Στα Ιωάννινα διακινούσαν ηρωίνη και κοκαΐνη από την Αλβανία

Στα Ιωάννινα διακινούσαν ηρωίνη και κοκαΐνη από την Αλβανία

Ενας 31χρονος Αλβανός ήταν ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης από την πατρίδα του

Iwannina-speira-irwini-kokaini
Ένας 31χρονος Αλβανός ήταν ο «εγκέφαλος» εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης από την πατρίδα του, τις έκρυβε σε υπαίθριες «καβάντζες» και τις μοίραζε σε επτά συνεργούς του που τις διακινούσαν σε τοξικομανείς στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Μετά την εξάρθρωση της σπείρας, υπολογίζεται ότι τους τελευταίους πέντε μήνες διακίνησε τουλάχιστον ένα κιλό και 150 γραμμάρια ηρωίνης και περίπου 30 γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως φαίνεται από τα 3.400 ευρώ που κατασχέθηκαν στην κατοχή των δραστών κατά την διάρκεια των ερευνών που έκανε η Δίωξη Ναρκωτικών.

Με ταυτόχρονες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, συνελήφθησαν ο 31χρονος αλλοδαπός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και επτά μέλη της. Πρόκειται για πέντε Έλληνες, τρεις άνδρες ηλικίας 39, 37 και 29 και δύο γυναίκες 33 και 35 χρόνων, καθώς και δύο Αλβανούς, έναν 22χρονο και μία 40χρονη που είχαν διακριτούς ρόλους στην φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών.

Άλλοι δυο 30χρονοι αλλοδαποί ταυτοποιήθηκαν για συμμετοχή τους στην σπείρα, ενώ 14 άνδρες και γυναίκες κατηγορούνται για προμήθεια ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη και ένας 31χρονος Έλληνας ο οποίος πήγε να προμηθευτεί ναρκωτικά και διαπιστώθηκε πως σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για κλοπή με ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις σε στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων» και επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις. Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν 11 κινητά «φαντάσματα», ενώ σε υπαίθριες «καβάντζες» βρέθηκαν έτοιμες για διακίνηση 58 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρος 326,4 γραμμαρίων και 39 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 36 γραμμαρίων.

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, απόκρυψη και διακίνηση ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα ακόμη δύο, ενώ στη δικογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης