Κορωνοϊός - Γαλλία: Πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση, θα χορηγείται η αναμνηστική

Κορωνοϊός - Γαλλία: Πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση, θα χορηγείται η αναμνηστική

Σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών θα μπορεί να χορηγείται η αναμνηστική δόση - Το πιστοποιητικό υγείας για τους άνω των 65 δεν θα ισχύει μετά από πέντε μήνες εάν δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση - Υποχρεωτική από αύριο η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και χριστουγεννιάτικες αγορές

pfizer_emvolio
Στους πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα μπορεί να χορηγείται η αναμνηστική δόση, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν.

Ο υπουργός τόνισε ότι η τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα μπορεί να χορηγηθεί σε όλους άνω των 18 ετών.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι, από τις 15 Δεκεμβρίου, το πιστοποιητικό υγείας για τους άνω των 65, δεν θα ισχύει εάν δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Επιπλέον, από τις 15 Ιανουαρίου, οι ίδιοι κανόνες θα ισχύσουν για όλους τους ενήλικες, τόνισε ο Ολιβιέ Βεράν προσθέτοντας ότι, πλέον τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει με ανεμβολίαστους.

Κλείσιμο
Πρόσθεσε επίσης ότι οι πολίτες πρέπει να είναι «συνεχώς σε επαγρύπνηση» και να επιστρέψουν σιγά σιγά στην καθημερινότητά τους.

Tα νέα μέτρα που υιοθετεί η κυβέρνηση Μακρόν έρχονται την ώρα που οι αρχές κατέγραψαν χτες περισσότερα από 30.000 νέα κρούσματα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Υποχρεωτική από αύριο η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και χριστουγεννιάτικες αγορές

«Aπό αύριο θα είναι υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γαλλία», δήλωσε ο Ολιβιέ Βεράν επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας υποστήριξε επίσης ότι, εάν ο εμβολιασμός παιδιών, ηλικίας πέντε ετών και άνω, λάβει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της χώρας, τότε θα μπορούσε να ξεκινήσει στη Γαλλία αρχές του 2022.

Ο ίδιος απέκλεισε ένα lockdown ή απαγόρευση κυκλοφορίας, δύο από τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί σε προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Πρόσθεσε επίσης ότι, για την καταπολέμηση του πέμπτου πανδημικού κύματος που πλήττει τη χώρα, το Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει στην αγορά ένα νέο αντιιικό φάρμακο για το οποίο οι επιστήμονες είναι «πολύ αισιόδοξοι».

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δίνη της πανδημίας η Ευρώπη - Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για ασφάλεια στις μετακινήσεις εντός της ΕΕ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Άυλο διαζύγιο» και άλλες 5 ψηφιακές εφαρμογές που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας

Μακρόν και Ντράγκι υπογράφουν ιστορική διμερή συνθήκη - Το ευρωπαϊκό αντίβαρο στην Γερμανία της μετά Μέρκελ εποχής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα