Κινηματογραφικό τριήμερο στον Alpha

Κινηματογραφικό τριήμερο στον Alpha

Ελληνικές, αγαπημένες ταινίες που μας θυμίζουν άλλες εποχές, περιπέτειες που κόβουν την ανάσα και παιδικές βραβευμένες με Όσκαρ θα μας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά και αυτό το τριήμερο στον Alpha

THUMBNAILS_EYE-SKY
Παρασκευή βράδυ και το μενού περιλαμβάνει Disney Cinema και «Ψάχνοντας το Νέμο» στις 21:00.

Ψαχνοντας_το_Νεμο

Η τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία από τους βραβευμένους με Όσκαρ παραγωγούς του «Μπαμπούλα Α.Ε.» και του «Toy story» παρουσιάζουν μια υποβρύχια περιπέτεια με χιούμορ, συγκίνηση και αξιολάτρευτους χαρακτήρες, που σίγουρα γράφουν ιστορία. Για να αποδώσουν σωστά το υποθαλάσσιο περιβάλλον, οι συντελεστές της ταινίας έκαναν μελέτες ωκεανογραφίας επί τρία χρόνια, έκαναν καταδύσεις οι ίδιοι, ενώ παράλληλα, εγκατέστησαν ένα τεράστιο ενυδρείο στα στούντιο της Pixar, για να παρακολουθούν τις αποχρώσεις του νερού μέσα από το φως. Το αποτέλεσμα; Ένα μαγευτικό ταξίδι, που θα παρέσυρε και τον ίδιο τον Κουστό, με ήρωες τις πιο αστείες φάτσες της θάλασσας! Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, δεν είναι ένα στατικό περιβάλλον αλλά οργανική ζωή και έπρεπε να αποδοθούν αναλόγως. Η ταινία κέρδισε πλήθος υποψηφιοτήτων και βραβείων καθώς και το Όσκαρ ως καλύτερο animation της χρονιάς.

Κλείσιμο
Ο Μάρλιν και ο γιος του Νέμο, δύο τροπικά ψαράκια, ζουν σε μια ασφαλή γειτονιά του ωκεανού. Κάποια μέρα όμως, ο Νέμο ξεφεύγει από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του και εξερευνά την απέραντη θάλασσα, καταλήγοντας... στο ενυδρείο ενός οδοντίατρου! Απελπισμένος ο Μάρλιν προσπαθεί να τον βρει, ξεκινώντας μια πραγματική οδύσσεια με δεκάδες εμπόδια και κινδύνους. Ευτυχώς γι’ αυτόν, στο δρόμο του θα γνωρίσει την Ντόρι, το πιο καλόκαρδο, αλλά και το πιο αφηρημένο ψάρι του πλανήτη, που θα τον πείσει ότι όλα γίνονται όπως τα θέλουμε εμείς, αρκεί να το πιστεύουμε πραγματικά...

Ταινία κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής 2003
Σκηνοθεσία: Άντριου Στάντον, Λι Ούνκριχ
Σενάριο: Άντριου Στάντον
Φωνές μεταγλώττισης: Θοδωρής Αθερίδης, Ντίνος Σούτης, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Ντούνης
(Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Άλμπερτ Μπρουκς, Έλεν ΝτεΤζένερις, Αλεξάντερ Γκουλντ, Γουίλεμ Νταφόε, Τζέφρυ Ρας)

«Αόρατος εχθρός», Παρασκευή στις 23:00

Αορατος_εχθρος

Μια περιπέτεια που κόβει την ανάσα και μία Έλεν Μίρεν να κλέβει την παράσταση.

Η συνταγματάρχης Κάθριν Πάουελ είναι επικεφαλής μιας βάσης στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες και διευθύνει μια άκρως απόρρητη επιχείρηση με drone για τη σύλληψη τρομοκρατών στην Κένυα. Το σκηνικό κλιμακώνεται, όταν οι συνθήκες επιτάσσουν, η απλή σύλληψη να μετατραπεί σε εξολόθρευση, αφού οι τρομοκράτες ετοιμάζονται άμεσα για αποστολές αυτοκτονίας. Από τη βάση του στη Νεβάδα, ο πιλότος drone Στιβ Γουότς, είναι έτοιμος να αφανίσει τους στόχους, όταν ένα 9χρονο κοριτσάκι εμφανίζεται απροσδόκητα κοντά στη ζώνη πυρός. Με τον κίνδυνο των απρόβλεπτων παράπλευρων απωλειών να μπαίνουν στην εξίσωση, πυροδοτείται μια διεθνής διαμάχη σχετικά με τις ηθικές, πολιτικές και προσωπικές επιπτώσεις του σύγχρονου πολέμου.

Περιπέτεια αγγλικής και καναδικής παραγωγής 2015
Σκηνοθεσία: Γκάβιν Χουντ
Σενάριο: Γκάι Χίμπερτ
Ηθοποιοί: Έλεν Μίρεν, Άαρον Πολ, Άλαν Ρίκμαν, Μπάρκαντ Άμπντι, Φαΐσσα, Χασάν, Αΐσα Τάκοου, Αρμάν Άτζιο

Σαββατόβραδο με δύο αγαπημένες ελληνικές ταινίες.

«Μια κυρία στα μπουζούκια», στις 21:00

Μια_κυρια_στα_μπουζουκια

Αξέχαστο μιούζικαλ με την υπογραφή του μαέστρου του είδους, Γιάννη Δαλιανίδη, και μία Μαίρη Χρονοπούλου να τραγουδά «Του αγοριού απέναντι» και να αφήνει εποχή.

Τα τρία αδέλφια της Αννούλας, ο Κώστας, ο Θανάσης και ο Ηλίας, εργάζονται στα ναυπηγεία. Η μόνη τους διασκέδαση είναι το ποδόσφαιρο και η μεγάλη τους αδυναμία η αδελφή του. Την προσέχουν, λοιπόν, σαν τα μάτια της για να την παραδώσουν στον μέλλοντα νυμφίο, άσπιλη και αμόλυντη. Ο μόνος που εμπιστεύονται για να προσέχει την Αννούλα, όταν αυτοί πηγαίνουν στο γήπεδο, είναι ο αδελφικός τους φίλος, ο Γιωργάκης. Η στενή επαφή των δύο νέων δεν θα αργήσει να τους φέρει πιο κοντά και να μετατρέψει τη φιλία τους σε έρωτα. Ο Γιωργάκης, όμως, δεν μπορεί να προδώσει την εμπιστοσύνη των φίλων του.
Κάποια μέρα στην ταβέρνα, γνωρίζονται όλοι με την ωραία και πλούσια Έλενα η οποία ρίχνεται στον Γιώργο…

Μιούζικαλ
Ελληνική παραγωγή του 1967
Σκηνοθεσία/Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Χορογραφίες: Γιάννης Φλερύ
Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Χρόνης Εξαρχάκος, Γιάννης Βογιατζής, Χρήστος Δοξαράς, Μαίρη Μεταξά, Καίτη Ιμπροχώρη

«Πεθαίνω για σένα», στις 23:00

Πεθαινω_για_σενα

Τη σκυτάλη παίρνει μία ακόμη ελληνική ταινία που έχουμε αγαπήσει, με τη μοναδική Ελένη Ράντου να γράφει και να πρωταγωνιστεί και τον υπέροχο Γιώργο Μαργαρίτη να ερμηνεύει το ομότιτλο τραγούδι.

Μια τυπική ελληνική οικογένεια με τα συνηθισμένα προβλήματα επικοινωνίας, αναστατώνεται από ένα ερωτικό τρίγωνο, ίσως και… τετράγωνο. Η μητέρα είναι μια πρώην χορεύτρια, που διδάσκει ταγκό σε σχολή χορού την ώρα που ο έφηβος γιος της ψάχνει την ερωτική του ταυτότητα. Ο πατέρας είναι ένας τροχονόμος με έφεση στη δημιουργία στίχων, που βρίσκει τη πηγή της έμπνευσης του στον αντίζηλο και εραστή της γυναίκας του. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κουφή γιαγιά που ζει αγκαλιά με το κινητό της, είναι ίσως η μόνη που ακούει την καταιγίδα που έρχεται μαζί με έναν απροσδόκητο θάνατο.

Ρομαντική κομεντί ελληνικής παραγωγής 2009
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραπαναγιώτης
Σενάριο: Φίλιππος Δεσίλλας, Ελένη Ράντου
Ηθοποιοί: Ελένη Ράντου, Μάρθα Καραγιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Νεκτάριος Λουκιανός, Ευγενία Δημητροπούλου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Ελένη Καστάνη, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μαρία Σολωμού

«Ο φύλακας», Κυριακή στις 21:30

Ο_φυλακας_2

Μία ταινία που αναδεικνύει το ηρωικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τους «Ναυαγοσώστες της Ακτοφυλακής» των Η.Π.Α, από έναν βιρτουόζο σκηνοθέτη ταινιών δράσης και ένα ακαταμάχητο δίδυμο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Ο ναυαγοσώστης Μπεν Ράνταλ καλείται να συμμετάσχει ως εκπαιδευτής στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πιο αξιόλογης, αλλά και πιο απαιτητικής ομάδας διάσωσης των Η.Π.Α, «Ναυαγοσώστες της Ακτοφυλακής». Έχοντας πρόσφατα θρηνήσει την απώλεια του πληρώματός του σε μια δύσκολη αποστολή, ο Μπεν βρίσκει τώρα την ευκαιρία να ξεχαστεί μέσα από τις πιο αντισυμβατικές και πρωτότυπες μεθόδους στο μάθημά του, που όμως έχουν ενθουσιάσει τους άπειρους αλλά φιλόδοξους μαθητές του. Ο Τζέικ Φίσερ, ένας ατίθασος και κάπως αλαζόνας πρωταθλητής της κολύμβησης, δεν θα έχει την καλύτερη πρώτη επαφή με τον Μπεν. Η σχέση δασκάλου - μαθητή θα περάσει από… πολλά κύματα, σύντομα, όμως θα έρθει η στιγμή για τον Τζέικ, που θα συνειδητοποιήσει ότι τα μαθήματα ναυαγοσωστικής του δασκάλου του ήταν στην πραγματικότητα μαθήματα ζωής.

Ταινία δράσης αμερικανικής παραγωγής 2006
Σκηνοθεσία: Άντριου Ντέιβις
Σενάριο: Ρον Μπρίνκερχοφ
Ηθοποιοί: Κέβιν Κόστνερ, Άστον Κούτσερ, Νηλ ΜακΝτόναφ, Μελίσα Σεϊτζμίλερ, Κλάνσυ Μπράουν

Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο στον Alpha!




Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Έρευνα: Πενταπλάσια η πιθανότητα επαναλοίμωξης Covid-19 για τους ανεμβολίαστους


Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Αν μου ζητηθεί, θα πάω και σε ψυχίατρο για το Σύνδρομο Μινχάουζεν, λέει η μητέρα


And Just Like That: Αισιόδοξοι οι συντελεστές - «Μάλλον θα βγει και 2η σεζόν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης