Κορωνοϊός: 71 νέα κρούσματα στη χώρα - 892 συνολικά - 26 νεκροί - 54 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 71 νέα κρούσματα στη χώρα - 892 συνολικά - 26 νεκροί - 54 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Άλλοι τέσσερις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας - «Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, δεν έχουμε εκθετική αύξηση»

tsiodras01-mesa
Στους 26 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από τον νέο κορωνοϊό, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης άλλους τέσσερις θανάτους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 62χρονος από την Δαμασκηνιά Κοζάνης άφησε την τελευταία του πνοή στο ΑΧΕΠΑ. Ήταν γιος του 90χρονου από την Δαμασκηνιά, που είχε χάσει τη ζωή του προ ημερών.

Ανακοινώσεις Τσιόδρα 26/03/2020


Στην Αλεξανδρούπολη έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα ένας 50χρονος στρατιωτικός από την Ξάνθη. Ο τρίτος νεκρός είναι ένας 70χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο τέταρτος νεκρός νοσηλευόταν στο Αττικόν. Ήταν 54 ετών και δεν είχε διαγνωστεί με τον κορωνοϊό. Αυτό συνέβη μετά θάνατον, όταν οι οικείοι του θέλησαν να δωρίσουν τα όργανά του σε άλλους συνανθρώπους μας.

Τα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν τα 892, καθώς προστέθηκαν άλλα 71 επιβεβαιωμένα μέσα σε μία ημέρα.

Πενήντα επτά άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 54 εξ αυτών είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα

Οσον αφορά στους νεκρούς, οι 21 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες. Η μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 73 έτη. 42 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ο κ. Τσιόδρας είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό, ωστόσο δεν είναι κάτι που συνατάται συχνά. 

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό είπε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση και «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας». Τόνισε, ωστόσο, ότι βρισκόμαστε στην αρχή της μάχης. 

Στάθηκε, ακόμη, στη σημασία που έχουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που έχει λάβει η κυβέρνηση, καθώς συμβάλλουν στο να «ελαττωθεί» η καμπύλη.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δεν παρατηρείται μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά εξήγησε ότι είμαστε ακόμα στην έναρξη της μάχης με τον ιό. Μια μάχη που θα έχει τις λιγότερες απώλειες, αν «ο καθένας συνεχίσει να συμβάλει από την πλευρά του, τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα αυτοπεριορισμού». Όπως ανέφερε, «δεν χρειάζεται εφησυχασμός, πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε, παρότι δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση των περιστατικών στη χώρα μας»

«Ο ΕΟΔΥ με το ευρωπαϊκό κέντρο πρόληψης νοσημάτων παρακολουθεί και εκτιμά την πορεία του κορωνοϊού στην πατρίδα μας και την Ευρώπη» σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας και ανέφερε πως σε 14 ημέρες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ανέβηκε από 3,3 σε 36,1 ανά 100.000 πληθυσμού, δηλαδή δεκαπλασιάστηκε, στην Ευρώπη.

Τόνισε, δε, και πάλι πως η εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας φαίνεται πως δεν παίρνει την επιθετική μορφή που βλέπουμε σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Ωστόσο, ο λοιμωξιολόγος επισήμανε πως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα πρέπει να συνεχίσουν.

Οι επιστήμονες εκτιμούν συνεχιζόμενη μετάδοση και παρόμοια αύξηση δίκην Χουμπέι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εντός των επόμενων ημερών, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας. «Δεν είναι δυνατόν με τα ως τώρα δεδομένα, να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των μέτρων για τον γενικό πληθυσμό. Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη» που τους ανησυχεί, όπως είπε.

Ο Έλληνας λοιμωξιολόγος σημείωσε ωστόσο πως χρειάζεται να έχουμε θετική ανησυχία και να εμμείνουμε στα μέτρα περιορισμού. «Αν τα μέτρα αρθούν, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα με εκείνη στην Ιταλία» είπε και επανέλαβε πως ο κίνδυνος για σοβαρή νόσο είναι ιδιαίτερα αυξημένος για ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σχεδόν 3.500 τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις


Απαγόρευση κυκλοφορίας: 4,4 εκατομμύρια μηνύματα στο 13033 τα πρώτα τρία 24ωρα

Κορωνοϊός: «Είναι δύσκολη κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού» λέει φορέας του ιού στις Σέρρες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης