To olive προτείνει: Χοιρινό με λάχανο

To olive προτείνει: Χοιρινό με λάχανο

Η πρότασή μας για το κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας έχει παραδοσιακό χαρακτήρα. Η συνταγή προέρχεται από την Ευρυτανία, ωστόσο συναντάται και στα συνταγολόγια των Ποντίων,

To olive προτείνει: Χοιρινό με λάχανο
Η πρότασή μας για το κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας έχει παραδοσιακό χαρακτήρα. Η συνταγή προέρχεται από την Ευρυτανία, ωστόσο συναντάται και στα συνταγολόγια των Ποντίων, με τη διαφορά πως εκεί το λάχανο είναι τουρσί.

Χοιρινό κοκκινιστό με λάχανo και φέτα
από τη Γεωργία Κοφινά

1 ώρα και 10 λεπτά n ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Υλικά για 6 άτομα:
1 ½ κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
Κλείσιμο
1 λάχανο μέτριο (περίπου 1½ κιλό), κομμένο σε φαρδιές λωρίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
5-6 κλωναράκια σέλινο χονδροκομμένο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό ή 250γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι λάδι
1 πιπεριά μικρή, κόκκινη, πικάντικη
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

Πλένετε καλά το κρέας και το σκουπίζετε. Το αλατοπιπερώνετε και το ροδίζετε στο λάδι απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σέλινο, τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό.
Σιγοβράζετε το κρέας για 10 λεπτά και μετά προσθέτετε την ντομάτα και την κόκκινη πιπεριά. Συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας, χωρίς όμως να λιώσει.

Προσθέτετε το λάχανο και λίγο αλάτι ακόμη, αν χρειαστεί, και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το λάχανο.Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και σκορπάτε από πάνω τριμμένη φέτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης