Κορωνοϊός - Βρετανία: Η Ελισάβετ ακύρωσε τις σημερινές της υποχρεώσεις, παρουσιάζει «ήπια συμπτώματα»

Κορωνοϊός - Βρετανία: Η Ελισάβετ ακύρωσε τις σημερινές της υποχρεώσεις, παρουσιάζει «ήπια συμπτώματα»

Η Ελισάβετ, η οποία γιόρτασε στις 6 Φεβρουαρίου τα 70 χρόνια βασιλείας της, διεγνώσθη θετική στον νέο κορωνοϊό την Κυριακή

elisavet
Η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία διεγνώσθη θετική στον νέο κορωνοϊό την Κυριακή, ακύρωσε τις προβλεπόμενες για σήμερα υποχρεώσεις που είχε να εκπληρώσει μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ εξακολουθεί να παρουσιάζει «ήπια συμπτώματα» που μοιάζουν με αυτά κοινού κρυολογήματος, ανακοίνωσε το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

Η 95χρονη βασίλισσα, «η οποία εξακολουθεί να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά κοινού κρυολογήματος, αποφάσισε να μην εκπληρώσει τις διαδικτυακές της υποχρεώσεις που προβλέπονταν για σήμερα, αλλά θα συνεχίσει να εκτελεί μικρά καθήκοντα», προσθέτει το Μπάκιγχαμ στην ανακοίνωσή του.

Η Ελισάβετ, η οποία γιόρτασε στις 6 Φεβρουαρίου τα 70 χρόνια βασιλείας της, διεγνώσθη θετική στον νέο κορωνοϊό την Κυριακή. Η βασίλισσα είχε συναντήσει στις 8 Φεβρουαρίου τον γιο της πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος διεγνώσθη θετικός δύο ημέρες αργότερα.

Η συμμετοχή ή μη της Ελισάβετ στις υποχρεώσεις που προβλέπονται για τις προσεχείς ημέρες θα προσδιοριστεί εγκαίρως, διευκρίνισε το Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η βασίλισσα της Βρετανίας, η οποία θα γίνει 96 ετών τον Απρίλιο, έχει κάνει τρεις δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19, όπως και ο γιος της και η σύζυγός του Καμίλα, η οποία διεγνώσθη επίσης θετική στον νέο κορωνοϊό.

Μετά την νοσηλεία της για μία νύχτα τον Οκτώβριο, οι εμφανίσεις της βασίλισσας σπανίζουν. Ωστόσο το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πρόσφατα επανάληψη των δημόσιων δραστηριοτήτων της, κυρίως σε μια ακολουθία στις 29 Μαρτίου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στη μνήμη του πρίγκιπα Φιλίππου, του συζύγου της που απεβίωσε πέρυσι.

Κλείσιμο
Επίσης προβλέπεται η πραγματοποίηση τετραήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζελένσκι: Δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ευρείας σύρραξης με τη Ρωσία

Συρμαλένιος συμφωνεί «εν μέρει» με Τσακαλώτο για τις ατυχείς επιλογές συμβούλων από τον Τσίπρα

Survivor: Οι τρεις Διάσημοι του τάκου και η… φωτιά στους «κόκκινους» που δεν έσβησε ούτε με τη βροχή – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ