Κορωνοϊός - Καταγγελία: Δικηγόρος ενοχλεί καρδιοπαθή για λογαριασμό εισπρακτικής εταιρίας

Κορωνοϊός - Καταγγελία: Δικηγόρος ενοχλεί καρδιοπαθή για λογαριασμό εισπρακτικής εταιρίας

Δικηγόροι φαίνεται πως συνεχίζουν να τηλεφωνούν σε οφειλέτες ακόμη και σήμερα, παρά την εντολή του υπουργού Ανάπτυξης

phone-1074238_1920_2
Παρά την εντολή που έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για αναστολή λειτουργίας των εισπρακτικών αλλά και δικηγορικών εταιρειών που συνεργάζονται μαζί τους, δικηγόροι συνεχίζουν να τηλεφωνούν σε οφειλέτες ακόμη και σήμερα ζητώντας τους να τακτοποιήσουν άμεσα τις εκκρεμότητές τους. 

Από χθες η κυβέρνηση δια στόματος υπουργού Ανάπτυξης  Αδωνι Γεωργιάδη αποφάσισε και ανακοίνωσε το κλείσιμο των εισπρακτικών εταιρειών ενώ σύστησε στις δικηγορικές εταιρείες που συνεργάζονται μαζί τους να σταματήσουν να επικοινωνούν με τους οφειλέτες όσο διαρκεί η καραντίνα και τα έκτακτα μέτρα.

Ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει συμμόρφωση καθώς οι δικηγόροι με τις εισπρακτικές εταιρείες συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, χθες το πρωί υπάλληλος από δικηγορικό γραφείο συναδέλφου της στην Αθήνα (το όνομα του είναι στη διάθεση του δικηγορικού συλλόγου) της τηλεφώνησε προκειμένου να την ρωτήσει, εάν έχει κάποια πρόταση για συμβιβασμό ή αποπληρωμή των δόσεων του δανείου που χρωστάει η πελάτισσα της, μια 83χρονη γυναίκα από την Θεσσαλονίκη με προβλήματα καρδιάς και οστεραρθρίτιδας, η οποία μάλιστα τυγχάνει συνταξιούχος παιδίατρος και πρώην πρόεδρος του παιδικού χωριού SOS στο Φίλυρο.

Σύμφωνα με την κα. Ανάσογλου, «Η υπάλληλος μου είπε ότι δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία των τραπεζών, ούτε των δικηγορικών γραφείων, οπότε συνεχίζουν κανονικά την δουλειά τους και πως μπορούν να επικοινωνούν με τους οφειλέτες και τους νομικούς εκπροσώπους τους κανονικά».

«Της υπενθύμισα ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να επαναφέρει το θέμα, δεδομένου ότι τόσο η 83χρονη πελάτισσα της, όπως και όλοι οι συμπολίτες μας παιρνούν δύσκολες ώρες και κρίσιμες για την υγεία τους, όμως εκείνη επέμενε και με αυθάδεια ζήτησε να τακτοποιηθεί εδώ και τώρα το θέμα, σημειώνοντας ότι θα επανέλθει απο βδομάδα. “Κατανοώ αλλά εγώ θα ήθελα μια απάντηση έως την άλλη βδομάδα” ήταν τα ακριβή λόγια της», συμπλήρωσε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου.

Κλείσιμο
Πριν απο λίγη ώρα ένας άλλος συμπολίτης μας, ο κ. Παντελής Πατέλος, δέχθηκε τηλεφώνημα από την εισπρακτική εταιρεία Eos-Matrix για ανεξόφλητο λογαριασμό στη ΔΕΗ. Ο κ. Πατέλος οφείλει 700 ευρώ, ποσό το οποίο προσπαθεί να καλύψει δίνοντας έναντι, ωστόσο η υπάλληλος της εισπρακτικής εταιρείας επικοινώνησε μαζί του πριν απο μερικά λεπτάα, ζητώντας να μάθει εάν έχει τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του.

«Μάλιστα η υπάλληλος όταν σήκωσα το τηλέφωνο με ρώτησε αρχικά αν είμαι στην καλά στην υγεία μου και, όταν της απάντησα ότι είμαι κλεισμένος στο σπίτι με έντονο βήχα, εκείνη συνέχισε την ενημέρωση ζητώντας να της πω πότε θα είμαι σε θέση να τακτοποιήσω το θέμα μου».

Διαβάστε  επίσης:

Κορωνοϊός: Οι εισπρακτικές δεν θα ενοχλούν τους πολίτες ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης