο που η απόφαση για το διαζύγιο ήταν έκπληξη για πολλούς που θεωρούσαν το ζευγάρι ένα από τα πιο όμορφα και ταιριαστά των βασιλικών οίκων , οι δικοί τους άνθρωποι δεν έδειξαν να εκπλήσσονται.

Η αλήθεια είναι ο χωρισμός τους – παρά τις προσπάθειες επανασύνδεσης- έχει επέλθει εδώ και αρκετό διάστημα . Δεν είναι τυχαίο ότι για πολλούς μήνες ακολουθούσαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα αλλά και τρόπο ζωής. Η ρωγμή που είχε δημιουργηθεί ανάμεσά τους δεν επουλωνόταν με τον χρόνο. Παρόλα αυτά δεν άφηναν τα σύννεφα στην σχέση τους να διαφανούν ειδικά τον τελευταίο χρόνο ,μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου- που η οικογένεια βιώνει πένθος.
tatiana-mplatnik
Η Τατιάνα Μπλάτνικ, με την εμπειρία της στον χώρο της μόδας και του marketing, συνεχίζει να αφιερώνει τον χρόνο της σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμούς. Ο Νικόλαος έχει διατελέσει Σύμβουλος Επιχειρήσεων και η φιλανθρωπική του δράση είναι μεγάλη, καθώς ασχολείται ενεργά με την Axion Hellas όπου αποτελεί ένα εκ των ιδρυτικών μελών της. Ακόμη και την ημέρα της ανακοίνωσης του βελούδινου διαζυγίου βρισκόταν με την εθελοντική ομάδα σε νησιά για να μεταφέρει φάρμακα και ιατρικό προσωπικό.
Αυτές τις δύσκολες ώρες της ανακοίνωσης κάποιοι τον είδαν σκεπτικό. Τις στιγμές που οι υπόλοιποι της αποστολής πήγαιναν να ξεκουραστούν εκείνος έπαιρνε την αγαπημένη του μηχανή και αποτύπωνε υπέροχες γωνιές της Ελλάδας. Αν η οικογένεια είναι το πρώτο του πάθος, η φωτογραφία είναι το αμέσως επόμενο. Στην δραστηριότητά του αυτή, σαφώς και έχει εμπλοκή η Τατιάνα. Ηταν ο άνθρωπος που επέμενε να κάνει κάποτε εκθέσεις. Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο ίδιος μάλιστα είχε παραδεχτεί «Η Τατιάνα έβλεπε πως όποτε μού δινόταν η ευκαιρία σήκωνα τη φωτογραφική μηχανή και τραβούσα. Όταν πλέον φτάσαμε στην Ελλάδα και συνειδητοποίησα το όμορφο φως που έχει αυτή η χώρα, έπεσα με τα μούτρα στη φωτογραφία».

Τους ζυγούς λύσατε …

O 54χρονος πρίγκιπας Νικόλαος που γεννήθηκε στη Ρώμη , φοίτησε στο ελληνικό κολλέγιο του Λονδίνου και αγαπά την τέχνη , δεύτερος κατά σειρά γιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Αννας Μαρία, θα συνεχίσει απ΄ότι φαίνεται να κατοικεί στο Καστρί. Κάποιες εκθέσεις στο εξωτερικό συγκαταλέγονται στα επόμενα σχέδιά του. Όπως και η κοινωνική του δράση μέσω της Axion Ηellas.

Νικόλαος και Τατιάνα μένουν εδώ και καιρό χωριστά αλλά διατηρούν καλές σχέσεις. Δεν διστάζουν να δηλώσουν μάλιστα ότι η απόφασή τους αυτή ήταν αποτέλεσμα μακράς και προσεκτικής σκέψης, και ότι παραμένουν αφοσιωμένοι στην εκτίμηση που τρέφει ο ένας για τον άλλον. Ετσι άλλωστε συμβαίνει στα «παλάτια»… Υπάρχει ένα πρωτόκολλο που πρέπει να τηρείται ευλαβικά τόσο στο γάμο , όσο …και στο διαζύγιο.

Η ιστορία τους άλλωστε αποτέλεσε μια ιστορία αγάπης δύο ανθρώπων με διαφορετικές προσωπικές ιστορίες και πολιτισμικά υπόβαθρα που συναντήθηκαν, ερωτεύθηκαν και δημιούργησαν μια κοινή πορεία με κοινωνική ζωή και δράσεις. Όπως και οι δύο παραδέχονται «Η Ελλάδα, με την πλούσια ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά της, παραμένει ένας τόπος που εμπνέει και προσφέρει το ιδανικό πλαίσιο για την ανάπτυξη των κοινωνικών μας στόχων…».

Φωτογραφίες: EUROKINISSI


Ειδήσεις σήμερα:

Η εμφάνιση της Ταλούλα Γουίλις στο κόκκινο χαλί με αξεσουάρ προς τιμήν του πατέρα της, Μπρους


Η οικογένεια της Κυριακής ζητά αναπαράσταση του εγκλήματος έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων


Το άγνωστο περιστατικό του Τζορτζ Μπους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο - Πώς κατάφερε να γλιτώσει από κανίβαλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης