Δήμος Νεάπολης - Συκεών: Δωρεάν τάμπλετ σε μαθητές για την τηλε-εκπαίδευση

Δήμος Νεάπολης - Συκεών: Δωρεάν τάμπλετ σε μαθητές για την τηλε-εκπαίδευση

Η δημοτική αρχή με τη συνδρομή των διευθυντών των σχολείων κατέγραψε τις ανάγκες και θα διαθέσει τον εξοπλισμό σε 1.035 μαθητές που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή - Ανάλογη δράση ανέλαβε και ο δήμος Σκύδρας

child_laptop
Ανάσα στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες με παιδιά στο σχολείο, που δεν έχουν τον εξοπλισμό για να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα, δίνει ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος GrTimes.gr,  η δημοτική αρχή με τη συνδρομή των διευθυντών των σχολείων έχει καταγράψει τους μαθητές που δε διαθέτουν στο σπίτι τους ηλεκτρονικό υπολογιστή, προκειμένου να τους δώσει δωρεάν όλα τα εφόδια, ώστε να συμμετέχουν στα τηλε-μαθήματα.

«Πήραμε έγγραφο από μία διευθύντρια σχολείου μας, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία να καταγράψει τα παιδιά που είχαν ανάγκες. Πήραμε τα αποτελέσματα της καταγραφής και στις 30 Μαρτίου ζητήσαμε και από τα υπόλοιπα σχολεία να κάνουν ανάλογη καταγραφή, ώστε να ενισχύουμε τα παιδιά που είναι οικονομικά ασθενέστερα και αδυνατούν να συμμετάσχουν στις τηλεδιασκέψεις και τα εξ αποστάσεως μαθήματα», είπε στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης.

Εκατοντάδες παιδιά με ανάγκες
Τα αποτελέσματα της καταγραφής έδειξαν ότι στα 83 σχολεία του δήμου συνολικά 1.035 μαθητές δε διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επιπλέον, 150 παιδιά δήλωσαν ότι δεν έχουν ίντερνετ στο σπίτι, ενώ κάποιες ομάδες παιδιών δεν είχαν περιφερειακό εξοπλισμό, όπως κάμερες και μικρόφωνα.

«Κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσουμε σε αγορά τάμπλετ, με τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα τα παιδιά και των αναγκαίων παρελκόμενων, ενώ θα μεριμνήσουμε για τη σύνδεση των 150 σπιτιών με το διαδίκτυο με ένα ποσό κατ’ αποκοπή», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, επισημαίνοντας ότι το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί από πόρους του δήμου αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Κλείσιμο
Έγγραφο για την καταγραφή ανάλογων αναγκών έχει αποστείλει από προχθές στους δήμους και το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να διευκρινίζει, όμως, για ποιον λόγο το ζητάει.

«Εμείς θα επικοινωνήσουμε με το υπουργείο για το τι σκοπεύει να κάνει. Αν σκοπεύει να προμηθεύσει τους μαθητές με τα απαραίτητα άμεσα, χωρίς κωλυσιεργίες, τότε θα κάνουμε πίσω. Αλλιώς θα προχωρήσουμε στην προμήθεια», τόνισε ο κ. Βουλγαρίδης.

Και στον Δήμο Σκύδρας

Ανάλογη καταγραφή έχει ξεκινήσει επίσης από τον Μάρτιο και ο Δήμος Σκύδρας.  «Από τον Μάρτιο, με το που είδαμε την πρόθεση του υπουργείου να ξεκινήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έδωσα εντολή στην αντιδημαρχία Παιδείας να επικοινωνήσει με τις διευθύνσεις των σχολείων για να γίνει καταγραφή των αναγκών των μαθητών, με έμφαση σε αυτούς της Γ’ Λυκείου», ανέφερε στο GRTimes.gr η δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Όπως επισήμανε η δήμαρχος ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή, καθώς δεν έχουν δοθεί στοιχεία από όλα τα σχολεία. Όταν ολοκληρωθεί ο δήμος θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα είτε μέσω του υπουργείου, είτε με δικά του έξοδα.

«Θέλουμε να στηρίξουμε τη σχολική κοινότητα, έτσι ώστε ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια να συμμετέχει σε αυτήν τη διαδικασία. Θα καταγράψουμε τις πραγματικές ανάγκες και θα δούμε πώς μπορούμε να τις καλύψουμε με βάση και τις δικές μας δυνατότητες», τόνισε.

Πηγή: Grtimes.gr

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Τρίκαλα: Ο Ιρακινός ράφτης που φτιάχνει εθελοντικά μάσκες για πρόσφυγες και ντόπιους

Κορωνοϊός - Νικόλ Κίντμαν: «Είμαι κόρη νοσοκόμας, σας καταλαβαίνω…»

Κορωνοϊός - Βρετανία: Κλινικά σταθερός ο Μπόρις Τζόνσον - Ανταποκρίνεται στη θεραπεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης