Κρατικό Νίκαιας: Προκαταρκτική εξέταση για σκουλήκι στο φαγητό ασθενούς

kratiko_nikaias

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Στο μικροσκόπιο της διοίκησης αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών του νοσοκομείου Γενικό Κρατικό Νίκαιας "Άγιος Παντελεήμων" βρίσκονται τα μαγειρεία και όλοι οι χώροι ενδιαίτησης μετά την αναφορά από προισταμένη νοσηλευτικής υπηρεσίας ότι βρέθηκε ξένο σώμα, συγκεκριμένα σκουλήκι, σε φαγητό ασθενούς της Β´ Καρρδιολογικής κλινικής.

Το συμβάν το οποίο αποκάλυψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγράφηκε στις 7 Ιανουαρίου, και μετά την σχετική καταγγελία του ασθενή, έγινε αρμοδίως και η αναφορά προς τις σχετικές υπηρεσίες και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Με ανακοίνωσή του ο νέος αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, κ. Αναστάσιος Μύτογλου, αναφέρει πως ανέλαβε τα καθήκοντά του μετά το συμβάν του εντοπισμού ξένου σώματος μέσα σε φαγητό ασθενούς και πως διέταξε προκαταρκτική εξέταση, αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του το περιστατικό.

«Το προπεριγραφέν περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Ν.3528/2007, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό. Επίσης έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες κρατικές αρχές» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον νέο διοικητή, διενεργείται καθημερινά εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής. Προσθέτει ακόμη πως μετα τη σχετική αναφορά διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από την Διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας , προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Μήπως...

...νήστευε ο ασθενής?

Κώστας Καμίνια

Παρακαλώ θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει στη σκέψη ιδιωτικοποίηση κ κατερινγκ στα νοσοκομεία ή συγκεκριμένα στο κρατικό Νίκαιας κ το σκουλίκι δεν μπήκε τυχαία στο πιάτο αλλά ως πολιτική επιλογή κ ίσως κάτι να δηλώνει που έγινε κ με τον νέο διοικητή αυτή η πράξη..κ ξέρουμε γενικά τι μίζα επιφέρει μια τέτοια επένδυση

dimitris

διάβασε πιο προσεκτικά πότε έγινε το περιστατικό και μετά λες αυτό που θέλεις εκτός εάν είσαι πολιτευτής

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης