Στο πλευρό ευπαθών ομάδων

Στο πλευρό ευπαθών ομάδων

H bwin υποστηρίζει ουσιαστικά τις δράσεις των «Γιατρών του Κόσμου» και της Ένωσης «Μαζί για το παιδί» για τους ανθρώπους που είναι περισσότερο ευάλωτοι απέναντι στον Covid - 19.

draseis_963x541

Στις μέρες του κορονοϊού και της καραντίνας, επηρεάστηκε όλη η κοινωνία. Κάποια στρώματά της όμως πλήττονται περισσότερο. Άνθρωποι από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που πάλευαν για την επιβίωση των οικογενειών τους, έμειναν αβοήθητοι. Παράλληλα, όπως αποδεικνύουν και οι έρευνες που μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το ποσοστό θνησιμότητας αυξάνεται από την ηλικία των 50 και εκτοξεύεται μετά τα 80. Οι κίνδυνοι είναι σαφώς μεγαλύτεροι, πόσο μάλλον για εκείνους που ζουν μόνοι. Η bwin δεν τους ξέχασε. Και αποφάσισε να αναλάβει δράση, δείχνοντας στην πράξη το κοινωνικό της πρόσωπο.

Η bwin στηρίζει ευάλωτες οικογένειες που έχουν ανάγκη 

Η υποστήριξη στο έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», δεν είναι κάτι νέο για την bwin. Μόνο μέσα στο 2019, βρέθηκε στο πλευρό περισσότερων από 30.000 παιδιών και οικογενειών μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών και δράσεων. Η στήριξη αυτή δεν θα μπορούσε να μην συνεχιστεί τώρα  που οι ανάγκες αυξάνονται λόγω της νέας κατάστασης. 

Η bwin και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» συνεχίζουν να προσφέρουν, βάζοντας σε πρώτο πλάνο το κοινό τους όραμα και στέκονται στο πλευρό ευάλωτων ομάδων που πλήττονται περισσότερο αυτές τις μέρες. Για τους επόμενους τρεις μήνες, θα φροντίσουν για την παροχή των βασικών αγαθών διαβίωσης σε γονείς παιδιών που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες.

Συγκεκριμένα, η δράση θα βοηθήσει να οικογένειες παιδιών με αναπηρία και άλλα χρόνια νοσήματα. Οι εν λόγω γονείς δεν έχουν πρόσβαση σε έξωθεν βοήθεια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν, καθότι τα παιδιά χρειάζονται συνεχή, ειδική φροντίδα. 

Πέραν της εξασφάλισης των απαραίτητων αγαθών, που θα διώξουν το άγχος της καθημερινότητας, οι οικογένειες θα μπορούν μέσω της συμβουλευτικής Γραμμής 11525 της Ένωσης να λάβουν από ειδικούς θεραπευτές την απαραίτητη ψυχολογική καθοδήγηση και ενδυνάμωση για να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Στο πλευρό των «Γιατρών», των μοναχικών και των ηλικιωμένων
Όμως η κατάσταση δεν «αγγίζει» μόνο τις οικογένειες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι μοναχικοί άνθρωποι και κυρίως οι ηλικιωμένοι, χωρίς άμεσο υποστηρικτικό περιβάλλον, βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα εάν υποφέρουν από χρόνια νοσήματα. Πολλοί εξ’ αυτών μένουν αποκλεισμένοι, οι θεραπείες τους πηγαίνουν πίσω και δεν έχουν κάποιον να τους βοηθήσει άμεσα και σωστά. Η ρουτίνα τους, από την οποία εξαρτάται και η υγεία τους, ανακόπηκε απροειδοποίητα.

Εστιάζοντας στο πρόβλημα, οι «Γιατροί του Κόσμου» αποφάσισαν να βοηθήσουν. Κι η bwin δεν τους άφησε μόνους, συνεχίζοντας να υποστηρίζει τις δράσεις τους και σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή. Έτσι, με την πολύτιμη συμβολή της δημιουργήθηκε ειδική γραμμή υποστήριξης μοναχικών ή ηλικιωμένων, χωρίς άμεσο υποστηρικτικό περιβάλλον και με χρόνια νοσήματα. Μέσω της γραμμής θα υπάρχει η δυνατότητα να συνταγογραφείται η όποια αγωγή λαμβάνουν και μετέπειτα κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου θα τους την παραδίδει κατ’ οίκον. Από τη δράση αυτή αναμένεται να επωφεληθούν άμεσα περίπου 800 άνθρωποι!

Παράλληλα, η bwin συμβάλλει και στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας του street work, υποστηρίζοντας την ομάδα παρέμβασης των «Γιατρών του Κόσμου» για άστεγους και χρήστες ουσιών. Η ομάδα παρέχει ενημέρωση για την προστασία από τον κορονοϊό και μοιράζει ειδικά kits τα οποία περιλαμβάνουν: απολυμαντικό χεριών, μάσκες και γάντια.

«Από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, η εταιρεία μας εφάρμοσε την εργασία από το σπίτι και παράλληλα συνέχισε την στήριξή της σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ως εφαρμογή της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Μέσω συγκεκριμένων πρωτοβουλιών σε συνεργασία με Οργανισμούς και ΜΚΟ που διαχρονικά στηρίζει, θα βρεθεί δίπλα σε δεκάδες συνανθρώπους μας σε ανάγκη», δήλωσε η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Ιωάννα Μπεριου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης