Κικίλιας: Η κατάσταση στη Δυτική Αττική κρίνεται ανησυχητική

Κικίλιας: Η κατάσταση στη Δυτική Αττική κρίνεται ανησυχητική

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, είναι σχεδόν ίδιος ο αριθμός εισαγωγών με τα εξιτήρια, δήλωσε ο υπουργός Υγείας - «Καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ της αλληλεγγύης και του ατομικού μας συμφέροντος», πρόσθεσε - Ποιες περιοχές έχουν τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους

kikilias-main1
«Παρών» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης αναφορικά με την πανδημία στην Ελλάδα έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στη χώρα, αλλά και ειδικότερα για τη Δυτική Αττική, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία που του παρουσίασε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, η κατάσταση κρίνεται ανησυχητική.

Τόνισε, δε, σε δραματικό τόνο, την απόλυτη ανάγκη να εφαρμοστούν τα μέτρα, να μην χαλαρώσουν τα μέτρα, λέγοντας πως τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα, παρά το lockdown και ζήτησε να επιλέξουμε, ενόψει των Γιορτών, την αλληλεγγύη, από το ατομικό συμφέρον.

Ενημέρωση 9/12 Κικίλιας


Πιο αναλυτικά: 

«Η κατάσταση παραμένει πιεστική στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και ειδικά στις μονάδες Covid. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων στα 40 με 65 ετών, ενώ τα κρούσματα σε ηλικίες άνω των 75, παρουσιάζει αύξηση 5%.

Μίλησα με τον κ. Τσιόδρα πριν την ενημέρωση και σύμφωνα με τα στοιχεία, η κατάσταση στη Δυτική Αττική κρίνεται ανησυχητική με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων ημερών. Τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι εισαγωγές είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια, μετά από πέντε εβδομάδες lockdown. Και οι ΜΕΘ παρουσιάζουν σταθεροποίηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, οι περιοχές που παρουσιάζουν τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι οι εξής: Πιερία, Δράμα, Πέλλα, Κιλκίς, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Φλώρινα.

Μετά από πέντε εβδομάδες lockdown η Αττική έχει το 77% των ΜΕθ καλυμμένες και η Θεσσαλονίκη το 91%. 

Για τα Χριστούγεννα τίθεται το ερώτημα, αν θέλουμε τον σεβασμό στην κατάσταση ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα;

Χάθηκαν 95 άνθρωποι σήμερα. Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 ανθρώπους σε ΜΕΘ; Αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι επιστήμονες για το τρίτο κύμα, με την κινητικότητα το τελευταίο διάστημα να έχει αυξηθεί, τίθεται το ερώτημα αν θα βρεθεί κενό κρεβάτι για κάποιον δικό μας το επόμενο διάστημα.

Τίθεται το ερώτημα αν θα αντέξουμε σαν Ελλάδα και σαν πολίτες, ή αν θα συμπεριφερθούμε ανεύθυνα και σύμφωνα με το ατομικό μας συμφέρον.

Κλείσιμο
Με εντολή του πρωθυπουργού, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον εμβολιασμό. Λίαν συντόμως θα μπορέσουμε με ασφάλεια και οργάνωση να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας.

Περιλαμβάνει όλα τα κόμματα, την ελληνική Εκκλησία, τους ιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους, τα επιστημονικά επιμελητήρια.

Είμαστε πεπεισμένοι πως η Ελλάδα είναι μια χώρα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, συναισθήματος. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Αυτή η προσπάθεια μας αφορά όλους. Θα οδηγήσει στο να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω κι αυτό είναι ένα μήνυμα ιερό».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο οποίος έδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας: «Πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτή την υπεύθυνη συμπεριφορά. Το τρέχων έτος γιορτάσαμε διαφορετικά τις Απόκριες και το Πάσχα, έτσι θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα. Με μια διαφορά όμως: Τώρα φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ κι αυτό το φως είναι το εμβόλιο.

Όπως θα έλεγε κι ο κ. Τσιόδρας, το θέμα δεν είναι να αγκαλιάσει ο παππούς και η γιαγιά το εγγόνι τους, αλλά να το αγκαλιάσει με ασφάλεια. Η χώρα μας έχει τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σε ό, τι αφορά τα rapid tests».

Ειδήσεις σήμερα: 

Πολιτική Προστασία: Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις σε Ξάνθη, Ροδόπη, Καβάλα, Αιτωλοακαρνανία

Ρωσία: Πατέρας - «τέρας» ξυλοκόπησε το τρίχρονο παιδί του μέχρι θανάτου

Έκκληση Μέρκελ: Μειώστε τις κοινωνικές επαφές τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ