Διαγωνισμός για τον μυστικό γενετικό κώδικα της μακροζωίας

Διαγωνισμός για τον μυστικό γενετικό κώδικα της μακροζωίας

Για 30 ημέρες οι συμμετέχοντες επιστήμονες, θα μελετήσουν το DNA 100 αιωνόβιων. Ο νικητής θα λάβει το βραβείο «Γονιδιωματικής Χ» και θα κερδίσει το ποσό των 10 εκατ. δολαρίων.

Γερή μπάζα για  τους ληστές στη Θήβα
Διαγωνισμός για τον μυστικό γενετικό κώδικα της μακροζωίας
Σπαζοκεφαλιά για την επιστημονική κοινότητα το μυστικό της μακροζωίας.

Ένας αγώνας δρόμου ξεκινάει για τα «μεγάλα μυαλά» της επιστήμης που καλούνται να αποκρυπτογραφήσουν τον μαγικό γενετικό κώδικα που εξασφαλίζει τη μακροζωία.

Κλείσιμο
Πρόκειται για έναν διαγωνισμό ο οποίος θα διεξαχθεί το 2013 στις ΗΠΑ και ο νικητής θα λάβει το βραβείο «Γονιδιωματικής Χ» και θα κερδίσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τους κανόνες του βραβείου Αρχών Γονιδιωματικής Χ, οι ομάδες έχουν περιθώριο έως τον επόμενο Μάιο να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Ο επιχειρηματίας Γενετικής, καθηγητής Τζόναθαν Ροτμπεργκ με την ομάδα του αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό προκειμένου να εντοπίσει τα γονίδια τα οποία συνδέονται με τα βαθιά γηρατειά.

Στην ομάδα του αλλά και σε όσους λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα δοθούν 30 ημέρες περιθώριο για να μελετήσουν το DNA 100 αιωνόβιων με κόστος όχι μεγαλύτερο από χίλια δολάρια ανά γονίδιο.

Για τους επιστήμονες, οι άνθρωποι που φθάνουν σε μεγάλη ηλικία μπορεί να έχουν σπάνιες αλλαγές στα γονίδιά τους, τα οποία τους προστατεύουν από κοινές ασθένειες στην μετέπειτα ζωή τους, όπως καρδιακές παθήσεις και καρκίνος.

Εάν καταφέρουν οι επιστήμονες να εντοπίσουν αλλά και να αναλύσουν τους γενετικούς κώδικες των γονιδίων αυτών, στη συνέχεια θα μπορέσουν να αναπτύξουν νέες ιατρικές θεραπείες οι οποίες θα χαρίσουν μακροζωία στους ανθρώπους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης