«Κοντά ή μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ»: Διεθνής Παιδικός - Νεανικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για την Ομογένεια από ΥΠΕΞ

«Κοντά ή μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ»: Διεθνής Παιδικός - Νεανικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για την Ομογένεια από ΥΠΕΞ

Στόχος να διατηρηθεί ζωντανός και ισχυρός ο δεσμός των Ελλήνων Ομογενών με την μητέρα πατρίδα

ΑΦΙΣΑ_κοντα_η_μακρια_ΕΙΜΑΣΤΕ_ολοι_ΕΝΑ
Στην προκήρυξη ενός διεθνούς διαγωνισμού ζωγραφικής για τα παιδιά και τους νέους της Ομογένειας με θέμα «κοντά ή μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ» και χρονική διάρκεια από 10 Απριλίου έως 5 Ιουλίου 2020, προχώρησε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών (ΓΓΑΕ) και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας (ΠΠΕ), σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί, στο σύνολό του, εξ αποστάσεως και ηλεκτρονικώς. Σύμφωνα με τον Γ.Γ Αποδήμου Ελληνισμού κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί μια πρόσκληση προς τα παιδιά και τους νέους της ελληνικής Ομογένειας, ανά τον κόσμο, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να περιγράψουν με την τέχνη τους την καθημερινότητα που βιώνουν αυτή τη δύσκολη περίοδο και να προβάλλουν μέσα από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους ένα ευοίωνο και ειρηνικό μέλλον. «Πρόκειται για μία δημιουργική διέξοδο για τα παιδιά και τους νέους της Ομογένειας, που λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνουν οι χώρες διεθνώς για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού περνούν τις περισσότερες ώρες στο σπίτι τους» επισήμανε ο κ. Χρυσουλάκης.

Να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη από μία σειρά δράσεις, που θα αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο να διατηρηθεί ζωντανός και ισχυρός ο δεσμός των Ελλήνων Ομογενών με την μητέρα πατρίδα εν μέσω της τρέχουσας δύσκολης συγκυρίας. Όπως δήλωσε από την πλευρά του και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Κώστας Βλάσης, στόχος της ελληνικής πολιτείας είναι οι Έλληνες της Διασποράς, να ξέρουν πως είμαστε πάντα δίπλα τους. «Ειδικά σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, που βιώνουμε, είμαστε όλοι ένα ανεξάρτητα από την απόσταση που μας χωρίζει. Τα παιδιά και οι έφηβοι Έλληνες σ’ ολόκληρη την υφήλιο μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φορείς ελπίδας και αισιοδοξίας και να στείλουν ένα οικουμενικό μήνυμα αγάπης, δύναμης και αλληλεγγύης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσης. Ως προς τον διαγωνισμό να επισημάνουμε πως λεπτομέρειες για τους όρους διεξαγωγής του, τα βραβεία και τον τρόπο συμμετοχής, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα: https://sites.google.com/site/ppenearorfarweareallone 
 
Κλείσιμο
ΠΡΟΦΙΛ
 
Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»

Κορωνοϊός: «Έπρεπε να κρυφτούμε πίσω από μάσκες και στολές για να γίνουμε ευδιάκριτοι» λέει πνευμονολόγος του «Σωτηρία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης