Βορίδης για πρωτογενή τομέα: «Η Ελλάδα ξεκινάει ξανά»

Βορίδης για πρωτογενή τομέα: «Η Ελλάδα ξεκινάει ξανά»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εγκαινίασε τη Διεθνή Έκθεση Agrotica 

f_agrotica3
Τη δυναμική που αποκτά η αγροτική ανάπτυξη μέσα από την προωθούμενη πολιτική επανεκκίνησης του πρωτογενούς τομέα της χώρας προσπάθησε να αναδείξει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα,

Με κεντρικό σύνθημα «η Ελλάδα ξεκινάει ξανά» και εγκαινιάζοντας την καλύτερη - στα 21 χρόνια της - Διεθνή Έκθεση Agrotica, τις νέες εγκαταστάσεις του Yπουργείου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμπελουργών Κρύας Βρύσης «Αιγές» ο κ. Βορίδης επιχείρησε να αναδείξει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας (εμπόριο, μεταποίηση και βιομηχανία) μέσω της εκμηχάνισης και της ανάπτυξης της αγροτεχνολογίας.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, η νέα εποχή της ελληνικής γεωργίας σηματοδοτείται και απ' τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες που διευρύνουν τις δυνατότητες του κράτους μέσω της βελτίωσης και επέκτασης των υποδομών του και ανοίγουν το δρόμο στο «συνεταιρίζεσθαι» μέσω της οργάνωσης της αγοράς

Νέα Σχέδια Βελτίωσης

Επιπλέον, σε ομιλία που πραγματοποίησε στη γενική συνέλευση της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε εκτενώς στη δυνατότητα των Ελλήνων κατασκευαστών γεωργικών μηχανημάτων να αποκτήσουν «συγκριτικό πλεονέκτημα» στο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, με λύσεις προσαρμοσμένες στις νέες τεχνολογίες και σε «εστιασμένες» ανάγκες του πρωτογενούς τομέα. «Θα έχουμε ξανά Σχέδια Βελτίωσης με ενισχυμένη χρηματοδότηση και πιο τεχνολογικά προηγμένα» δεσμεύτηκε ο κ. Βορίδης.

Κλείσιμο
Κατά την τριήμερη περιοδεία του υπουργού πάντως δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Στην Ημαθία οπαδοί του ΠΑΟΚ διέκοψαν τη συνάντηση που είχε ο κ. Βορίδης με αγρότες την περιοχής.

f_agrotica1
f_agrotica3
f_agrotica4
f_agrotica2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης