Κύπρος: Κυκλώματα διευθετούν εικονικούς γάμους με σκοπό τη μόνιμη και νόμιμη παραμονή στην ΕΕ

Κύπρος: Κυκλώματα διευθετούν εικονικούς γάμους με σκοπό τη μόνιμη και νόμιμη παραμονή στην ΕΕ

Ρηματικές διακοινώσεις Ρουμανίας - Πορτογαλίας στην Κύπρο για εικονικούς γάμους

aedasdasdad
Οι πρεσβείες της Ρουμανίας και της Πορτογαλίας στην Κύπρο έκαναν ρηματικές διακοινώσεις στο υπουργείο εξωτερικών στη Λευκωσία καταγγέλοντας την δράση κυκλωμάτων που διευθετούν εικονικούς γάμους, με σκοπό τη μόνιμη και νόμιμη παραμονή Ασιατών και Αφρικανών σε χώρες μέλη της ΕΕ.

Το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις στη Κύπρο καθώς πολλές γυναίκες – κυρίως από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία – έρχονται στη Κύπρο και συνάπτουν έναντι αμοιβής εικονικούς γάμους με μετανάστες από τρίτες χώρες, ώστε αυτοί να αποκτήσουν δικαίωμα παραμονής ως σύζυγοι Ευρωπαίων υπηκόων. Στη συνέχεια εγκαταλείπουν τη Κύπρο και εγκαθίστανται σε διάφορες χώρες της ΕΕ. Εχει διαπιστωθεί ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούνται σχνά έχουν νόμιμους γάμους στις χώρες τους και με πλαστά στοιχεία κάνουν εικονικούς γάμους στη Κύπρο. Κάποιες εξ αυτών έχουν κάνει δύο και τρεις γάμους με άλλα στοιχεία.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο εξωτερικών για να εξεταστούν οι ρηματικές διακοινώσεις της Ρουμανίας και της Πορτογαλίας και να ληφθούν μέτρα. Το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στις χαλαρές διαδικασίες ελέγχου κάποιων δήμων στους οποίους γίνονται οι εικονικοί γάμοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης