Κορωνοϊός: Συνέντευξη Τύπου στις 15:00 από τον ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca

Κορωνοϊός: Συνέντευξη Τύπου στις 15:00 από τον ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο EMA διεξάγει έρευνα για την ασφάλεια του εμβολίου των AstraZeneca-Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της Covid-19 μετά την αναστολή της χρήσης του από διάφορες χώρες - Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

ema_building
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδος (13:00 τοπική) ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

Ο EMA διεξάγει έρευνα για την ασφάλεια του εμβολίου των AstraZeneca-Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της Covid-19 μετά την αναστολή της χρήσης του από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή μεμονωμένες περιπτώσεις αιμορραγίας, θρόμβων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων.

Στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στη σημερινή συνεδρίασή της (16-3-2021) εξέτασε εκ νέου το θέμα που προέκυψε με αναφορές για μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά και την προληπτική προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών από επιπλέον χώρες.

Η Επιτροπή εξέτασε τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα και ομόφωνα κρίνει πως δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της εισήγησής της της 11/3/2021. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες συνιστούν τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ειδήσεις σήμερα

Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca

Τροχαίο στη Βουλή: Το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής στο «μικροσκόπιο» των Αρχών

Ενοίκια: Έως το τέλος της εβδομάδας οι αποζημιώσεις Ιανουαρίου 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ