Μεταναστευτικό, Λέσβος: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των κλειστών κέντρων

moria_ar

Τη θέση Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου, η οποία επιτάχθηκε προκειμένου να κατασκευασθεί δομή διαμονής, απέκλεισαν από νωρίς το πρωί κάτοικοι - Ο αποκλεισμός της θέσης θα διαρκέσει 48 ώρες 

Νέα εστία επεισοδίων δημιουργήθηκε στη Λέσβο, με πολίτες να διαμαρτύρονται σχετικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη σύσταση κλειστών κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες. Τη θέση Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου η οποία επιτάχθηκε προκειμένου να κατασκευασθεί δομή διαμονή απέκλεισαν από νωρίς το πρωί κάτοικοι και αυτοκίνητα, όπως και μηχανήματα του δήμου δυτικής Λέσβου.

Στη θέση Διαβολόρεμα στην εθνική οδό Μυτιλήνης - Καλλονής όσο και στην περιοχή Παναγιά Τριχερούσα στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης - Μανταμάδου, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκεί εγκαταστάσεις.

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ


Παρόλο που απαγορεύεται η διέλευση ακόμα και των απορριμματοφόρων που κινούνται προς τον παρακείμενο στη συγκεκριμένη θέση Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) της Λέσβου. Το τελευταίο γεγονός μεταφράζεται σε κλείσιμο του ΧΥΤΑ όσο τουλάχιστον διαρκεί ο αποκλεισμός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο αποκλεισμός της θέσης θα διαρκέσει 48 ώρες και είναι συμβολικός αλλά και προειδοποιητικός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Ξεκίνησε ο αποκλεισμός της Καράβας‑Kαβακλή. Από το πρωί της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου οχήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου...

Δημοσιεύτηκε από Στο Νησί στις Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020


Κουμουτσάκος: Τα κλειστά κέντρα θα λειτουργούν με κάρτα

Ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική υπογράμμισε ότι σε κλειστό κέντρο θα παραμένουν και αυτοί που φθάνουν στη χώρα, για ένα χρονικό διάστημα 25 ημερών.

«Τα κλειστά κέντρα γίνονται για αυτούς που έχουν παραβατική συμπεριφορά και άρνηση ασύλου», τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Άσκησε, παράλληλα, κριστική στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Παραλάβαμε υπερχειλισμένα κέντρα υποδοχής και 800.000 αιτήσεις ασύλου».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος η μεταναστευτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης βασίζεται στα 6 Έψιλον:

1.Ενίσχυση ελέγχου συνόρων

2.Επιστροφές

3.Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου

4.Έλεγχος ΜΚΟ

5.Επιτηρούμενα αυστηρά κέντρα με κλειστές δομές

6.Ευρώπη και διεθνοποίηση

ΣΧΟΛΙΑ (13)

@19:12

Αα ρε γίδι ΤΕΛΑΜΩΝ τι ψηφίζεις!

ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ...

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΕΤΕ!!!! ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΟΙΚΙΣΚΟΥΣ ΜΕ WF ΡΕΥΜΑ ΤΖΑΜΙ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ!!!!! ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΗΕ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?????

Άγγελος

Η αποτροπή με κάθε μέσο και τρόπο, προσέγγισης στα χωρικά μας ύδατα, είναι η λύση. Όλα τ' άλλα είναι ημίμετρα και δεν αποφεύγεται ο μαζικός εποικισμός που θα επιφέρει πληθυσμιακή μετάλλαξη, εποικισμός τον οποίο το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και οδηγεί σε δημογραφική γενοκτονία του αυτόχθονος λαού.

Αγύριγο κεφάλι

Λοιπόν, γιά να το ΣΟΒΑΡΕΨΟΥΜΕ λιγάκι το θέμα: ___Δεν κατανοώ ΓΙΑΤΙ να μην γίνεται : 1. ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΟΝΟ των Σύρων εδώ, (αφού έχουν πόλεμο εμφύλιο) και 2 ΑΠΟΣΤΟΛΗ με ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ των υπολοίπων ΟΛΩΝ (και των Αλβανών) στα αεροδρόμια των Πρωτευουσών των Χωρών από όπου προέρχονται, ώστε να τελειώνει το ζήτημα αυτό ΑΣΦΑΛΩΣ και ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!..

.^.

Γιατί οι πτήσεις για τις χώρες τους έχουν ένα τεράστιο κόστος αφού γίνονται με charter και με τεράστια συνοδεία αστυνομικών. Επίσης δεν υπάρχουν συμφωνίες με όλες τις χώρες οπότε είναι δύσκολες οι απευθείας απελάσεις! Πιο εύκολο είναι να τους περάσουμε με το ζόρι απέναντι στην Τουρκία!

Γανυμήδης

Η εγκατάσταση προσφύγων σε οποιοδίποτε σημείο της χώρας, δίχως την συγκατάθεση των πολιτών είναι παράνομη. Η έλλειψη πολιτικής νομιμότητας στην χώρα, παραβιάζει το δικαίωμα του λαού να ασκεί την εξουσία. Δεν μπορούν παράνομες κομματικές συμμορίες να επιβάλουν στην τοπική αυτοδιοίκηση να λάβει αποφάσεις κατά των πολιτών. Επιλεκτικά ένας Δήμος δεν έχει δικαίωμα να πάρει απόφαση μόνος του, όταν αυτή η αποφαση αφορά και επηρεάζει τους διπλανούς Δήμους. Άρα η εγκατάστασης προσφύγων σε δήμους αποκτά νομιμότητα μόνο με μιά πανελλαδική αποφαση της τοπικής αυτοδιοίκησης όλης της χώρας.

Ζωα νέο Έλληνες

Ζωα, ούτε σφαίρα έπεσε και σσς έχουν γ.... τα λαθρο. Αριστεριλα ε!! Ζωα

Προσφυγομανια.

Ε δίκιο εχουν. Τι κλειστά κέντρα? Τόσα 5αστερα ξενοδοχεία έχουμε. Δείξτε στα καημένα τα προσφυγακια τη φιλοξενία σας. Μην είστε ρατσιστές. Ξένιος Ζευς γαρ...

Απωλεια εθνικής κυριαρχίας.

Τα νησιά του βορείου Αιγαίου και η Θράκη έχουν πάψει ήδη να είναι ελληνικά. Απλά ακόμα δεν το έχουν συνειδητοποιήσει οι περισσότεροι. Στο όνομα του ανθρωπισμού και του πολυπολιτισμου χάνουμε το σπίτι μας. Και δεν κουνιέται φύλλο. Μόνο κάτι μπουργκες, μαντίλες και τσαντορ... Τελειώσαμε δυστυχώς...

Ματθαίος Σαλβίνης

Απ' ότι έχουμε καταλάβει, τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει τελειώσει το τσιτσί από ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και σάντουϊτς των 5€ και λογικό είναι μαζί με αυτόν να τελειώσει και η αλληλεγγύη και η αγάπη των αμετανόητων αριστερών Δωδεκανησιωτών. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν χάσει την συμπαράσταση των υπολοίπων Ελλήνων από την στιγμή που θέλουν απλά και μόνο να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή οι λαθρομετανάστες, δλδ να απαλλαγούν αυτοί από το πρόβλημα και να το φορτώσουν σε έναν άλλον. Προφανώς και δεν θα το κάνει ο παμπόνηρος Μητσοτάκης διότι ξέρει πως τα νησιά αυτά είναι χαμένοι νομοί εκλογικά, άρα θα αφήσει το πρόβλημα σε αυτούς που δεν τον ψηφίζουν έτσι κι αλλιώς και να ικανοποιήσει τις μεγάλες δεξιές/πατριωτικές/συντηρητικές μάζες της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Εδώ που τα λέμε και εγώ το ίδιο θα έκανα.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ...

ανωνυμος

Αφου πουλανε στα μαγαζια τους προιοντα Χαλαλ,λες οτι δεν βγαζουν παραδακι,βγαζουν και μαλιστα ζεστο ζεστο.

@19:12

Εσύ είσαι μεγάλο γίδι!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης