Φάουτσι σε ακρόαση στη Γερουσία: Η μετάλλαξη Δέλτα πίσω από το 80% και πλέον των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Φάουτσι σε ακρόαση στη Γερουσία: Η μετάλλαξη Δέλτα πίσω από το 80% και πλέον των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, υπήρξε μια έντονη συνομιλία με τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Ραντ Πολ, ο οποίος κατηγόρησε τον Φάουτσι ότι είπε ψέματα σχετικά με το ότι τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας παρείχαν χρηματοδότηση για έρευνα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, στην Κίνα

000_9FG2AR
Η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού είναι η αιτία του 80% και πλέον των νέων κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ, όμως τα εγκεκριμένα εμβόλια παραμένουν πάνω από 90% αποτελεσματικά στην αποτροπή των νοσηλειών και θανάτων, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Άνθονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στην αμερικανική γερουσία.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, υπήρξε μια έντονη συνομιλία με τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Ραντ Πολ, ο οποίος κατηγόρησε τον Φάουτσι ότι είπε ψέματα σχετικά με το ότι τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας παρείχαν χρηματοδότηση για έρευνα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, στην Κίνα. Ο γερουσιαστής από το Κεντάκι ισχυρίστηκε ότι η έρευνα ενδέχεται να έπαιξε κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη του νέου κορονοϊού στο εργαστήριο της Ουχάν.

«Εάν κάποιος πιαστεί να λέει ψέματα στο Κογκρέσο… ο αμερικανικός ποινικός κώδικας προβλέπει ότι πρόκειται για κακούργημα και επιβάλει πενταετή ποινή», είπε ο Πολ στον Φάουτσι, κατά τη διάρκειας της ακρόασης. Ο Φάουτσι, ο οποίος μέχρι πρότινος συνήθιζε σε ήρεμες και διπλωματικές απαντήσεις, αυτήν τη φορά ανταπέδωσε τα πυρά: «Γερουσιαστή Πολ, δεν έχω ποτέ πει ψέματα ενώπιον του Κογκρέσου… (και) δεν ξέρετε για τι μιλάτε».



Ειδήσεις σήμερα: 

Πρόεδρος επιχειρηματιών Μυκόνου: «Οι τουρίστες μας βρίζουν γιατί θεωρούν πως τους κοροϊδέψαμε»

ΕΜΑΚ: 54 στελέχη αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά της Covid και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες

Την άρση της ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου αποφάσισε η Βουλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network