Το olive προτείνει: Πιλάφι με σάλτσα από πιπεριές τρικολόρε
Το olive προτείνει: Πιλάφι με σάλτσα από πιπεριές τρικολόρε
Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη
Το ολόλευκο κι αρωματικό μπασμάτι δένει τέλεια με τα χρώματα και τα πολύπλοκα αρώματα της γλυκόξινης σάλτσας από πολύχρωμες πιπεριές. Ένα ωραιότατο απλό φαγάκι που μπαίνει και σε ταπεράκι για το γραφείο…
Υλικά για 6 άτομα:
1½ ποτήρι του νερού ρύζι μπασμάτι
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
λίγο αλάτι
Πιλάφι με σάλτσα από τρίχρωμες πιπεριές
από τον Ηλία ΜαμαλάκηΥλικά για 6 άτομα:
1½ ποτήρι του νερού ρύζι μπασμάτι
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα:
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές κίτρινες
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
1 ντομάτα μεγάλη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου, χοντροκοπανισμένους
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα: αφαιρείτε από τις πιπεριές το κοτσάνι και τα σπόρια και τις κόβετε σε λωρίδες. Ξεφλουδίζετε την ντομάτα, αφαιρείτε τα σπόρια και την κόβετε σε κυβάκια.
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό και βάζετε μέσα τις κομμένες πιπεριές και το κρεμμύδι. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό εντελώς. Ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε καλά τα υλικά χωρίς να αφήσετε να πάρουν χρώμα.
Ρίχνετε τα κομματάκια της ντομάτας και ανακατεύετε. Διαλύετε τον πελτέ σ’ ένα κρασοπότηρο νερό και το αδειάζετε μέσα στο τηγάνι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας, τον κοπανισμένο κόλιανδρο, ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα και να μελώσουν τα υλικά. Διατηρείτε τη σάλτσα χλιαρή.
Ετοιμάζετε το ρύζι: το πλένετε καλά με άφθονο κρύο νερό δυο τρεις φορές. Το αφήνετε σε σουρωτήρι για να σουρώσει καλά. Βάζετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.
Προσθέτετε νεράκι τόσο που να σκεπάσει το ρύζι και να ανεβαίνει περίπου ένα δάχτυλο από πάνω. Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και αφήνετε να πάρει βράση. Το αφήνετε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά περίπου, σβήνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να απορροφήσει τα υγρά ήρεμα για 10 λεπτά.
Σερβίρετε το ζεστό πιλάφι σε πιατέλα και το περιχύνετε με τη σάλτσα των πιπεριών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα