Καινοτομούν οι Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού

Καινοτομούν οι Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού

Σε μία αγορά με έντονο διεθνή ανταγωνισμό, η Ελλάδα διαχειρίζεται 4.500 πλοία

_ANN8004
Επανεξελέγη στη θέση του προέδρου της Ένωσης Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού, η Ελένη Πολυχρονοπούλου, με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη του κλάδου και τη στήριξη του ελληνικού brand name σε μία αγορά με έντονο διεθνή ανταγωνισμό αλλά και με την Ελλάδα να διαχειρίζεται 4.500 πλοία.

Στις τέσσερις θέσεις των Αντιπροέδρων εξελέγησαν οι Ιωάννης Αραμπατζής, Παναγιώτης Μάλλιος, Χαράλαμπος Μαρμάγγελος και Κώστας Φανουριάδης.

Η HEMEXPO ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια, όταν οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή ναυτιλιακού εξοπλισμού αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κερδίσουν μερίδια στις αγορές του εξωτερικού, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία» επεσήμανε η Ελένη Πολυχρονοπούλου:

«Την πρώτη περίοδο λειτουργίας της HEMEXPO κάναμε τα πρώτα μας βήματα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό να πετύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει. Ενισχύσαμε την εξωστρέφειά μας, δημιουργήσαμε εμπορικές συνεργασίες, είχαμε σταθερή παρουσία σε όλες τις μεγάλες ναυτιλιακές εκθέσεις. Το πιο σημαντικό από όλα ήταν ότι εκτός από τον ελληνόκτητο στόλο που μας δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα, καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και ξένων ναυτιλιακών εταιρειών».

Όσον αφορά την δεύτερη περίοδο της HEMEXPO, η Ελένη Πολυχρονοπούλου σχολίασε: “Θα συνεχίσουμε με την ίδια επιμονή βελτιώνοντας περαιτέρω τόσο το δίκτυό μας σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε σε ναυτιλιακές εταιρείες και ναυπηγεία, κυρίως όμως θα αναπτύξουμε νέα καινοτόμα προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στις αναδυόμενες ανάγκες της ναυτιλίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης