Κορωνοϊός - Πούτιν: Ελπίζω πως η συνεργασία με την AstraZeneca θα είναι επιτυχής

Κορωνοϊός - Πούτιν: Ελπίζω πως η συνεργασία με την AstraZeneca θα είναι επιτυχής

Πάνω από 29.000 νέα κρούσματα στη Ρωσία το τελευταίο 24ωρο - Το Καζακστάν ξεκίνησε την παραγωγή δόσεων του Sputnik-V

putin
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ελπίζει στην επιτυχή συνεργασία μεταξύ των ρωσικών παρασκευαστών του εμβολίου κατά του κορωνοϊού με την εταιρεία AstraZeneca. Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο Πούτιν κατά την διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με αφορμή την υπογραφή μνημονίου προθέσεων στον τομέα της προστασίας από την Covid-19, μεταξύ του επιστημονικού Κέντρου Γκαμαλέι, του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund- RDIF) και των εταιρειών R-Pfarm και AstraZeneca.

«Σας συγχαίρω και εκφράζω την ελπίδα ότι η συνεργασία θα είναι επιτυχής» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην χρήση του ρωσικού εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας στην Ιαπωνία, όταν πριν από πολλά χρόνια η κυβέρνηση αυτής της χώρας είχε όπως είπε, εκφράσει αμφιβολίες για την σκοπιμότητα της χρήσης του εμβολίου και την αποτελεσματικότητά του. «Τότε οι πολίτες της Ιαπωνίας έπεισαν την ηγεσία της και το εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε αποτελεσματικά σε πολλές χώρες του κόσμου, φέρνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η συνεργασία των Ρώσων επιστημόνων με την AstraZeneca θα προσφέρει την δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μια τομή στην συνεργασία όχι μόνο στον θέμα του εμβολίου κατά του κορονοϊού αλλά και στον τομέα μιας σειράς ζωτικής σημασίας σημαντικών φαρμάκων.

Τέλος εξήρε την επενδυτική δραστηριότητα της AstraZeneca, η οποία δραστηριοποιείται όπως είπε αρκετά χρόνια στην ρωσική αγορά, υλοποιεί επιτυχώς διάφορα επενδυτικά προγράμματα και χρηματοδοτεί κοινές έρευνες και την κατάρτιση στελεχών.

Πάνω από 29.000 νέα κρούσματα

Ο αριθμός των μολυνθέντων από τον κορωνοϊό αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 29.350, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 2.877.727, που αναλογεί στο περίπου 2% του πληθυσμού, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες ρωσικές αρχές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες επτά ημέρες στην χώρα καταγράφονταν κατά μέσο όρο το εικοσιτετράωρο 19,1 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο μέσος όρος ήταν 18,1 κρούσματα.

Κλείσιμο
Παράλληλα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 493 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων από την έναρξη της πανδημίας στις 51.351 (1,78% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων).

Το Καζακστάν ξεκίνησε την παραγωγή δόσεων του Sputnik-V

Το Καζακστάν άρχισε την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), το οποίο χρηματοδοτεί το ρωσικό εμβόλιο.

Οι αρχές του Καζακστάν έστειλαν μία παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V που παρήγαγε η φαρμακευτική εταιρεία του Καζακστάν (βρίσκεται στην πόλη Καραγκαντά) στο Ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων και το υπουργείο Υγείας του Καζακστάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατάσκοποι στο Αιγαίο: Τι λέει στην κατάθεσή του ο γραμματέας του τουρκικού Προξενείου - Ρίχνει τις ευθύνες στον μάγειρα

Click away - Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τον τζίρο των καταστημάτων

Εξιτήριο πήρε ο 8χρονος που νοσηλεύτηκε στο Ρίο με συμπτώματα Kawasaki
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ