Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Προπλασμάτων στο νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός"

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Προπλασμάτων στο νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός"

Τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου Μουσείου Προπλασμάτων του Νοσοκομείου "Ανδρέας Συγγρός", πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ...

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Προπλασμάτων στο νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός"
Τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου Μουσείου Προπλασμάτων του Νοσοκομείου "Ανδρέας Συγγρός", πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων, από την ίδρυση του νοσοκομείου (1910), από τον εθνικό ευεργέτη Ανδρέα Συγγρό.

Τα προπλάσματα μετά από επιμελημένη συντήρηση επανεκτίθενται, ενώ "η όλη αισθητική παραπέμπει στον άψογο συνδυασμό του παλιού με το καινούργιο. Ατμοσφαιρικά βιτρό, σκάλες και χωρίσματα από γυαλί, κατασκευές όπου το μέταλλο δένει με το ξύλο και ο δημιουργικός φωτισμός, συνθέτουν ένα περιβάλλον το οποίο θα αποτελεί πλέον μια αξιοπρόσεκτη πρόταση για επιστημονικούς μουσειακούς χώρους", αναφέρεται στο αναμνηστικό λεύκωμα για τα 100 χρόνια του νοσοκομείου.

Το Μουσείο Προπλασμάτων του νοσοκομείου στη νέα του περίοδο, ανέφερε ο καθηγητής διευθυντής του νοσοκομείου, Ανδρέας Κατσάμπας, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ιδιαίτερο ελκυστικό επισκέψιμο χώρο τόσο για τους επιστήμονες υγείας όσο και για το ευρύτερο κοινό.

Το "Μουσείο Ανδρέας Συγγρός" άρχισε να λειτουργεί το 1912, για την εκπαίδευση των φοιτητών αλλά και για την ενημέρωση του κοινού για τα αφροδίσια και δερματικά νοσήματα.    

Κλείσιμο
   
Σήμερα το Ιδρυμα συνδυάζει μια ιδιαίτερα πλούσια κλινικοδιαγνωστική και θεραπευτική δραστηριότητα, η οποία καλύπτει τους τομείς τόσο της "μοντέρνας Δερματολογίας όσο και της επικαιροποιημένης, τόσο σε ιατρικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, Αφροδισιολογίας.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης