Αυτός είναι ο 42χρονος Ρουμάνος που χτυπούσε και λήστευε ηλικιωμένες

Αυτός είναι ο 42χρονος Ρουμάνος που χτυπούσε και λήστευε ηλικιωμένες

Ο 42χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν δυο φορές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και έχει εκτίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης

01032020gadadimosio003
Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 42χρονου αλλοδαπού που διέπραττε ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών και συνελήφθη στις 19 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον MUSTAFA CORNEL του NEAGU και της ANICA , που γεννήθηκε την 15-5-1977 στη Ρουμανία.

Ο 42χρονος Ρουμάνος, που εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Πατησίων, παρατηρούσε και παρακολουθούσε διερχόμενους πολίτες.

Όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να τον ελέγξουν,αυτός προσπάθησε να διαφύγει αλλά μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.


Κλείσιμο
Από την έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, από τον Ιούνιο του 2019 διέπραττε ληστείες, με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες, είτε μετά την αποβίβασή τους από συρμούς του ηλεκτρικού, είτε μετά την αποχώρησή τους από εκκλησίες ή λαϊκές αγορές και τις ακολουθούσαν κατά την επιστροφή στα σπίτια τους.


Όταν τα θύματά τους ξεκλείδωναν την κεντρική πόρτα και εισέρχονταν στην είσοδο της πολυκατοικίας, τότε ο ένας ή και οι δύο δράστες, τις ακινητοποιούσαν και χτυπώντας αυτές με κλωτσιές, μπουνιές και ακολούθως απωθώντας τες βίαια, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Συνολικά, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα και του Νέου Ηρακλείου.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας που επιδείκνυαν στα θύματά τους είναι ότι και στις τέσσερις εξιχνιασθείσες υποθέσεις, τραυμάτισαν τα θύματά τους προκαλώντας τους κατάγματα και κακώσεις.

Επιπρόσθετα, ο 42χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν δυο φορές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και έχει εκτίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης