Καιρός: Με σποραδικές βροχές το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Καιρός: Με σποραδικές βροχές το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Σε ποιες περιοχές και πότε θα βρέξει - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις θερμοκρασίες ανά περιοχή

kairos_koulouma
Άστατος καιρός, με θυελλώδεις σε ορισμένες περιπτώσεις ανέμους και εναλλαγή φαινομένων θα επικρατήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Για σήμερα Παρασκευή αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην υπόλοιπη χώρα, σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, θερμοκρασία σε πτώση.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη περιμένουμε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 5 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 4 έως 10 βαθμούς), 9 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 7 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 16 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

paraskeyi


Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση, στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

sabbato


Αίθριος καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

kyriaki


Τοπικές βροχές την Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, οι οποίες από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά στα πελάγη 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

deytera
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης