Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στον ΘΕΜΑ 104,6: Τα νησιά θέλουν να ανασάνουν από το μεταναστευτικό

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στον ΘΕΜΑ 104,6: Τα νησιά θέλουν να ανασάνουν από το μεταναστευτικό

Αρκετά πλήρωσαν οι νησιώτες το τίμημα, είπε ο Κώστας Μουτζούρης στον ΘΕΜΑ 104,6 - «Όταν έχουμε 27.000 μετανάστες στη Λέσβο πώς μπορεί μια νέα δομή 5-7000 θέσεων να αντικαταστήσει την υπάρχουσα;» - Πρώτα να δοθεί η λύση και μετά τα οικονομικά αντάλλαγματα που δικαιούμαστε

motyzo-1
Μήνυμα ότι η κυβέρνηση «θα δυσκολευτεί» με την υλοποίηση των σχεδίων για τη δημιουργία νέων κλειστών δομών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έστειλε μέσα από τον ΘΕΜΑ 104,6 ο περφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

«Τα νησιά έχουν δεχθεί εδώ και πέντε χρόνια πάνω από 1 εκατ. μετανάστες. Επιτέλους ζητάνε να μπορέσουν να αναπνεύσουν, να μοιραστεί το προβλημα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν μπορεί τα νησιά αυτά να δέχονται την πίεση επειδή γεωγραφικά έτυχε να βρίσκονται κοντά στην Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης.

«Αρκετά πλήρωσαν οι νησιώτες το τίμημα του προβλήματος αυτού» πρόσθεσε.

Παράλληλα εμφανίστηκε δύσπιστος στο επιχείρημα ότι θα κλείσουν οι υφιστάμενες δομές. «Όταν έχουμε 27.000 μετανάστες στη Λέσβο και ο αριθμός αυξάνεται, πώς μπορεί η κυβέρνηση να μας κάνει να πιστέψουμε ότι μια νέα δομή 5-7000 θέσεων θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα;» αναρωτήθηκε ο περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ιδεατή λύση θα ήταν να μηδενιστούν οι ροές μεταναστών. Η επόμενη καλύτερη λύση είναι ο διαμοιρασμός σε όλη τη χώρα».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των κατοίκων των νησιών ο κ. Μουτζούρης είπε ότι «η "γραμμή" είναι καταλαγή για να υπάρξει λύση μέσα». Ωστόσο επισήμανε ότι «η νέα δομή στη Λέσβο ανακοινώθηκε κοντά στον Μανταμάδο που είναι κοντά στο προσκύνημα του Ταξιάρχη και οι κάτοικοι εκεί σήμερα έχουν συγκέντρωση και ανακοινώνουν ότι θα κλείσουν την περιοχή».

Κλείσιμο
Σχολίαζοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης είπε ότι «υπήρξε ελαφρα επιπελαιότητα. Σε 5,5 μήνες έχω ακούσει πέντε σχέδια, έχουν αλλάξει πέντε συντονιστές, δεν υπήρχε συνεκτικό σχέδιο».

Οργισμένη ήταν, τέλος, η αντίδρασή του στην ανακοίνωση καταβολής χρημάτων από την κυβέρνηση στις περιοχές που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στο μεταναστευτικό λέγοντας «δεν θέλω τα "30 αργύρια". Πρώτα να δοθεί η λύση και μετά τα οικονομικά αντάλλαγματα που δικαιούμαστε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης