Πορεία κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας -Άνοιξαν οι δρόμοι

Πορεία κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας -Άνοιξαν οι δρόμοι

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών στα Προπύλαια – Πορεία προς τη Βουλή

mathites-poreia__2_
Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια  πορεία προς τη Βουλή.

Παλεύουν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως, δηλαδή στην εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ με τους τίτλους των κολεγίων, στη βάση του 10, στην τράπεζα θεμάτων, και στο Εθνικό απολυτήριο.

Πορεία μαθητών στο κέντρο της Αθήνας (1)


Κλείσιμο
Πορεία μαθητών στο κέντρο της Αθήνας (2)

mathites-poreia__1_
mathites-poreia__4_

Οι μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αρκετές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, αρχής γενομένης από την ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα απαιτείται ως προαπαιτούμενο για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

«Θέλουν να βάλουν μια ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια! Μα τελικά γιατί να μας βάζουν τόσα εμπόδια στην προσπάθειά μας να μορφωθούμε, να αποκτήσουμε τη γνώση; Εμείς θέλουμε εφόδια για να γνωρίσουμε τον κόσμο, για να μπορέσουμε να σταθούμε αύριο στην κοινωνία, για να προσφέρουμε, για να δημιουργήσουμε! Και αυτά τα εφόδια δεν εξαρτώνται από το τι επάγγελμα θα επιλέξουμε! Άρα ας αγχωθούν πρώτα για το τι μας διδάσκουν και τι γνώσεις παίρνουμε στο σχολείο, και μετά για το πώς θα μπαίνουμε στο Πανεπιστήμιο» αναφέρει το Συντονιστικό των μαθητών.

Μετά από τη μαζική μαθητική πορεία στο υπουργείο παιδείας , πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σχολείων και μαθητών έξω από τον χώρο του Μall. Σε μια περίοδο όπου η νεολαία χτυπιέται από παντού, από τη μόρφωση που μας δίνουν στα σχολεία, μέχρι τις διπλές πανελλήνιες για να περάσουμε σε κάποια σχολή, μέχρι τα χτυπήματα από τις δυνάμεις καταστολής τόσο στους αγώνες μας όσο και στην καθημερινότητα μας, οι μαθητές δώσαμε ηχηρή απάντηση στη ψήφιση του νόμου που εξισώνει τα πτυχία και κατακερματίζει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία με καταλήψεις διαρκείας, τοπικούς και κεντρικούς αγώνες και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος!

Η κυβέρνηση ΝΔ στο δρόμο που έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να πετάξει εκτός παιδείας όσους από μας δεν έχουμε αρκετά λεφτά για να ανταπεξέλθουμε στις εξοντωτικές εξετάσεις των πανελληνίων, όσους από εμάς δεν θα αντέξουν την πίεση των διπλών εξετάσεων, όσους από εμάς δεν έχουν τη δυνατότητα να υπάρξουν σε αυτή την παιδεία των λίγων. Αυτό ήρθε να κάνει και τώρα με το νόμο που εξίσωσε τα ιδιωτικά κολλέγια με αυτά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κλείνοντας το μάτι σε μια ολοκληρωτική κατάργηση του άρθρου 16 για δημόσια και δωρεάν παιδεία!

Εμείς απαντάμε ότι ούτε σε αυτό και σε κανένα άλλο νομοσχέδιο που μας καταστρέφει τη ζωή δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια! Δείχνουμε από τώρα τη δύναμη μας ώστε να μην υπάρξει καν σκέψη για κατάθεση του νομοσχεδίου που φέρνει την τράπεζα θεμάτων, βάση του 10, μείωση εισακτέων και συνυπολογισμό των βαθμών όλων των τάξεων! Τη στιγμή που τα σχολεία μας διαλύονται από την υποχρηματοδότηση και συγχωνεύονται λόγω της ελλείψεις καθηγητών, ενώ βλέπουμε πόσους καθηγητές αδιόριστους να παλεύουν για τον διορισμό τους, εμείς καλούμε όλα τα σχολεία να ρίξουν άκυρο στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να διαλύσουν το μέλλον μας! Να τους μπλοκάρουμε την κανονικότητα τους!
mathites-poreia__2_
mathites-poreia__3_

Γιατί η κανονικότητα τους δε μας χωράει. Γιατί κανονικότητα σημαίνει ότι πάνω από το 50% από εμάς δε θα περάσουμε σε κάποια σχολή, ότι θα πρέπει οι γονείς μας να δίνουν τεράστια ποσά για να πάμε φροντιστήριο γιατί στα σχολεία μας δεν μας παρέχεται η μόρφωση που χρειαζόμαστε, ότι είτε τώρα είτε στο μέλλον θα δουλεύουμε μαύρα και ανασφάλιστα για 3 και 60 και ότι ο «ελεύθερος» μας χρόνος θα περιορίζεται σε διαβάσματα, ιδιαίτερα, φροντιστήρια και θα καταλήγουμε ένα ρομπότ χωρίς προσωπικά ενδιαφέροντα.

Εμείς θέλουμε να σπουδάσουμε ό,τι μας αρέσει, με ανθρώπινους ρυθμούς ζωής και σπουδών χωρίς να παρατάμε τη μόρφωσή μας γιατί δεν έχουμε να ζήσουμε! Ο καθένας μας να σπουδάσει ό,τι θέλει και όχι ότι του «λάχει» βάση μιας εξέτασης- αγώνα επιβίωσης που μόνο όσοι αντέξουν περνάνε στην επόμενη φάση! Όχι στην εντατικοποίηση των πανελληνίων που μας θέλει στην τσίτα όλο το λύκειο από το σχολείο στο φροντιστήριο και από το φροντιστηρίου στο σχολείο! Έχουμε δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο εδώ και τώρα για να έχουμε ζωή με αξιοπρέπεια, να έχουμε ένα πρόγραμμα που μας αξίζει!

Πρέπει ο αγώνας που δίνουμε τώρα να μην τελειώσει εδώ! Καλούμε την Παρασκευή στις 6 Μάρτη στις 12:00 πανεκπαιδευτική πορεία στο κέντρο για να δώσουμε ακόμη ένα χαστούκι στις προσπάθειες να μας διαλύσουν τα σχολεία και την παιδεία! Εκπαιδευτικοί φοιτητές και μαθητές να γίνουμε μια γροθιά απέναντι στους νόμους εκτρώματα για την εκπαίδευση!

Καλούμε όλα τα σχολεία να συζητήσουν για όλα τα παραπάνω, αυτό το κείμενο πρέπει να φτάσει σε κάθε γενική συνέλευση σχολείου, σε κάθε 15μελες, 5μελες, σε κάθε μαθητή και μαθήτρια και η 6 Μάρτη να μας βρει όλους στους δρόμους.

Καλούμε κάθε σχολείο να πάρει απόφαση για κατάληψη και συμμετοχή στην πορεία στις 06/03 στις 12:00 στα Προπύλαια μαζί με όλα τα υπόλοιπα σχολεία και μαθητές μαζί με το πανό του συντονισμού σχολείων.

Απαιτούμε:

*Εκπαίδευση στο ύψος των αναγκών μας, όχι προκατασκευαστικες τάξεις για την τριτοβάθμια
*Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία (προσλήψεις καθηγητών, καλύτερες κτιριακές υποδομές, περισσότερα αναλώσιμα)
*Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
*Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία, με διορισμούς εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών άμεσα.
* Ελεύθερη εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ!
*Απόσυρση νόμου Γαβρόγλου και νόμου Κεραμέως για την εξίσωση πτυχίων, ούτε σκέψη για κατάθεση νόμου πλαισίου!
*Καμία σκέψη για επαναφορά της τράπεζας θεμάτων
*Όχι στην θεσπίση της βάσης του 10
*Όχι στην εφαρμογή του μέτρου για καθορισμό των εισακτέων απο τα ΑΕΙ
*Επέκταση του ασύλου στα σχολεία, κανένας αγώνας και καμία αντίσταση δε θα ποινικοποιείται
*Καμιά παρέμβαση από Υπουργείο και σχολική διοίκηση στη λειτουργία των μαθητικών οργάνων
*Καταργήση του αυταρχικού σχολικού κανονισμού . Οι μαθητές θα κάνουν Γ.Σ καθέ μήνα και οπότε αυτοί το επιθυμούν
*Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα των μαθητών στη Συνέλευση, την απόφαση, τον αγώνα!

Πρωτοβουλία για τον συντονισμό σχολείων και μαθητών Αθήνας με μαθητές από τα εξής σχολεία:

•1ο ΓΕΛ Πικερμίου
•ΓΕΛ Νέας Ερυθραίας
•Μουσικό Σχολείο Ιλίου
•3ο ΓΕΛ Αμαρουσίου
•6ο ΓΕΛ Αμαρουσίου
•1ο ΓΕΛ Πεύκης
•2ο ΓΕΛ Πεύκης
•3ο ΓΕΛ Κηφισιάς
•Πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο Αναβρύτων
•Καλλιτεχνικό σχολείο Γέρακα
•Πρότυπο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Nα υλοποιούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα το όραμά μας για μία Παιδεία

Κεραμέως: Πρώτο βήμα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και μετά η αξιολόγηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης