Τα κρίσιμα θέματα στη συνάντηση των τραπεζιτών με τους θεσμούς

Τα κρίσιμα θέματα στη συνάντηση των τραπεζιτών με τους θεσμούς

Οι θεσμοί φαίνεται πως δίνουν το «πράσινο φως» στο κυβερνητικό σχέδιο «Ηρακλής» για τις τράπεζες- Τι συζήτησαν οι τραπεζίτες με τους θεσμούς

bank7
Την δέσμευση και των τεσσάρων τραπεζών ότι θα συμμετάσχουν στα σχέδια για την αξιοποίηση των 9 δισ. ευρώ κρατικών εγγυήσεων ώστε να μειωθούν τα NPLs δια μιάς κατά 30 δισ ευρώ, μετέφερε το οικονομικό επιτελείο στους εκπροσώπους των θεσμών κατά τη χθεσινή συζήτηση.

Η συνάντηση κατά πληροφορίες έγινε σε καλό κλίμα με τους θεσμούς να θεωρούν ότι το σχέδιο «Ηρακλής»για τα 30 δισ. ευρώ είναι μια σημαντική λύση που θα απελευθερώσει τις τράπεζες, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα το σχέδιο να «τρέξει» πολύ γρήγορα.

Οι εκπρόσωπιοι των θεσμών στη συνέχεια συναντήθηκαν και με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Η συζήτηση έγινε σε ευνοϊκό κλίμα και οι τραπεζίτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με «μια νέα γενιά ερωτήσεων» από τους θεσμούς που αφορούν και τη λειτουργία αυτή καθεαυτή των τραπεζών.

Τα ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν μεταξύ θεσμών και τραπεζών ήταν η κερδοφορία, η μείωση του κόστους, το σχέδιο «Ηρακλής», η πορεία των κόκκινων δανείων, η πιστωτική επέκταση και η άρση των capital control.

Πηγή: Νewmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης