Πρώτο πιθανό κρούσμα της μετάλλαξης Omicron στην Ελβετία, σε έναν ταξιδιώτη από τη Νότια Αφρική

Πρώτο πιθανό κρούσμα της μετάλλαξης Omicron στην Ελβετία, σε έναν ταξιδιώτη από τη Νότια Αφρική

Ο συγκεκριμένος ταξιδιώτης επέστρεψε στη χώρα πριν μία εβδομάδα

ελβετια
Οι αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν απόψε ότι εντόπισαν ένα «πιθανό πρώτο κρούσμα» της παραλλαγής Όμικρον στην Ελβετία, σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική.

Ο άνθρωπος αυτός επέστρεψε στην Ελβετία πριν από περίπου μία εβδομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η ανάλυση του γονιδιώματος και θα εξακριβωθεί αν είναι όντως φορέας της παραλλαγής αυτής, ανέφερε η ομοσπονδιακή υπηρεσία Υγείας σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η Ελβετία απαγόρευσε την Παρασκευή επ’ αόριστον την είσοδο όλων των ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, την Εσουατίνι, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια και τη Ζιμπάμπουε. Εξαιρούνται μόνο οι Ελβετοί πολίτες και όσοι έχουν άδεια παραμονής στη χώρα. Οι ταξιδιώτες από αυτήν την περιοχή αλλά και από άλλες χώρες (Ισραήλ, Βέλγιο, Ολλανδία…) θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για την Covid-19 και, επιπλέον, να μπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Στην Ελβετία, μια χώρα 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής περίπου 980.000 κρούσματα και 11.000 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας. Το 65% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ποσοστό μικρότερο σε σύγκριση με άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Αν και τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα αυξάνονται, η κυβέρνηση απέφυγε να επιβάλει σκληρότερους υγειονομικούς περιορισμούς. Ωστόσο ο υπουργός Υγείας Αλέν Μπερσέτ προειδοποίησε σήμερα ότι η εμφάνιση της Όμικρον μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.



Ειδήσεις σήμερα:

Με «ήπια συμπτώματα» οι ασθενείς που μολύνθηκαν από τη μετάλλαξη Omicron στη Νότια Αφρική

Το «κλικ» της χαράς στο πρόσωπο της 81χρονης θέλει να απαθανατίσει ο Τσακαλίδης στην Εύβοια, μετά το εξώφυλλο στο «TIME»

Κλειστό το ΣτΕ έως την Τετάρτη λόγω βλάβης του μετασχηματιστή μέσης τάσεως από τη νεροποντή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network