Πάτρα: Αφρικανοί απατεώνες ζητούσαν μεγάλα ποσά για να τα... διπλασιάσουν!

Πάτρα: Αφρικανοί απατεώνες ζητούσαν μεγάλα ποσά για να τα... διπλασιάσουν!

Οι δράστες συνελήφθησαν και στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν το προσημειωμένο ποσό

Patra-apatewnes
Μετά από πολύ καιρό, έκανε πάλι την εμφάνισή της στην Ελλάδα η λεγόμενη «Νιγηριανή απάτη» με πρωταγωνιστές δύο αλλοδαπούς από το Καμερούν, οι οποίοι πλησίασαν στη Λευκάδα έναν Πατρινό επιχειρηματία και του ζήτησαν μετρητά ύψους 50.000 ευρώ διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα τα... διπλασίαζαν χρωματίζοντας λευκά χαρτιά με ειδικό υγρό!

Ο επιχειρηματίας προσποιήθηκε ότι «τσίμπησε» το δόλωμα και έκλεισε ραντεβού με τους δύο Αφρικανούς ηλικίας 34 και 37 χρόνων για το απόγευμα της Δευτέρας σε ξενοδοχείο της Πάτρας. Παράλληλα, όμως, ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λευκάδας και εκείνοι τους συναδέλφους τους στην αχαϊκή πόλη. Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση, προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και, μόλις τα παρέδωσε ο επιχειρηματίας στον οποίο είχαν υποσχεθεί ότι θα του επέστρεφαν 110.000 ευρώ, έγινε έφοδος στο δωμάτιο.

Οι δράστες συνελήφθησαν και στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν το προσημειωμένο ποσό, αλλά και 70.000 ευρώ σε 1.400 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, πέντε δεσμίδες λευκού χαρτιού στο μέγεθος χαρτονομίσματος των 50 ευρώ και 11 πλαστικές φιάλες με άγνωστη χημική ουσία η οποία εστάλη για ανάλυση. Οι δυο άνδρες από το Καμερούν οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και τους ασκήθηκε δίωξη για προπαρασκευαστικές ενέργειες παραχάραξης νομίσματος, πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης