Κορωνοϊός - Πανελλαδικές: Μειώνεται η εξεταστέα ύλη

Κορωνοϊός - Πανελλαδικές: Μειώνεται η εξεταστέα ύλη

Θα περιοριστεί αυστηρά σε αυτά έχουν διδαχθεί οι μαθητές στην φυσική τους τάξη και όχι με την εξ αποστάσεως διδασκαλία

paneladikes
Δραστική μείωση στην εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας. Η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα περιοριστεί αυστηρά σε αυτά έχουν διδαχθεί οι μαθητές στην φυσική τους τάξη και όχι με την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Δηλαδή η ύλη θα περιλαμβάνει το διάστημα από την αρχή του σχολικού έτους μέχρι και τις 10 Μαρτίου, τελευταία ημέρα που λειτούργησαν τα σχολεία, καθώς επίσης το μέρος της ύλης που θα διδαχθεί στο διάστημα από την επανέναρξη των μαθημάτων, αν και εφόσον προκριθεί η λύση να ξανανοίξουν τα σχολεία και μέχρι την λήξη του διδακτικού έτους που στην περίπτωση αυτή θα παραταθεί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα είναι μειωμένη κατά περίπου 20% έως 30% σε σχέση με αυτή που είχε καθορισθεί το υπουργείο Παιδείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει υποβάλλει στο υπουργείο αναλυτική λίστα με τα κεφάλαια της εξεταστές ύλης ανά μάθημα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ύλη στην οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι μέχρι τα τελευταία στοιχεία μαθημάτων που είναι καταχωρημένα στο myschool.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σχεδόν το σύνολο των μαθητών των λυκείων της χώρας έχει διδαχθεί περίπου το 70 % , 80% της ύλης.

Επιμέρους προβλήματα σύμφωνα με το ΙΕΠ διαπιστώνονται σε μαθήματα όπως η Βιολογία, τα Μαθηματικά και τα Αρχαία ελληνικά και ειδικά σ ε περιοχές όπου αναπληρωτές καθυστέρησαν να φθάσουν στα σχολεία, οπότε και καθυστέρησε η έναρξη του μαθήματος.

Όσον αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων αυτή θα εξαρτηθεί από την πορεία του κορωνοϊού και αν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Ένα πιθανό σενάριο είναι η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στις αρχές Ιουλίου ούτως ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Σταθερή επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν Ιούνιο - Ιούλιο λέει η υπουργός. Όπως επισημαίνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο χρόνος και ο τρόπος επιστροφής των μαθητών στα σχολεία θα αποφασιστούν από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με πρόεδρο τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που εισηγείται στην κυβέρνηση για την λήψη και άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Κλείσιμο
Οταν ανοίξουν τα σχολεία θα γίνουν επαναλήψεις της εξεταστέας ύλης, ακόμη κι αν αυτή έχει καλυφθεί εξ αποστάσεως.

Ένα ακόμα θέμα που μελετάται είναι πως θα κάθονται στις αίθουσες οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πως θα μετακινούνται προς τα εξεταστικά κέντρα.

Στο μεταξύ το υπουργείο Παιδείας μελετά το ενδεχόμενο να συνεχισθούν τα εξ αποστάσεως μαθήματα και τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσίπρας: Δεν θα σιωπήσει η αντιπολίτευση - Καλός επιστήμονας ο Τσιόδρας

Τι ισχύει με τη χρήση μάσκας - Σήμερα η τοποθέτηση των Ελλήνων επιστημόνων

Φωτογραφία από τη στιγμή της αποσωλήνωσης ασθενή στην Εντατική 


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης