Κορωνοϊός - Κύπρος: Μεγάλη αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων φοβάται καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Κορωνοϊός - Κύπρος: Μεγάλη αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων φοβάται καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Κορωνοϊός: Ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης σημείωσε ότι η απότομη ανοδική κλίση της επιδημικής καμπύλης στην Κύπρο οφείλεται στην απειθαρχία του πληθυσμού

koronoios-_kypros
Απρόσμενα μεγάλο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενδέχεται να έχει η Κύπρος το αμέσως επόμενο διάστημα, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος σημείωσε ότι η απότομη ανοδική κλίση της επιδημικής καμπύλης οφείλεται στην απειθαρχία του πληθυσμού.

Ωστόσο, ο κ. Καραγιάννης εκτιμά ότι υπάρχει ακόμα δρόμος ως την κορύφωση της επιδημικής καμπύλης, τονίζοντας ότι πρέπει άμεσα να υπάρξει παρέμβαση στις δύο περιοχές -όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα- και συγκεκριμένα στην Πάφο και στην Αραδίππου της Επαρχίας Λάρνακας, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Εξέφρασε την ελπίδα η κορύφωση να επέλθει πριν από το Μάιο, ωστόσο, σημείωσε πως είναι δύσκολο να εξαχθούν συμπεράσματα, λόγω των δύο εστιών σε Πάφο και Αραδίππου, αφού κανείς δεν γνωρίζει ακόμα πόσο έχει διασπαρεί ο ιός σε αυτές τις δύο περιοχές.

Όπως συμπλήρωσε θα πρέπει να αναμένουμε και τα σημερινά αποτελέσματα, τα οποία θα περιλαμβάνουν σημαντική ιχνηλάτηση στις δύο αυτές περιοχές.

Ερωτηθείς εάν η απότομη ανοδική κλίση της επιδημικής καμπύλης μεταφράζεται σε απειθαρχία του πληθυσμού και τι γίνεται από δω και πέρα, ο Καθηγητής Καραγιάννης είπε ότι «αυτή τη στιγμή βλέπουμε τα αποτελέσματα της απειθαρχίας του πληθυσμού και ίσως αυτοί να μολυνθήκαν, πριν να μπουν τα πιο αυστηρά μέτρα, την περασμένη εβδομάδα».

«Επομένως βλέπουμε αυτή την αύξηση των κρουσμάτων, η οποία οφείλεται στην ανυπακοή, τη μη εφαρμογή των οδηγιών για αυτοπεριορισμό. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει την έννοια του αυτοπεριορισμού. Έχουμε αυτό το φαινόμενο. Γι΄ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει μια παρέμβαση στις συγκεκριμένες δύο περιοχές τις Κύπρου τώρα για περιορίσουμε την εξάπλωση», είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ χρειάζεται προϋπολογισμό στα πρότυπα του «σχεδίου Μάρσαλ»

Κοκτέιλ φαρμάκων θα δίδεται σε ασθενείς με κορωνοϊό στην Κύπρο

Μητέρα θετική στον κορωνοϊό γέννησε υγιέστατο αγοράκι στην Κύπρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network