Κορωνοϊός: Σύντομα ξεκινούν οι κοινές κλινικές δοκιμές των εμβολίων AstraZeneca και Sputnik

Κορωνοϊός: Σύντομα ξεκινούν οι κοινές κλινικές δοκιμές των εμβολίων AstraZeneca και Sputnik

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου AstraZeneca μπορεί να αυξηθεί εάν συνδυαστεί με ένα συστατικό του ρωσικού εμβολίου, τόνισε ο επικεφαλής του ινστιτούτου που ανέπτυξε το Sputnik-V

emvolio_kor
Οι κοινές κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V και του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου που ανέπτυξε το Sputnik-V, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων και η AstraZeneca συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν κοινές κλινικές δοκιμές, οι οποίες θα χρησιμοποιήσουν το φάρμακο της Οξφόρδης ως πρώτη δόση και το συστατικό του Sputnik V ως δεύτερη. Από ό, τι καταλαβαίνω, αυτές οι δοκιμές θα ξεκινήσουν στο εγγύς μέλλον» είπε ο Γκίντσμπουργκ, στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου Gamaleya της Ρωσίας που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik-V εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου AstraZeneca μπορεί να αυξηθεί εάν συνδυαστεί με ένα συστατικό του ρωσικού εμβολίου

«Αναμένουμε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους θα αυξηθεί με τη χρήση ενός δεύτερου συστατικού», εξήγησε ο Γκίντσμπουργκ στο Sputnik.

Στις 11 Δεκεμβρίου, η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca αποδέχτηκε την προσφορά συνεργασίας των δημιουργών του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, για τη μελέτη συνδυαστικών εμβολίων κατά της Covid-19.

Ειδήσεις σήμερα

Τομ Κρουζ: «Εξερράγη» ξανά και παραιτήθηκαν 5 μέλη του συνεργείου του Mission Impossible!

Σχέδιο «Ιπποκράτης»: Έτσι η Αστυνομία ή ακόμα και ο Στρατός θα προστατεύσουν το εμβόλιο

Λιβύη: Τέσσερα πτώματα παιδιών εντοπίστηκαν μετά το ναυάγιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK