Κορωνοϊός-Κρανίδι: Σε καραντίνα το ξενοδοχείο με τους μετανάστες - Αγωνία για τα 470 δείγματα

Κορωνοϊός-Κρανίδι: Σε καραντίνα το ξενοδοχείο με τους μετανάστες - Αγωνία για τα 470 δείγματα

«Μας απασχολεί η δομή» δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά το θετικό κροσύμα κορωνοϊού σε 28χρονη έγκυο από τη Σομαλία - Μαζί με Τσιόδρα, Αρκουμανέα βρέθηκαν στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή

kranidi-elegxoi
Στο ξενοδοχείο στο Κρανίδι το οποίο λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών ρίχνει το βάρος του ο κρατικός μηχανισμός σε άλλη μια προσπάθεια να περιοριστεί το ενδεχόμενο μαζικής διασποράς του κορωνοϊού μετά το θετικό κρούσμα σε 28χρονη έγκυο από τη Σομαλία.

«Μας απασχολεί η δομή στο Κρανίδι» ήταν η χαρακτηριστική φράση του υφυπουργού Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή μαζί με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

kranidi__1_
kranidi__2_
karnidi1__2_


Στο πλαίσιο της κινητοποίησης κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που μετέβη στο Κρανίδι πήρε δείγματα και από τους 470 μετανάστες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο ενώ δειγματα ελήφθησαν και από τους εργαζομένους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης - με ευθύνη του οποίου λειτουργεί η επίμαχη δομή - αλλά και στην δομή.

Κατά πληροφορίες τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο με τον Νίκο Χαρδαλιά να εξηγεί ότι βάσει αυτών θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα σε εφαρμογή των πρωτοκόλλων που υπάρχουν για χώρους με κλειστούς πληθυσμούς.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η τρίτη κρίση με κρούσματα κορωνοϊού σε δομή μεταναστών καθώς είχαν προηγηθεί περιστατικά στη Ριτσώνα και στην παλαιά δομή της Μαλακάσας.

kranidi__3_
kranidi__5_
kranidi__4_


Το χρονικό με το κρούσμα στο Κρανίδι

Ο συναγερμός για το Κρανίδι ενεργοποιήθηκε την Κυριακή όταν ενημερώθηκαν οι αρχές ότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε η 28χρονη Σομαλή ήταν θετικό.

Η γυναίκα από τη Σομαλία, η οποία βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της είχε προσέλθει στο νοσοκομείο Ναυπλίου για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού και εκεί υποβλήθηκε για τυχόν έκθεση στον Covid-19.

H 28χρονη, πάντως, δεν έχει συμπτώματα και γι' αυτό παρεμένει σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Το ξενοδοχείο στο Κρανίδι έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους μετά από θετικό κρούσμα σε εργαζόμενη καθαρίστρια η όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Η πανδημία του κορωνοϊού «έδιωξε» νωρίς τη γρίπη φέτος, αλλά με κόστος

Ο αρχηγός της «μαφίας» των Ρομά έκρυβε 11 τόνους αντισηπτικών

Στουρνάρας: Γρήγορα να υπάρξει bad bank για τα «κόκκινα» δάνεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης