Κορωνοϊός - Κύπρος: 11.500 Κύπριοι από 100 χώρες ζητούν επαναπατρισμό

Κορωνοϊός - Κύπρος: 11.500 Κύπριοι από 100 χώρες ζητούν επαναπατρισμό

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι στη διαδικτυακή πλατφόρμα 11.500 Κύπριοι έχουν εγγραφεί και ζητούν να επαναπατριστούν - Οι περισσότεροι βρίσκονται στη Βρετανία ενώ ακολουθούν Ελλάδα, Γερμανία και Ολλανδία

xristodoulidis
Συνεχίζεται η εγγραφή Κύπριων στο εξωτερικό στη διαδικτυακή πλατφόρμα του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πολίτης 1076, ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα 11.500 Κύπριοι σε 100 χώρες του κόσμου.

Όπως δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι ανέμενε, καθώς πριν την εγκατάσταση της διαδικτυακής πλατφόρμας υπήρχε γνώση δια τηλεφώνου μόνο για Κύπριους σε 43 χώρες. Οι περισσότεροι Κύπριοι βρίσκονται στη Βρετανία, ακολουθεί η Ελλάδα, η Γερμανία και η Ολλανδία, ενώ υπάρχουν και χώρες στις οποίες υπάρχει μόνο ένας Κύπριος όπως η Νότια Κορέα και χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Σε σχέση με την ομάδα που εγκλωβίστηκε στην Μπανγκόνγκ όπου μετέβη για αθλητικούς αγώνες, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι εντός της ημέρας ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις για την επιστροφή τους. Εξήγησε πως ο επαναπατρισμός θα γίνει μέσω τρίτης χώρας, αφού ο αριθμός των Κυπρίων δεν επιτρέπει τη ναύλωση αεροσκάφους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ χρειάζεται προϋπολογισμό στα πρότυπα του «σχεδίου Μάρσαλ»

Κοκτέιλ φαρμάκων θα δίδεται σε ασθενείς με κορωνοϊό στην Κύπρο

Μητέρα θετική στον κορωνοϊό γέννησε υγιέστατο αγοράκι στην Κύπρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ