Μεταναστευτικό, Λέσβος: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των κλειστών κέντρων

Μεταναστευτικό, Λέσβος: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των κλειστών κέντρων

Τη θέση Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου, η οποία επιτάχθηκε προκειμένου να κατασκευασθεί δομή διαμονής, απέκλεισαν από νωρίς το πρωί κάτοικοι - Ο αποκλεισμός της θέσης θα διαρκέσει 48 ώρες 

moria_ar
Νέα εστία επεισοδίων δημιουργήθηκε στη Λέσβο, με πολίτες να διαμαρτύρονται σχετικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη σύσταση κλειστών κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες. Τη θέση Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου η οποία επιτάχθηκε προκειμένου να κατασκευασθεί δομή διαμονή απέκλεισαν από νωρίς το πρωί κάτοικοι και αυτοκίνητα, όπως και μηχανήματα του δήμου δυτικής Λέσβου.

Στη θέση Διαβολόρεμα στην εθνική οδό Μυτιλήνης - Καλλονής όσο και στην περιοχή Παναγιά Τριχερούσα στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης - Μανταμάδου, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκεί εγκαταστάσεις.

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ


Παρόλο που απαγορεύεται η διέλευση ακόμα και των απορριμματοφόρων που κινούνται προς τον παρακείμενο στη συγκεκριμένη θέση Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) της Λέσβου. Το τελευταίο γεγονός μεταφράζεται σε κλείσιμο του ΧΥΤΑ όσο τουλάχιστον διαρκεί ο αποκλεισμός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο αποκλεισμός της θέσης θα διαρκέσει 48 ώρες και είναι συμβολικός αλλά και προειδοποιητικός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Κλείσιμο

Ξεκίνησε ο αποκλεισμός της Καράβας‑Kαβακλή. Από το πρωί της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου οχήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου...

Δημοσιεύτηκε από Στο Νησί στις Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020


Κουμουτσάκος: Τα κλειστά κέντρα θα λειτουργούν με κάρτα

Ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική υπογράμμισε ότι σε κλειστό κέντρο θα παραμένουν και αυτοί που φθάνουν στη χώρα, για ένα χρονικό διάστημα 25 ημερών.

«Τα κλειστά κέντρα γίνονται για αυτούς που έχουν παραβατική συμπεριφορά και άρνηση ασύλου», τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Άσκησε, παράλληλα, κριστική στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Παραλάβαμε υπερχειλισμένα κέντρα υποδοχής και 800.000 αιτήσεις ασύλου».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος η μεταναστευτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης βασίζεται στα 6 Έψιλον:

1.Ενίσχυση ελέγχου συνόρων

2.Επιστροφές

3.Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου

4.Έλεγχος ΜΚΟ

5.Επιτηρούμενα αυστηρά κέντρα με κλειστές δομές

6.Ευρώπη και διεθνοποίηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης