O Μιχαήλ Ταμπακάκης στο protothema.gr - H Aγάπη Παράνομη, ο έρωτας και το... Twitter

O Μιχαήλ Ταμπακάκης στο protothema.gr - H Aγάπη Παράνομη, ο έρωτας και το... Twitter

Ο ταλαντούχος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Γιώργη στην επιτυχημένη σειρά  «Aγάπη Παράνομη» έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από νωρίς

tampakakis-main
O Μιχαήλ Ταμπακάκης, ή αλλιώς ο Γιώργης όπως τον γνωρίσαμε στον τελευταίο του ρόλο στην αριστουργηματική σειρά «Aγάπη Παράνομη», δεν είναι άγνωστος στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ξεκίνησε το 2017 στο θέατρο και τρία χρόνια αργότερα, εντυπωσιάζει με την ερμηνεία του στον ρόλο του Μπίλι στο «Η γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» του Έντουαρντ ‘Αλμπι και διεκδικεί το Βραβείο «Δημήτρης Χορν».

Ακολουθεί η συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Έρωτας Μετά» στον ρόλο του Γεράσιμου Δούκα, ενώ πρωταγωνίστησε και στη γερμανική ταινία “Rest in Greece“, τη σκηνοθεσία της οποίας ανέλαβε ο Florian Gottschick.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις στο ερωτικό-ψυχολογικό θρίλερ «42°C» της Cosmote TV και φτάνουμε στο σήμερα και την «Aγάπη Παράνομη» της EΡΤ, που κατάφερε να κάνει μέχρι και το Twitter να «παραμιλάει» για την ερμηνεία του, ενώ πρόσφατα συμμετείχε και στις «Άγριες Μέλισσες».

Η υπόθεση της σειράς, που βασίζεται στο κορυφαίο ομότιτλο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, μας μεταφέρει στην Κέρκυρα του 1906 και ο Μιχαήλ Ταμπακάκης θα υποδυθεί τον Γιώργη, γιο του Στάθη Θεριανού ( (Νίκος Ψαρράς), που αναγκάζεται να παντρευτεί μια κοπέλα. Σκοπός όμως του παντρεμένου άντρα, δεν είναι να αποκαταστήσει τον γιο του, αλλά να έχει κοντά του τη νεαρή κοπέλα, την οποία έχει ερωτευτεί.



Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης έδωσε συνέντευξη στο protothema.gr και πέρα από την ευγένεια και το ήθος που ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή της συνομιλίας μας, αποκάλυψε ενδιαφέροντα πράγματα.

Η «Αγάπη Παράνομη» συγκέντρωσε διθυραμβικές κριτικές και οι τηλεθεατές σχολίασαν πως η ερμηνεία σου ήταν συγκλονιστική. Τώρα που η σειρά ολοκληρώθηκε, τι συναισθήματα σου έχει αφήσει;
Είναι μία δουλειά που αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Μια υπέροχη ομάδα με καταπληκτικούς επαγγελματίες ο καθένας στο είδος του και ένα σπουδαίο σενάριο βασισμένο σε ένα αριστουργηματικό διήγημα. Τι άλλο να ζητήσεις; Όταν τελείωσε η σειρά και έπεσαν και οι τελευταίοι τίτλοι, ένιωσα ένα μούδιασμα και ένα κόμπο. Συγκινήθηκα. Από ένα σημείο και μετά παρακολουθούσα και γω τη σειρά σαν απλός θεατής, με συνεπήρε τόσο πολύ που ξέχασα τα πάντα. Σταμάτησα να βλέπω εμένα, πως παίζω, τι δεν μου αρέσει και αφέθηκα. Κάτι έγινε σωστά. Είμαι πολύ περήφανος που ήμουν κομμάτι αυτού.

Υπάρχουν κάποια κοινά σημεία με εσένα και τον Γιώργη ή ήταν κόντρα ρόλος;
Νομίζω αυτό ήταν και εξαρχής το κομμάτι που μου κέντρισε τόσο πολύ το ενδιαφέρον. Δεν έχω κανένα σημείο τομής με τον Γιώργη. Ίσως και λόγο εποχής. Είναι ένα χαρακτήρας αρκετά μακριά από εμένα με διαφορετικές αντιλήψεις, νοοτροπίες λίγο πιο ρομαντικός και πιο αθώος από αυτό που πιστεύω ότι είμαι εγώ. Αυτό άλλωστε είναι και το δικό μου κίνητρο σχεδόν πάντα. Να μεταμορφώνομαι σε κάτι άλλο. Κάτι που δεν είμαι εγώ. Πάντα μέσα από την εκφορά του λόγου, τη σωματικότητα, τα εκφραστικά μέσα προσπαθώ να συναντηθώ με ένα χαρακτήρα τόσο ζωντανό που θα επιτρέψει σε κάποιον να ταυτιστεί μαζί του και να συμπάσχει.

Πόσο σημαντικός είναι ο έρωτας για τον Μιχαήλ; Θα μπορούσε να σε «τυφλώσει» τόσο πολύ που να μην καταλαβαίνεις τι συμβαίνει, όπως έγινε με τον χαρακτήρα του Γιώργη;
Νομίζω ότι λειτουργώ περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα. Θέλω να έχω τον έλεγχο. Ακόμα και στα συναισθήματα μου. Αυτό βέβαια δεν λειτουργεί πάντα θετικά. Όμως η φύση της δουλειάς μας έχει αυτή τη διαστροφή. Να προσπαθείς δηλαδή να αναγνωρίσεις ανά πάσα στιγμή τι σου συμβαίνει, ώστε να μπορέσεις μετά να φέρεις κάτι από τη ζωή σου στη σκηνή.

Στην «Αγάπη Παράνομη» συνεργάστηκες με κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς. Με ποιους άλλους θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;
Θέλω να δουλεύω με ανθρώπους που έχουν χιούμορ και δεν παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά. Αυτό μου αρκεί. Η δουλειά μας οφείλει να είναι παιχνίδι. Η σοβαροφάνεια με απωθεί.

mihail-tabakakis_11
Φωτογράφος © Βασίλης Μαντζώρος


Το συγκλονιστικό φινάλε της σειράς εντυπωσίασε και το Twitter. Είσαι ενεργός στα social media, διαβάζεις τα σχόλια του κόσμου;
Γενικά αποφεύγω να διαβάζω σχόλια και κριτικές γιατί με επηρεάζουν, όμως στην προκειμένη περίπτωση ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη του κόσμου που μπήκα στον πειρασμό να διαβάσω. Έγραψαν πολύ πετυχημένες ατάκες. Κάποια τα έχω κάνει screenshot φυσικά!

Το 2020 διεκδίκησες το βραβείο Χορν για την ερμηνεία του Μπίλι στο «Η γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;», μια παράσταση που παίζεται και φέτος. Ποιον χαρακτήρα υποδύεσαι εκεί;
Είναι μια παράσταση που ξεκινήσαμε πρόβες το 2019. Μέσα από αυτή τη δουλειά νιώθω ότι ενηλικιώθηκα, μεγάλωσα, άλλαξα ιδέες, αντιλήψεις. Νομίζω έγινα καλύτερος άνθρωπος. Είναι σίγουρα πολύ σημαντικός σταθμός της ζωής μου. Στην παράσταση υποδύομαι τον Μπίλλυ, τον 17χρονο γιο του Μάρτιν και της Στύβη. Η ιστορία μου ξεκινάει όταν μαθαίνω ότι ο μπαμπάς μου έχει ερωτευτεί μια γίδα, τη Σύλβια. Είναι ένας σπουδαίος ρόλος που μέσα από αυτόν κάθε βράδυ συναντάω ξανά τον έφηβο εαυτό μου και του υπενθυμίζω ότι πρέπει πάντα να χαμογελάει.

Αν και είσαι μόλις 26 ετών, έχεις διανύσει ήδη μια σημαντική πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο. Υπήρξε ωστόσο κάποια στιγμή που αντιμετώπισες δυσκολίες και σκέφτηκες να τα παρατήσεις;
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συναντήσει καμία τόσο φοβερή δυσκολία, μέχρι στιγμής, ώστε να φτάσω σε αυτό το σημείο. Με ξενερώνουν πολλές φορές άνθρωποι και καταστάσεις αλλά αυτό συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Δεν θα τα παρατούσα !

Πρόσφατα σε είδαμε και στον ρόλο του νεαρού Ακύλα στις «Άγριες Μέλισσες». Πώς ήταν η εμπειρία σου εκεί;
Πάντα μου άρεσαν οι «κακοί». Στα παραμύθια, στις ταινίες. Ο Ακύλλας είναι ο χαρακτήρας που λατρεύεις να μισείς. Ένας original «κακός». Πέρασα φανταστικά δουλεύοντας για τον Ακύλλα, πολύ σπάνια σου δίνεται η ευκαιρία να έρθεις αντιμέτωπος με τέτοια υλικά. Ήταν ένα επεισόδιο που γυρίστηκε με συνθήκες κινηματογράφου υψηλής αισθητικής και το αποτέλεσμα δικαίωσε τη δουλειά όλων των υπέροχων συντελεστών μπροστά και πίσω από τις κάμερες.


Ειδήσεις σήμερα:

Αττική Οδός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις - Η διαδικασία

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: «Οι πατεράδες τους είναι περήφανοι;» ρωτά ο παππούς του Άλκη

Θεσσαλονίκη: «Ανώτερος μου είπε πως αν συνεχίσουμε, θα βρεθούμε στο Σουφλί» λέει αστυνομικός

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης