Δραματική αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία λόγω της Omicron, άνοδος 10% και στις νοσηλείες

Δραματική αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία λόγω της Omicron, άνοδος 10% και στις νοσηλείες

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ο πέμπτος υψηλότερος που έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο αφότου ξέσπασε η πανδημία, τον Μάρτιο του 2020 - Καταγράφηκαν 150 θάνατοι ασθενών -Δραματική έκκληση Τζόνσον για τη διενέργεια τρίτης δόσης

nhs_britain_coronavirus
Εν μέσω σαρωτικής επέλασης της μετάλλαξης Omicron, εξακολουθούν να αυξάνονται τα κρούσματα στη Βρετανία. Οι υγειονομικές αρχές της Γηραιάς Αλβιόνας ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 59.610 νέες μολύνσεις, ο υψηλότερος αριθμός από τις αρχές Ιανουαρίου, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτό που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «τσουνάμι» κρουσμάτων από τη νέα παραλλαγή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ο πέμπτος υψηλότερος που έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο αφότου ξέσπασε η πανδημία, τον Μάρτιο του 2020.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι καταγράφηκαν 150 θάνατοι ασθενών που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό τις τελευταίες 28 ημέρες.

Ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν σε νοσοκομεία κατά το διάστημα 4-10 Δεκεμβρίου ήταν αυξημένος κατά 10%, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Ταχύτητες έχει αναβάσει το επιτελείο του Μπόρις Τζόνσον ώστε να υψωθεί ισχυρό τείχος απέναντι στη μετάλλαξη Omicron που τείνει να επικρατήσει το επόμενο δάστημα στη Γηραιά Αλβιόνα. Με τις ουρές, μετά και τη δραματική έκκληση του Βρετανού πρωθυπουργού, για τα εμβόλια να δημιουργούν ακόμη και πεντάωρη ανμονή έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα, το υγειονομικό επιτελείο του Λονδίνου προχώρησε στη λήψη ενός ακόμη μέτρου που θα οδηγήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας λήψης δόσεων.

Όπως αποφασίστηκε, όσοι λαμβάνουν δόση της Pfizer ή της Moderna, δεν θα χρειάζεται να περιμένουν 15 λεπτά στο κέντρο μετά την έγχυση της δόσης.

Η κίνηση συντελείται ώστε να διενεργούνται περισσότεροι εμβολιασμοί ημερησίως κι ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι εκείνοι που εμβολιάζονται με σκεύασμα mRNA δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο μετά τη δόση.

Σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων, η αναμονή με την παράλειψη του ενός τετάρτου μειώνεται στα εμβολιαστικά κέντρα κατά 23%.

Αέρα ανησυχίας έχει φέρει η μετάλλαξη Omicron στη Βρετανία. Στην πολυπαραγοντική εξίσωση της πανδημίας, ο νέος συντελεστής Omicron, που έχει προστεθεί, δημιουργεί διαφορετικές συνθήκες. Πλέον, όπως αποδεικνύεται, ο διπλός εμβολιασμός δεν αρκεί για τη θωράκιση, με αποτέλεσμα να κρίνεται επιτακτική ανάγκη η λήψη τρίτης δόσης.

Για τον λόγο αυτόν, οι Βρετανοί σπεύδουν στα εμβολιαστικά κέντρα για την ενισχυτική δόση. 

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγες ώρες όταν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε τουλάχιστον έναν νεκρό από το στέλεχος Omicron.

Όπως παράλληλα σημείωσε, λόγω της νέας παραλλαγής αυξήθηκαν οι νοσηλείες, ενώ τόνισε πως «το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι πολίτες είναι η τρίτη δόση».

Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα κρούσματα, η διασπορά και οι φόβοι των ειδικών

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Τρικυμία» στο «Ράδιο Αρβύλα» εξαιτίας του revenge porn

Χριστούγεννα με ασφάλεια στις εκκλησίες και εμβολιασμός των ιερέων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK